طبق بررسی های بورس پرس، شرکت پویا زرکان آق دره در سال ۷۷ با موضوع اجرای فعالیت های جامع معدنی از اکتشاف تا عرضه محصولات واسطه یا نهایی تاسیس شد و در سال ۷۸ موفق به اخذ پروانه بهره برداری معدن طلای آق دره تکاب از وزارت صنعت وقت شد. این شرکت از سال ۸۲ با استفاده از به روزترین فناوری در حوزه استخراج و حفاری و بکارگیری از ماشین آلات و دستگاه های تمام مکانیزه معدنی، اقدام به استخراج ماده معدنی از معدن طلای آق دره کرده است.
بر اساس پروانه بهره برداری، معدن آق دره ظرفیت برداشت سالانه شرکت ۳۷۵ هزار تن کانسنگ پر عیار طلا به همراه فلزات نقره و جیوه دارد. شرکت حسب مورد اقدام به اخذ مجوز کانسنگ کم عیار طلا از وزارت صنعت میکند و دارای پروانههای بهرهبرداری دیگر از جمله روی داغ دالی، تراورتن آق دره و محدودههای آرپاچای و گور گور است.
در ادامه جزئیات عرضه اولیه جدید فرابورسی می خوانیم ؛ گروه پویا زرکان آق دره شامل شرکت فرآوری پویا زرکان آق دره با ۹۹.۹ درصد سهام و شرکت استحصال مواد معدنی تخت سلیمان با ۹۹ درصد سهام است که در زنجیره ای طلا مشغول به فعالیت بوده و زنجیره کامل از معدن تا شمش طلا را در اختیار دارند.
در شرکتهای تابعه، شرکت فرآوری پویا زرکان آق دره بر اساس پروانه بهره برداری دارای ظرفیت اسمی تولید ۱۲ تن کنسانتره طلا، ۱۲ تن کنسانتره نقره، ۲۵ تن کنسانتره جیوه و ۶۰۰ تن سیانید سدیم است. در شرکت تابعه دیگر شرکت استحصال مواد معدنی تخت سلیمان بر اساس پروانه بهره برداری دارای ظرفیت اسمی تولید ۷۰۰ کیلوگرم طلا، ۶۸۴ کیلو گرم نقره و ۳ تن جیوه است که توانایی تولید تا دو برابر این ظرفیت را دارا است.
معادن شرکت شامل محدوده های آقدره به مساحت ۴۰ کیلومتر مربع، آرپاچای ۱۲ کیلومتر مربع، گورگور ۱۷ کیلومتر مربع، داغ دالی ۲۱ کیلومتر مربع در استان آذربایجان غربی محدوده شهرستان تکاب واقع هستند.
سرمایه و ترکیب سهامداران
سرمایه شرکت با ۶۵۳ نیروی انسانی در بدو تاسیس یک میلیون تومان بوده طی ده مرحله از محل مطالبات و آورده نقدی به ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. شرکت های سرمایه گذاری گلومینکو، کاوندگان قشم، تابان کیش و کوشش آذین هرکدام ۱۸ درصد سهام، شرکت فرا اندیشان نیک فرجام ۱۵ درصد سهام و شرکت کاوان کیش ۱۳ درصد سهام را دارند. شرکت در حال حاضر برنامهای برای افزایش سرمایه ندارد.
خلاصه اطلاعات مالی سه سال اخیر
علت افزایش سود عملیاتی شرکت پویا زرکان آق دره (اصلی) در ۲۹ اسفند سال ۹۸ اخذ مجوز برداشت از باطله یا کانسنگ کم عیار به میزان ۵۰۰ هزار تن از اداره صنعت آذربایجان غربی بوده است. بر این اساس برداشت از مواد معدنی کم عیار صورت گرفت. این خاک فاقد هزینههای معدنکاری و استخراج و بهای تمام شده آن به میزان قابل توجهی کمتر از برداشت از معدن است. شرکت در سال ۹۹ نیز مجوز برداشت یک میلیون تن کانسنگ کم عیار را دریافت کرده است.
طرح های توسعه
در ادامه جزئیات عرضه اولیه جدید فرابورسی می خوانیم طبق مصوبه هیات مدیره شرکت پویا زرکان آقدره در ۲۶ اسفند سال ۹۸ و اصلاحیه ۳۱ شهریور سال جاری در راستای افزایش جهش تولید، اقدام به تهیه طرح توجیهی مالی و اقتصادی و آغاز عملیات ساخت سه پروژه هیپ لیچینگ طلا با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۹ کیلوگرم شمش طلای ۹۹۹، کنسانتره روی با ظرفیت تولید سالانه ۷۴۰۰ تن و سنگ تراورتن با ظرفیت تولید سالانه ۵۰۰ هزار مترمربع کرده است.
سیاست تقسیم سود
به استناد ماده ۱۷ دستورالعمل انضباطی ناشران پذیرفته شده در بورس تهران، ناشر موظف است حداکثر سود قابل تقسیم را طبق صورت سود و زیان تلفیقی یا شرکت اصلی هر کدام که کمتر باشد و با لحاظ کردن توان پرداخت سود محاسبه و افشا کند به همین دلیل در سال مالی ۹۸ سود تلفیقی مبنای تقسیم سود قرار گرفته است. با توجه به مصوبه هیات مدیره و نقدشوندگی بالای محصولات و نقدینگی کافی، پیشنهاد تقسیم سود برای سال مالی ۹۹ و سنوات بعد از آن معادل ۱۰۰ درصد سود قابل تقسیم است.