به گزارش رصد روز، عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران درباره شیوه تأمین اعتبار پروژه ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در نقاط مختلف پایتخت، به اکوایران گفت : همه این واحدها توسط بخش خصوصی ساخته خواهد شد. یعنی اعتبار لازم برای خرید مصالح موردنیاز یا حقوق مهندسین و کارگران پروژه، توسط سازنده پرداخت میشود. ریالی از بیتالمال و اعتبارات مدیریت شهری برای ساخت این واحدها، هزینه نمیشود.
محمدخانی با تأکید بر آنکه مجموعه شهرداری تهران بهعنوان مرجع صدور پروانه، در نقش تسهیلگر برای رونق صنعت ساختمان وارد عرصه شده است، گفت: برای اجرای این ۲۰۰ هزار واحد مسکونی هم مجموعه مدیریت شهری تسهیلات گوناگونی را اعم از همراهی برای صدور پروانه، تقسیط، تخفیف یا حتی رایگان کردن عوارض تخریب و نوسازی و همچنین در اختیار قرار دادن زمین را فراهم کرده است.
وی با اشاره به معضل «نقدینگی سرگردان» در اقتصاد ایران، اضافه کرد: همانطور که میدانید یکی از ریشههای اصلی تورمهای طاقتفرسای سنوات اخیر، رشد نقدینگی است که متأسفانه در این سالها عمدتاً خرج دلالبازی و عملیات سوداگرانه شده است. در حالی که با هدایت همین نقدینگی به بخش «تولید» میتوان چرخهای اقتصاد و صنعت کشور را به حرکت درآورد.
رئیس مرکز ارتباطات و بینالملل، برنامه شهرداری تهران برای مشارکت در ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را در راستای شعار سال دانست و افزود: همانطور که میدانید امسال، سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است. پروژه ساخت ۲۰۰ هزار مسکن، فرصت مناسبی برای سرمایهگذاران و محلی برای هدایت نقدینگی سرگردان است. آغاز عملیات عمرانی همین پروژهها میتواند مُحرک چرخ صنایع دیگر باشد.
سخنگوی شهرداری تهران صنعت ساختمان را یک صنعت «پیشران» دانست و گفت: با فعال شدن این صنعت، بالغ بر ۸۰ صنعت دیگر بهصورت مستقیم یا تبعی دچار رونق خواهد شد. بعلاوه آنکه برای ساخت هر پروژه مسکونی بزرگمقیاس، صدها فرصت اشتغال بهصورت مستقیم ایجاد میشود.
وی درباره پیشبینیها برای زمانبندی تکمیل این ۲۰۰ هزار پروژه نیز گفت: عملیات عمرانی بخشی از این ۹۲ پروژه همین حالا آغاز شده و کار در مرحله اجرای فوندانسیون یا تکمیل اسکلت ساختمان است. بخش دیگری هم پس از طی مراحل قانونی، موفق به دریافت پروانه ساختمانی شدهاند. مجموعاً بهنظر نمیرسد باتوجه به توجیه اقتصادی ساخت ساختمان در شهر تهران (نه در حاشیه، نه در شهرکهای اقماری)، تکمیل پروژهها چندان به درازا بکشد.
محمدخانی در پاسخ به این سؤال که آیا پیشبینی میکنید با عرضه این ۲۰۰ هزار واحد تغییر خاصی در بازار مسکن ایجاد شود؟ گفت: همانطور که میدانید مسکن امروز بهدلیل فعالیتهای سوداگرانه، عملاً به کالای سرمایهای بدل شده است. بعلاوه نباید نقش تورمهای دو رقمی را در افزایش قیمتها فراموش کرد. اگرچه تقویت طرف عرضه ساختمان میتواند دستکم ساختمان را برای اقشار آسیبپذیر جامعه دسترسپذیر کند.
سخنگوی شهرداری تهران در خاتمه با یادآوری آنکه برنامه قطعی مدیریت شهری ایجاد رونق در صنعت ساختمان است، ابراز امیدواری کرد آغاز عملیات عمرانی ساخت این ۲۰۰ هزار واحد مسکونی، علاوه بر تقویت تولید، موجبات دسترسی سادهتر اقشار آسیبپذیر جامعه به مسکن را فراهم سازد.