به گزارش رصد روز ، حمید چوبینه درباره فعالیتهای شرکت شهر سالم شهرداری تهران در روزهای شیوع کرونا گفت: از همان ابتدا که شیوع ویروس کرونا در چین مطرح بود، ما در حوزه بهداشت و پیشگیری بروشورهایی را در زمینه آموزش تهیه کردیم و در اختیار همکاران در شهرداری تهران قرار دادیم.
وی افزود: همچنین پروتکلهای لازم در حوزههای مختلف مدیریت شهری را به سازمانهای مسؤول ابلاغ کردیم. پس از اعلام رسمی شیوع کرونا در کشور، نخستین جلسه با دستور شهردار تهران تشکیل شد و با سازمانهایی مثل اتوبوسرانی، مترو، زیباسازی، اداره کل سلامت و نهادهای مرتبط، همافزاییهایی را آغاز کردیم که زیر مجموعه مدیریت کرونای کشوری و استانی بود.
مدیرعامل شرکت شهر سالم ادامه داد: از همان ابتدای شیوع کرونا، خط پذیرش بیماران مشکوک به کرونا را از بیماران عادی در درمانگاههای زیر مجموعه جدا کردیم و از بار سنگینی که در آن زمان روی دوش بیمارستانهای کشور بود، کاستیم.
چوبینه گفت: در کلینیکهای شهرداری تهران بیمارانی که نیاز به بستری داشتند، به مراکزی که امکان بستری را مهیا کرده بودند، ارجاع داده شدند. مراکز ما به خصوص مرکز درمانی شماره ۵ تمام تجهیزات لازم از لحاظ سیتی اسکن، ام آر آی و وسایل آزمایشگاهی را دارا بودند.
مدیرعامل شرکت شهر سالم ادامه داد: دیگر مراکز در مناطق ۸، ۳ و ۱ آماده پذیرش شهروندان، پرسنل شهرداری و بازنشستگان هستند. همچنین گروه اورژانس هم برای درمان در منزل و مشاوره مستقر شدهاند تا خدماتی را به همکارانمان بدهند. برخی از این مشاورهها با تماسهای تلفنی انجام میشد و در مواردی هم بر بالین فرد مشکوک حضور پیدا کرده و داروها و توصیههای لازم را میدادند. این هم کمکی به مدیریت کلان بهداشتی شهر بود تا بار این موارد روی دوش مراکز درمانی و بیمارستانی قرار نگیرد.
چوبینه درباره فعالیتهایی که در زمینه غربالگری کارکنان شهرداری انجام شده است، گفت: مجموعه ما تمام تلاشش کرد تا غربالگری در سطح سازمانهایی که در تماس مستقیم با مردم بودند، انجام دهد. سازمانهایی که در زمان قرنطینه و در خانه بودن مردم مشغول به کار بودند مانند بهشت زهرا، پسماند، آتشنشانی، میوه ترهبار و شرکت شهروند، غربالگریها از دو زاویه انجام شد یکی حفظ سلامت خودشان که منجر به سرایت ویروس به مردم نشود و دوم از این جهت که این افراد در مواجهه با مردم بودند و حفظ سلامت مردم اهمیت داشت. همچنین یک مرکز جامع سلامت روان ایجاد کردیم که به کسانی که در سوگ عزیزانشان و یا مبتلا به کرونا بودند، به صورت تلفنی، حضوری و ارسال بستههای حمایتی مشاوره میداد.
وی اظهار داشت: پس از بازگشایی کسب و کارها هم به گروههای پزشکی در مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران مستقر شدند و غربالگری کرونا را برای تمام پرسنل شهرداری تهران که شامل پاکبانها هم میشد، انجام گرفت؛ غربالگری تنها به شکل تبسنج نبود بلکه پزشک و پرستار در گروه حضور داشتند که هر کدام از پرسنل که در غربال اولیه نیازمند چکاپ بیشتر بودند را برای تستهای سیتی اسکن و غیره میفرستادند.
وی گفت: همچنین در زمانی که کشور از لحاظ شیوع بیماری در التهاب بود ما آمادگی خود را اعلام کردیم که اگه تعداد بیماران بیش از حد شده و بیمارستانها جوابگو نباشند، ما اتاقهای آی سیو مجهزی را با همکاری ستاد کرونا ایجاد کنیم. علاوه بر آن از سولههایی که شهرداری تهران به ستاد کرونا معرفی کرده بود برای سپری کردن دوران نقاهت بیماران شهر تهران استفاده کنیم که الحمدالله نیاز نشد. همکاریهای آموزشی با ستاد کرونا نیز همچنان ادامه دارد و غربالگریهای کارکنان شهرداری تهران نیز در حال انجام است.
چوبینه درخصوص آزمایشهایی که در کلینیکهای شهرداری تهران انجام میشود، عنوان کرد: تستهای سرولوژی (اندازهگیری آنتیبادی در خون) در مراکز ما انجام میشوند و افراد میتوانند مراجعه و درخواست تست بدهد. البته تست pcr (آزمایش ژنتیک تشخیص ویروس) مستقیم در این مراکز انجام نمیشود اما با چند مرکز طرف قرارداد هستیم و نمونهها را ارسال میکنیم.
مدیرعامل شرکت شهر سالم با اشاره به رشد ۵ برابری بیماران مبتلا به کرونا که در مراکز درمانی شهرداری تهران تست دادهاند، تأکید کرد: مراجعه تعداد افراد که مشکوک به کرونا هستند به مراکز درمانی شهرداری تهران در مقایسه با قبل بسیار بیشتر شده است. به این علت که مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند. برای مردم خوب جا نیافتاده که کرونا بیماری مهلک، خطرناک و عارضهداری است. باید تا جای ممکن از خانه خارج نشوند و اگر لازم شد با رعایت دستورالعملها باشد. مراقبت از خود میتواند در کاهش آلودگیها موثر باشد.
وی بیان کرد: هنوز مطالعاتی در خصوص میانگین سن مراجعین با علائم کرونا در مراکز ما انجام نشده است اما چیزی که عمدتا گفته میشود این است که جوانان ما بیش از گذشته درگیر بیماری شدهاند. پیش از این نگرانیها درخصوص سالمندان و کسانی که بیماری زمینهای دارند، بود اما امروزه بسیاری از جوانان مبتلا میشوند.
چوبینه در پاسخ به این سوال که آیا تشکیل پرونده سلامت برای کودکان کار در این شرایط هم انجام میشود؟ توضیح داد: متاسفانه هنوز در این خصوص اقدام خاصی انجام نشده است. به این دلیل که شناسایی کودکان و سراغشان رفتن کار مشکلی است. البته هنوز مطالعات نشان میدهد که درگیری کودکان با بیماری به نسبت بزرگسالان کمتر است. البته ابتلای کودکان نسبت به گذشته بیشتر شده اما در مقایسه با جوانان کمتر است. در بحث غربالگری برای کودکان چندان هم ضرورتی احساس نمیشود.
مدیرعامل شرکت شهر سالم با اشاره به وضعیت گرمخانههای شهرداری تهران، عنوان کرد: در گرمخانهها از طریق ادارهکل سلامت و با همکاری معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی، اقدامات بهداشتی خوبی انجام شده است در مواردی هم که نیاز به حمایت داشتند ما هم کمک کردیم.
وی در خصوص افزایش تعرفههای درمان در کلینیکهای شهرداری تهران، گفت: با توجه به افزایش قیمت ارز زمزمههایی مبنی بر افزایش قیمت در برخی آزمایشها وجود دارد اما هنوز موضوع خاصی ابلاغ نشده است. میانگین هزینههای درمان هم بستگی به این دارد که فرد مبتلا در چه فازی از ابتلا باشد.
وی بیان داشت:گاهی امکان دارد فرد مشکوک با آزمایشهای ساده و بدون نیاز به pcr و سیتی اسکن توسط متخصص مبتلا شناخته شود و مصرف دارو را آغاز کند. اما اگر مجموعه این تستها بخواهد انجام شود میانگین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان هزینه آزمایش است. در موارد اولیه اگر لازم باشد آزمایشات cbc، crp و esr(آزمایشات مربوط به تشخیص التهاب که اختصاصی کرونا نیست) انجام میشود و سیتی اسکن و pcr هم بسته به تشخیص پزشک تجویز میشود.
مدیرعامل شرکت شهر سالم در پایان تأکید کرد: مسأله مهم توصیه به رعایت دستورالعملهای بهداشتی و حساس کردن مردم سلامتی خودشان است چراکه حتی اگر یک نفر کانون آلودگی باشد میتواند جمع کثیری را آلوده کند.
فارس