خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال به کجا رسید/ آیا پرسپولیس دولتی می ماند

بحث خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس داستانی طولانی دارد و حدود ۲۰ سال است که به سرانجام نرسیده است و حالا دوباره زمزمه‌های در رابطه با خصوصی‌سازی این دو تیم تا پایان دولت روحانی مطرح شده. اما سوال اینجاست که ادعای خصوصی‌سازی این دو تیم این ...

به گزارش رصد روز، چند روز پیش بود که سازمان خصوصی‌سازی از واگذاری استقلال و پرسپولیس تا پایان دولت روحانی خبر داد اما داستان واگذاری این دو تیم سر درازی دارد و هیچ وقت به ثمر نرسیده است، امروز نیز نیمی از ساختمان تیم پرسپولیس به عنوان بدهی فدراسیون فوتبال به شستا واگذار شد و این موضوع ادعای واگذاری این دو تیم تا پایان دولت دوازدهم را کمرنگ کرد.

اما چرا باید پرسپولیس به شستا واگذار شود؟

کار شستا غیرقانونی نیست!

حمید اسدی، حقوقدان بازار سهام در رابطه با واگذاری نصف ساختمان پرسپولیس به شستا گفت: در واگذاری ساختمان پرسپولیس به شستا بحث توقیف سهام مطرح است و شستا عملا ساختمان پرسپولیس را به دلیل بدهی توقیف کرده و این موضوع از لحاظ قانونی مشکلی ندارد.

این حقوقدان در رابطه با ادعادی واگذاری دو تیم پرسپولیس و استقلال تا پایان دولت دوازدهم گفت: با توجه به عدم شفافیت و روشن نبودن صورت‌های مالی این دو تیم، فکر نمی‌کنم واگذاری این دو تیم تا پایان دولت دوازدهم امکان‌پذیر باشد.

اسدی در رابطه با شرایط واگذاری این شرکت‌ها گفت: به نظرم این شرکت‌ها باید اول خارج از بورس عرضه شوند. استقلال و پرسپولیس اول باید ارزش‌گذاری شوند، بعد باید خریدار حقوقی برایشان پیدا شود و بعد به مردم منتقل شوند.

این واگذاری تا ۲۰ سال دیگر هم بعید است!

یکی از شروط مهم پذیرش در بورس سودآور بودن به مدت دو سال است. باید شرکتی که قرار است در بورس عرضه شود درآمد داشته باشد و این در حالیست که تیم‌های استقلال و پرسپولیس علاوه بر اینکه هیچ درآمدی ندارد زیان‌ده هم هستند.

محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با احتمال ورود استقلال و پرسپولیس به بورس گفت: این اتفاق اصلا عملی نیست. شرکت‌هایی که می‌خواهند وارد بورس یا فرابورس شوند باید به مدت یک یا دو سال سودآور باشند. اما استقلال و پرسپولیس علاوه بر اینکه سودآور نیستند هیچ‌گونه درآمدی نیز ندارند. در مقاطعی دارایی‌هایی به این باشگاه‌ها منتقل کردند تا بتوانند این دو باشگاه را در بورس عرضه کنند اما پذیرش سازمان بورس با این شرایط این دو تیم را عرضه اولیه نمی‌کند.

این کارشناس در ادامه گفت: وقتی شرکتی برای پذیرش به سازمان مراجعه می‌کند اولین سوال است که درآمدت از کجاست و سودت چقدر است؟ پس تا زمانی که استقلال و پرسپولیس به درآمد پایدار نرسد اجازه پذیرش ندارد. اما به نظرم با این شرایط تا ۲۰ سال بعد هم این دو تیم شرایط پذیرش در بورس را ندارند.

هراز چندگاهی سازمان خصوصی‌سازی از واگذاری این دو تیم در آینده نزدیک خبر می‌دهد‌ اما به عقیده کارشناسان این ادعاها از لحاظ قانون بازار اوراق بهادار و واگذاری سهام شرکت‌ها مغایرت دارد و به عقیده کارشناسان این ادعای سازمان خصوصی‌سازی مبنی بر واگذاری این دو تیم تا پایان دولت دوازدهم عملی نمی‌شود.

 

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

 

 

 

 

 

تجارت نیوز

مطالب مرتبط

آخرین اخبار