به گزارش رصد روز، ذبیح الله حسن زاده، متخصص بیماریهای استخوان و جراح ارتوپد در مورد علائم بیماری خارپاشنه با اشاره به اینکه معمولا برخی از افراد با شکایت درد در ناحیه پاشنه پا به پزشک متخصص مراجعه میکنند، اظهار کرد: این درد معمولا صبحها و پس از بیدار شدن افراد به مدت نیم ساعت یا بیشتر ادامه دارد و شدتش به قدری است که فرد میتواند فقط با پنجه پا راه برود. این درد معمولا یک سیر پیش رونده پیدا میکند تا جایی که در بعضی از افراد، ناتوان کننده میشود.
او با اشاره به اینکه این درد در ناحیه پاشنه است، ادامه داد: خارپاشنه یک اشتباه نامگذاری برای این عارضه است، زیرا در عکسهای رادیولوژی، فقط در کمتر از ۳۰ درصد موارد، خار یا استخوان در پاشنه پا مشاهده میشود.
حسن زاده گفت: به طور کلی، خار یا استخوان اضافه در پاشنه پا وجود ندارد و علت این بیماری، یک مشکل پرده کف پاست که دچار التهاب میشود و پاشنه بیش از حد تحت فشار قرار میگیرد و توان حرکتی کاهش مییابد.
او گفت: این بیماری در افراد چاق، افرادی که طولانی مدت میایستند، افرادی که عادت دارند کفشهای نامناسب استفاده کنند یا در بیرون از خانه با دمپایی راه بروند، افرادی که در فضاهایی با سطوح سخت، بدون کفش و با پای برهنه تردد دارند یا در افرادی که رماتیسم دارند، شیوع بیشتری دارد.
حسن زاده گفت: با مشاهده عکسهای رادیولوژی و شرح حال بیمار به راحتی میتوان این بیماری را تشخیص داد و راههای درمان این بیماری متفاوت و در دسترس است، راههایی مثل کاهش وزن، اصلاح سبک زندگی، کاهش ایستادنهای طولانی و استفاده از برخی سیلیکون پدها در ناحیه پاشنه پا برای کنترل و کاهش درد پا، فیزیوتراپی یا در مواردی که عارضه حاد و غیرقابل کنترل شود، از تزریق کورتون که توسط متخصص ارتوپد یا طب فیزیکی و فیزیوتراپ انجام میشود.
او افزود: افرادی که به رماتیسم مبتلا هستند ابتدا باید التهاب و دردهای ناشی از مشکلات مفاصل و مراحل حاد را درمان کنند و بعد از آن به درمان خار پاشنه بپردازند.
این متخصص بیماریهای استخوان و جراح ارتوپد بیان کرد: افراد مبتلا به خار پاشنه باید در انتخاب کفش و صندل مناسب به ویژه در روزهای گرم تابستان توجه داشته باشند.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
باشگاه خبرنگاران