به گزارش رصد روز، دادههای بانک مرکزی نشان میدهد که برای کالاهای اساسی و دارو سه میلیارد و ۲۶۲ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ هفت میلیارد و ۴۳۲ میلیون دلار و برای خدمات ۲۸۵ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات دو میلیارد و ۳۰۵ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.
اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران نیز اعلام کرد که در چند روز اخیر میانگین نرخ موزون ارزها در سامانه سناریت (fxmarketrate) منتشر شده که این نرخها نرخ محاسباتی و موزون است و نرخ معاملاتی نیست.
بالسینی گفت: بر اساس این نرخ میانگین موزون تامین ارز به دلار معادل ۳۷ هزار و ۱۶۶ تومان و یورو با میانگین موزون ۴۰ هزار و ۴۳۰ تومان و درهم ۱۰ هزار و ۱۲۰ تومان و یوآن ۵ هزار و ۱۳۴ تومان محاسبه شده است.
او افزود: برای واردات کالای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی دو میلیارد و ۷۵۸ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۵۰۴ میلیون دلار و در مجموع سه میلیارد و ۲۶۲ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان با هدف حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر پرداخت شد.
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران ادامه داد: تامین ارز نیمایی برای صنایع حمل و نقل و خودرو یک میلیارد و ۳۹ میلیون دلار، صنایع تجهیزات برق و الکترونیک یک میلیارد و ۲۳۱ میلیون دلار، صنایع معدنی ۵۳۴ میلیون دلار، ماشینآلات و تجهیزات تولید ۵۶۷ میلیون دلار و منسوجات و پوشاک ۳۵۵ میلیون دلار صورت گرفته است. گروههای صنایع همچنین به ترتیب ۵۶۷، ۱۲۰، ۴۳۸، ۴۰۷ و ۲۱ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز ۱۵خرداد سال جاری دریافت کردهاند.
بالسینی اعلام کرد: ۳ میلیارد و ۷۰۶ میلیون دلار ارز نیمایی و ۷۵۲ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.
طبق اعلام بانک مرکزی ، در روز ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۵ هزار و ۱۸۲ تومان، یورو با نرخ ۴۹ هزار و ۱۵۰ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۳۰۳ تومان مورد مبادله قرار گرفت؛ به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۲ هزار و ۱۸۷ تومان، یورو با نرخ ۴۵ هزار و ۸۹۲ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۴۸۷ تومان بود.