حکم شروین حاجی پور شکسته شد

مرکز رسانه قوه قضاییه جزئیات تازه ای از نحوه رسیدگی به پرونده محسن برهانی و شروین حاجی پور را منتشر کرد.

به گزارش رصد روز، مرکز رسانه قوه قضاییه جزئیات تازه ای از نحوه رسیدگی به پرونده محسن برهانی و شروین حاجی پور را منتشر کرد.

 

رونده محسن برهانی به واسطه کسوت روحانیت ایشان در دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفته و مراحل تجدید نظر را هم در شعبه اول دادگاه تجدید نظر ویژه روحانیت طی کرده است.

نکته قابل توجه این است که دادگاه تجدید نظر، برهانی را در خصوص برخی از عناوین اتهامی تبرئه و نسبت به برخی دیگر مجرم شناخته است.

ایشان سپس مجدداً مستند به ماده ۴۸ و ماده ۵۲ آئین‌نامه دادسراها و دادگاه‌های ویژه روحانیت درخواست اعاده دادرسی نموده که این درخواست نیز پس از بررسی لازم توسط جمعی از قضات عالیرتبه ویژه روحانیت رد و رأی دادگاه تجدید نظر تأیید و ابرام شده است.

مرکز رسانه قوه قضائیه همچنین درخصوص حکم شروین حاجی پور نیز نوشته است: شعبه ۴۲ دادگاه تجدید نظر استان مازندران پس از اعتراض آقای شروین حاجی‌پور نسبت به رأی دادگاه بدوی، این اعتراض را مورد بررسی قرار داده و مستند به بند الف ماده ۴۵۵ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ و به دلیل اینکه مجازات‌های تکمیلی اشاره شده در رأی دادگاه بدوی را متناسب با حال متهم و جامعه تشخیص نداده، آن‌ها را لغو نموده و همچنین قرار تعلیق نیمی از مجازات حبس اشد آقای حاجی پور را نیز صادر کرده است.

براساس اعلام قوه قضائیه اینکه گفته شود «قوه قضائیه با تعیین شعب خاص در دادگاه‌های تجدید نظر و دیوان عالی کشور برای رسیدگی به اعتراضات و اعاده دادرسی‌های آرای دادگاه‌های انقلاب، عملاً امکان بررسی مجددِ واقعی این پرونده‌ها را منتفی کرده.» به هیچ‌وجه مقرون به صحت نیست و دلایل نقض زیادی دارد.

 

 

شروین حاجی‌آقاپور (زادهٔ ۱۰ فروردین ۱۳۷۶) خواننده، ترانه‌سرا و آهنگساز اهل ایران است. وی فارغ‌التحصیل رشته اقتصاد از دانشگاه مازندران است. او در فاصله چند روز بعد از خواندن ترانه اعتراضی «برای…» به یکی از مشهورترین چهره‌های خیزش ۱۴۰۱ ایران تبدیل شد. او این ترانه را بر اساس توئیت‌های اعتراضی برای همراهی با مردم معترض نوشت و سپس برای مدتی توسط حکومت بازداشت شد. مجلهٔ تایم در سال ۲۰۲۳ او را یکی از ۱۰۰ شخص تأثیرگذار در جهان نامید.

حاجی‌پور بابت «برای…» برنده جایزه گرمی بهترین ترانه برای تغییر اجتماعی سال ۲۰۲۳ شد. جیل بایدن، بانوی اول ایالات متحده آمریکا، در این مراسم با تقدیر از این ترانه و با یادآوری کشته‌شدن مهسا امینی و جنبش زن، زندگی، آزادی، او را برنده این جایزه اعلام کرد. حاجی‌پور در واکنش به بردن این جایزه، با انتشار عکسی از خود در صفحه اینستاگرامش، نوشت «ما بردیم.»

زندگی و حرف.
حاجی‌پور ۱۰ فروردین ۱۳۷۶ در شهر بابلسر مازندران زاده شد. او دارای دیپلم ریاضی و مدرک کارشناسی اقتصاد از دانشگاه مازندران است.

حاجی‌پور از ۸ سالگی در کلاس‌های موسیقی مختلفی آموزش دید. او با شرکت در فصل اول برنامه عصر جدید توانست خودش را به عنوانِ یک خواننده مطرح کند. او در عصر جدید تا مراحل نهایی بالا آمد و در همان مرحله اول با ترانه «شاید بهشت» توانست رای هر چهار داور را به خود اختصاص دهد. آریا عظیمی‌نژاد، آهنگساز و داور این برنامه از او به خاطر صدای متفاوتش تقدیر کرد و گفت «ما کمتر فردی را داشته‌ایم که هم آهنگ بسازد، هم بخواند و هم ترانه و شعر بسراید.» حامد صفایی، کارگردان هنری عصر جدید، با اعلام اینکه حاجی‌پور شرکت کننده عصر جدید بوده، اعلام کرد در آن برهه صدا و سیما نگران بود که حاجی‌پور در آینده دردسرساز خواهد شد.

ترانه «برای…»
حاجی‌پور در مهر ۱۴۰۱ پس از کشته‌شدن مهسا امینی و در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ایران، ترانه اعتراضی «برای…» را بر اساس توئیت‌های اعتراضی کاربران فارسی‌زبان با مطلع «برای…» ساخت که ویدئوی این ترانه تنها در صفحه شخصی وی در اینستاگرام در طی سه روز، با وجود محدودیت‌های فیلترینگ، نزدیک به ۴۰ میلیون بازدید را به ثبت رساند. این ترانه در همان روزهای نخست انتشار، با استقبال عمومی روبه‌رو شد و به یکی از نمادهای خیزش ۱۴۰۱ ایران تبدیل شد.

دستگیری و بازداشت
حاجی‌پور در ۷ مهر ۱۴۰۱ به‌دلیل انتشار موزیک‌ویدئوی «برای…»، توسط مأموران امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد. ۹ مهر ۱۴۰۱ خبرگزاری دولتی برنا، وابسته به وزارت ورزش و جوانان، بازداشت حاجی‌پور را شایعه نامید و مدعی شد که وی بازداشت نشده است. با این وجود یک روز بعد، کمند حاجی‌پور خواهر وی اعلام کرد برخلاف شایعات برخی رسانه‌های حکومتی، او آزاد نشده و همچنان در بازداشت «اداره اطلاعات ساری» به سر می‌برد. وی در ۱۲ مهر با قید وثیقه آزاد شد. به گفته محمد کریمی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مازندران، شروین حاجی‌پور در حال حاضر با قرار وثیقه آزاد شده «تا پرونده وی مراحل قانونی را طی کند.»

در ۱۱ اسفند ۱۴۰۲، با انتشار عکس در اینستاگرام خود اعلام کرد که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به هشت ماه حبس و بابت اتهام «تحریک مردم به اغتشاشات به قصد برهم زدن امنیت کشور» به سه سال حبس محکوم شده است.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط