به گزارش رصد روز، فرشید پورحاجت، تحلیلگر حوزه مسکن گفت: به نظر میرسد در سال ۱۴۰۳، تورم در بازار مسکن دوباره تأثیرگذار خواهد بود و افزایش قیمت مسکن غیرقابل تصور است. همچنین، در حوزه رکود نیز به نظر میرسد شکاف عمیقی که امروزه در حوزه حقوق، دستمزد و منابع درآمدی مردم وجود دارد، همچنان تأثیر خود را در حوزه مسکن و ساختمان خواهد داشت.
پورحاجت افزود: دولت باید یک برنامهریزی عاجل و سیاستورزی مناسبی برای سال ۱۴۰۳ در حوزه مسکن و ساختمان داشته باشد. دولت به طور شفاف باید تکلیف خود را مشخص کند که آیا این رکود به نفع اقتصاد مسکن است یا اینکه مصیبتهای زیادی را برای حوزه مسکن و ساختمان کشور و نیز اقتصاد کشور به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: باید بپذیریم گردش نقدینگیای که در حوزه مسکن و ساختمان ایجاد میشود، چرخ تولید چند صد نوع فعالیت اقتصادی، صنفی، تولیدی، توزیعی و خدماتی را با خود به گردش در میآورد و رکود در این صنعت باعث میشود صنایع پسین و پیشین با چالش روبهرو شوند.
عضو کانون سراسری انبوهسازان مسکن عنوان کرد: من اعتقاد دارم که دولت به عنوان سیاستگذار اصلی باید برنامه مشخصی را داشته باشد که ما بدانیم در سال ۱۴۰۳ با چه فرآیندی روبهرو هستیم.
همچنین سعید مسگری، اقتصاددان در یادداشتی در فضای مجازی درباره قیمت مسکن در سال جدید نوشت: سال گذشته که سال نسبتا باثباتی برای مسکن بود، قیمت مسکن ۲۴ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: در سناریو خوشبینانه امسال هم همین حدود رشد خواهیم داشت. یعنی برای خرید یک آپارتمان ۷۰ متری در مناطق جنوبی تهران در پایان سال باید حدود یک میلیارد تومان بیشتر هزینه کرد.
این اقتصاددان با بیان اینکه سناریو بدبینانه (آغاز جهش) که بماند، تصریح کرد: مسکن همچنان دور و دستنیافتنی میشود.
مسگری متذکر شد: با توجه به قیمت بالای مسکن، هر درصد افزایش قیمت میتواند بودجه مورد نیاز برای خرید مسکن را افزایش قابل توجهی دهد.
وی عنوان کرد: اکنون تعلل در خرید مسکن میتواند بسیار گران تمام شود و
منجر به دستنیافتنی شدن خانه شود.
این روزها دانشجویان زیادی برای اجاره مسکن در تهران اقدام میکنند و اولویت آنها انتخاب خانه در محلههایی از تهران است که دسترسی مناسبی به حملونقل عمومی دارند. علاوهبر این، مسئله قیمت اجاره و مبلغ ودیعه نیز باعث شده تا دانشجویان بیشتر به سمت مناطق مرکزی، جنوبی و شرقی تهران برای اجاره خانه بروند. بنابراین در ادامه این مطلب به بررسی هزینه اجاره مسکن در مناطقی از تهران که به نسبت جاهای دیگر ارزانتر است، خواهیم پرداخت.
یک واحد ۳۸ متری نوساز در میدان نامجو با ۲۰۰ میلیون تومان ودیعه و کرایه ماهانه ۶ میلیون تومان قابل اجاره است.
واحد دیگری در نظامآباد با زیربنای ۶۳ متر دارای دو اتاق خواب و سنی حدود ۱۰ سال با ۲۵۰ میلیون تومان ودیعه و کرایه ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اجاره داده میشود. در همین محله میتوانید یک واحد آپارتمان ۵۳ متری ۲۱ ساله را با ۲۰۰ میلیون تومان ودیعه اجاره کنید. کرایه این خانه ماهیانه ۶ میلیون تومان است.
برای اجاره آپارتمان ۵۰ متری در استاد معین با یک اتاق و سنی حدود ۵ سال، به ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه نیاز دارید و باید ماهیانه ۷ میلیون تومان کرایه دهید. این واحد را با ۲۵۰ میلیون تومان ودیعه و ۹ میلیون تومان کرایه نیز میتوانید اجاره کنید.
اگر قصد دارید تا در شرق تهران ساکن باشید، میتوانید با ودیعه ۳۰۰ میلیون تومانی یک واحد آپارتمان با زیربنای ۵۵ متر و سنی حدود ۱۵ سال را اجاره کنید. کرایه ماهیانه این واحد ۶ میلیون تومان است. همچنین، یک آپارتمان ۷۰متری در تهراننو که ۲۱ سال سن دارد و دارای یک اتاق خواب است را با مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان ودیعه میتوانید اجاره کنید. کرایه ماهیانه این واحد نیز ۸ میلیون تومان است.
اجاره واحد دیگری با ۴۵ متر زیربنا در حالی که ۱۸ سال از ساخت آن میگذرد با ۲۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۶ میلیون تومان کرایه ماهیانه امکانپذیر است.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید