به گزارش رصد روز، حذف صدای شروین حاجی پور از تیتراژ انیمیشن «پسر دلفینی» واکنش منفی کاربران شبکه های اجتماعی را به دنبال داشت.
در این باره بیلبورد نوشت: شروین حاجی «پور خواننده رسمی تیتراژ «پسر دلفینی ۲ است؟ حذف صدای خواننده تیتراژ و تکرار سناریوی سنتوری و چاوشی
اختصاصی بیلبورد لحظاتی پیش نخستین اکران عمومی انیمشین «پسر دلفینی» ۲ در برج میلاد روی پرده رفت و تهیه کننده این انیمیشن در پاسخ به سوال بهمن بابازاده خبرنگار، موسیقی و سردبیر بیلبورد فارسی درباره خواننده تیتراژ این انیمیشن و حذف نام این خواننده از تیتراژ انتهایی پسر دلفینی ۲ پاسخ هایی مبهم را ارائه داد.
محمد همدانی تهیه کننده انیمیشن «پسر دلفینی ۲» در پاسخ به این سوال توضیحاتی مبهم را ارایه داد. او گفت: «خواننده این تیتراژ برنده گرمی شده است و در تلاشیم به زودی رسما در این باره اطلاع رسانی کنیم.»
با توضیحات این تهیه کننده به نظر میرسد شروین حاجی پور نخستین فعالیت رسمی خود را در ایران آغاز کرده است. حذف نام شروین حاجی پور از تیتراژ «پسر دلفینی ۲» بسیاری از اهالی رسانه را یاد اتفاق مشابه در جشنواره سال ۱۳۸۵ انداخت که نام محسن چاوشی از تیتراژ سنتوری حذف شد و این فیلم هرگز با صدای محسن چاوشی اکران نشد.
این در شرایطی ست که در اکران امروز دو اثر با صدای شروین حاجی پور در اواسط و انتهای این انیمیشن پخش شد.
شروین حاجیآقاپور (زادهٔ ۱۰ فروردین ۱۳۷۶) خواننده، ترانهسرا و آهنگساز اهل ایران است. وی فارغالتحصیل رشته اقتصاد از دانشگاه مازندران است. او در فاصله چند روز بعد از خواندن ترانه اعتراضی «برای…» به یکی از مشهورترین چهرههای خیزش ۱۴۰۱ ایران تبدیل شد. او این ترانه را بر اساس توئیتهای اعتراضی برای همراهی با مردم معترض نوشت و سپس برای مدتی توسط حکومت بازداشت شد. مجلهٔ تایم در سال ۲۰۲۳ او را یکی از ۱۰۰ شخص تأثیرگذار در جهان نامید.
حاجیپور بابت «برای…» برنده جایزه گرمی بهترین ترانه برای تغییر اجتماعی سال ۲۰۲۳ شد. جیل بایدن، بانوی اول ایالات متحده آمریکا، در این مراسم با تقدیر از این ترانه و با یادآوری کشتهشدن مهسا امینی و جنبش زن، زندگی، آزادی، او را برنده این جایزه اعلام کرد. حاجیپور در واکنش به بردن این جایزه، با انتشار عکسی از خود در صفحه اینستاگرامش، نوشت «ما بردیم.»
زندگی و حرف.
حاجیپور ۱۰ فروردین ۱۳۷۶ در شهر بابلسر مازندران زاده شد. او دارای دیپلم ریاضی و مدرک کارشناسی اقتصاد از دانشگاه مازندران است.
حاجیپور از ۸ سالگی در کلاسهای موسیقی مختلفی آموزش دید. او با شرکت در فصل اول برنامه عصر جدید توانست خودش را به عنوانِ یک خواننده مطرح کند. او در عصر جدید تا مراحل نهایی بالا آمد و در همان مرحله اول با ترانه «شاید بهشت» توانست رای هر چهار داور را به خود اختصاص دهد. آریا عظیمینژاد، آهنگساز و داور این برنامه از او به خاطر صدای متفاوتش تقدیر کرد و گفت «ما کمتر فردی را داشتهایم که هم آهنگ بسازد، هم بخواند و هم ترانه و شعر بسراید.» حامد صفایی، کارگردان هنری عصر جدید، با اعلام اینکه حاجیپور شرکت کننده عصر جدید بوده، اعلام کرد در آن برهه صدا و سیما نگران بود که حاجیپور در آینده دردسرساز خواهد شد.
ترانه «برای…»
حاجیپور در مهر ۱۴۰۱ پس از کشتهشدن مهسا امینی و در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ایران، ترانه اعتراضی «برای…» را بر اساس توئیتهای اعتراضی کاربران فارسیزبان با مطلع «برای…» ساخت که ویدئوی این ترانه تنها در صفحه شخصی وی در اینستاگرام در طی سه روز، با وجود محدودیتهای فیلترینگ، نزدیک به ۴۰ میلیون بازدید را به ثبت رساند. این ترانه در همان روزهای نخست انتشار، با استقبال عمومی روبهرو شد و به یکی از نمادهای خیزش ۱۴۰۱ ایران تبدیل شد.
دستگیری و بازداشت
حاجیپور در ۷ مهر ۱۴۰۱ بهدلیل انتشار موزیکویدئوی «برای…»، توسط مأموران امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد. ۹ مهر ۱۴۰۱ خبرگزاری دولتی برنا، وابسته به وزارت ورزش و جوانان، بازداشت حاجیپور را شایعه نامید و مدعی شد که وی بازداشت نشده است. با این وجود یک روز بعد، کمند حاجیپور خواهر وی اعلام کرد برخلاف شایعات برخی رسانههای حکومتی، او آزاد نشده و همچنان در بازداشت «اداره اطلاعات ساری» به سر میبرد. وی در ۱۲ مهر با قید وثیقه آزاد شد. به گفته محمد کریمی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مازندران، شروین حاجیپور در حال حاضر با قرار وثیقه آزاد شده «تا پرونده وی مراحل قانونی را طی کند.»
در ۱۱ اسفند ۱۴۰۲، با انتشار عکس در اینستاگرام خود اعلام کرد که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به هشت ماه حبس و بابت اتهام «تحریک مردم به اغتشاشات به قصد برهم زدن امنیت کشور» به سه سال حبس محکوم شده است.