رضا الفتنسب عضو هیات مدیریه اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی در توضیح تاثیر اقتصادی و اجتماعی پلمپ کسب و کارها به دلیل حجاب، به رویداد۲۴ میگوید: فشارهایی که میبینیم صرفا برای امروز و دیروز نیست، اگر حواسمان باشد در سالهای گذشته نیز این اتفاق رخ میداد و جای تعجب دارد که چرا آنقدر روی کسبوکارهای آنلاین از سوی دولت حساسیت وجود دارد! و واقعا چرا این برخوردها صورت میگیرد.
او میگوید: نوع برخورد باید منصفانه باشد. امروز جلوی کسبوکارهایی گرفته شده است که تعداد زیادی پرسنل دارند و در سطح کشور خدمات ارائه میکنند و دچار مشکل شدهاند. من هم معتقدم قانون باید رعایت شود، اما در کنارش موضوع تعامل هم باید درنظر گرفته شود. توقع میرود حاکمیت با تعامل بهتری با کسبوکارها برخورد کند و اینگونه نباشد که کسب وکارها را دچار مشکل کنیم. طبیعتا هیچ وقت مدیران کسب وکارها نمیخواهند خودشان را وارد چنین تنشهایی کنند زیرا هر ثانیهای که کسب و کار دچار اختلال شود، ضررهای هنگفتی به مجموعه آنها وارد میشود.
الفتنسب با بیان اینکه باید تعامل صورت بگیرد و یک فرد یا تشکلی باید باشد که نگاه دلسوزانه داشته باشد، گفت: این کسبوکارها جوانان همین کشور هستند و با زحمات فراوان و با محدودیتهای بسیار زیادی که همه ما از آن خبر داریم، روی کار آمدهاند. این صنف ضربات عجیب و غریبی خورده و در این بین علاوه بر تحریمهای خارجی، تحریمها و فشارهای داخلی را هم داشتیم. جای تعجب است در جلساتی که میرویم مقامات عالی کشور نسبت به موضوع کسب و کارهای آنلاین موضع خیلی خوب و حمایتی دارند، اما در عمل اصلا اینگونه نیست.
وی میگوید: از کسبوکارها میخواهم که مراقبت کنند، شرایط بسیار خاص است و سطح تعاملاتشان با حاکمیت را بالا ببرند. این رفتارها سرمایهگذاری در حوزه کسب و کارهای آنلاین را دچار مشکل میکند، کما اینکه در طول این چندسال سرمایهگذار خارجی نیامده و ما تشنه سرمایهگذاری هستیم، اما خب وقتی رفتارهای اینچنینی را میببینند، جرات حضور پیدا نمیکنند.
الفتنسب با اشاره به اینکه حاکمیت باید با تعامل بیشتری با کسب و کارها همراهی کند، گفت: باید عینک خودی و غیرخودی را برداریم! کسبوکارها برای بچههای همین مملکت است و اگر میخواستند از این کشور بروند به مراتب شرایط مالی بهتری از اینجا داشتند و پیشنهادها خیلی خوبی هم دارند و استقبال زیادی از آنها میشود، اما در این کشور ماندند تا ارزش افزودهای ایجاد کنند، حالا هرکسی رویکرد و سلیقهای دارد. این حرف خطرناکی است که این کسبوکارها ببندند و جوانان را برانند و جایشان را با افراد خودی پر میکنند! ما باید به این جوانانی که کسبوکار در این کشور راه انداختهاند افتخار کنیم.
او ادامه داد: همین دیجیکالا را از صفر شروع کردند، نه آقازاده بودند و نه به جایی وصل بودند. آنها یک پراید داشتند و آن را فروختند. ما باید به اینها افتخار کنیم. اینها باید حمایت شوند تا محصولاتشان را صادر کنند. همین ترندیول در ترکیه، با بازارهای اروپایی کار میکنند و ارزش بالایی دارند، کاش برای اینها غصه میخوردید! هرکسی با هر اعتقادی باید بتوانند کار کنند و به دولت و بخش تولید کمک کنند.
عضو هیات مدیریه اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی میگوید: اسنپ و تپسی روزانه ۳ میلیون سفر دارند، حالا فکر کنید اینها را بدهیم بخش دولتی! چه اتفاقی رخ میدهد؟ حتی بحث امنیت آنها را هم نمیتوانند حلوفصل کنند. از جوانان کشور حمایت کنید، فکر نکنید اگر خدایی نکرده این جوانان از کشور بروند به راحتی میتوانید جایگزینی برایشان پیدا کنید. ضمن اینکه نگاهی به آینده باید داشته باشید. دور از ذهن نیست در چندسال آینده، احتمال زیاد نسل جدید اینترنت و موبایل خواهیم داشت که دیگر دولتها نخواهند توانست نظارتی بر آنها داشته باشند.
او میگوید: اتفاقی که در دولت رئیسی رخ داده این است که تنها تشکل رسمی کسبوکارهای انلاین که امروز باید وسط این ماجرا باشد، دو سال است که انتخاباتش توسط وزارت صمت برگزار نمیشود؟ خب باعث شده این صنف تضعیف شود و به نظر میرسد اصلا نمیخواهند صنف و تشکلی باشد، چرا با ما این کار را میکنید؟ نگران مطالبهگری صنف نباشید. ما حتی از این بخش هم ضربه میخوریم! امیدواریم تدبیری اندیشیده شود اتحادیه دوباره فعال شود و صنف مشکلاتش را با حاکمیت حل کند.