به گزارش رصد روز، ماموستا مامد کلشی نژاد، امام جمعه اهل سنت ارومیه ۴ اردیبهشت در بیانیهای نسبت به توهین به مقدسات اهل تسنن در صداوسیما واکنش نشان داد.
به گزارش صداوسیما، امام جمعه اهل سنت ارومیه با اشاره به توهین یک برنامه تلویزیونی به مقدسات اهل تسنن طی بیانیهای نوشت: «بسم الله الرحمن الرحیم. الحمدلله والصلوه والسلام علی رسول الله وعلی آله واصحابه ومن والاه.
با کمال تأسف و تأثر از اقدام تأسفبار و غیرقابلقبول برنامه «سیمای خانواده» شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران در روز چهارشنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ که در آن به مقدسات و باورهای برادران و خواهران اهلسنت اهانت شد، این عمل را به شدت محکوم میکنیم. توهین به خلیفه اول، ابوبکر صدیق (رضیاللهعنه)، که از صحابه جلیلالقدر پیامبر اکرم (ص) است، عملی برخلاف اصول وحدت اسلامی و ارزشهای دینی است که رسانه ملی موظف به ترویج آنهاست.
این اقدام نه تنها احساسات میلیونها مسلمان سنیمذهب را جریحهدار کرد، بلکه به تلاشهای بیوقفه امت اسلامی برای حفظ همبستگی و انسجام در برابر دشمنان مشترک خدشه وارد نمود. چنین خطایی، آن هم از رسانهای که باید مروج اخوت و برادری باشد، غیرقابل توجیه و به فرموده سازمان صداوسیما «خطایی نابخشودنی و مشکوک» است.
در عین حال، با تقدیر و تشکر از اقدام قاطع و بهموقع جناب آقای پیمان جبلی، رئیس محترم سازمان صداوسیما، که با عزل مدیر گروه تولید و مدیر پخش شبکه یک و معرفی هشت نفر از عوامل این برنامه به دستگاه قضایی، گام مهمی در راستای صیانت از وحدت اسلامی و احترام به مقدسات همه مذاهب اسلامی برداشتند، مراتب سپاس خود را ابراز میداریم.
امید است که با نظارت دقیقتر و اتخاذ تدابیر لازم، از تکرار چنین حوادث ناگواری جلوگیری شود و رسانه ملی، بهویژه شبکه یک، در مسیر تقویت اخوت اسلامی و احترام به همه پیروان مذاهب اسلامی گامهای مؤثرتری بردارد.
والسلام علیکم و رحمه الله
امام جمعه اهلسنت ارومیه و مشاور استاندار آذربایجانغربی در امور اقوام وادیان واهل سنت.»
به گزارش ایسنا، در پی اهانت صورتگرفته در برنامه شبک یک رسانه ملی، فراکسیون نمایندگان اهل سنت مجلس شورای اسلامی بیانیهای صادر کرد.
فراکسیون نمایندگان اهل سنت دوره دوازدهم مجلس اعلام کردند: متأسفانه در برنامهای از رسانه ملی، سخنان اهانتآمیزی علیه باورهای اهل سنت مطرح شد که احساسات هموطنان را جریحهدار کرد. فراکسیون اهل سنت مجلس، با استناد به تأکید رهبر انقلاب بر وحدت اسلامی، این اقدام تفرقهافکن را محکوم کرده و از اقدام سریع دستگاه قضایی و امنیتی در بازداشت عوامل آن قدردانی میکند.
ما خواستار پیگیری قاطع قضایی تا مجازات همه عوامل هستیم تا چنین اتفاقاتی در رسانه ملی تکرار نشود. از مردم اهل سنت دعوت میکنیم با حفظ آرامش، مطمئن باشند که نمایندگانشان با جدیت این موضوع را پیگیری میکنند. وحدت ایران، خط قرمز ماست و از کرامت و حقوق همه اقشار دفاع خواهیم کرد.
اما ماجرای توهین به اهل تسنن در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران چه بود؟
روز گذشته -سوم اردیبهشت- بود که بخش ضبطشدهای از برنامه «سیمای خانواده» از شبکه یک سیما پخش شد که در آن مطالبی توهینآمیز نسبت به عقاید اهل سنت مطرح شد. این اقدام که در قالب یک آیتم ضبطشده و بدون مناسبت خاصی پخش شد، موجی از اعتراضات اجتماعی، مذهبی و سیاسی را به همراه داشت و از سوی اقشار مختلف مردم و علمای اهل سنت محکوم شد.
به گزارش میزان، در پی پخش این آیتم مدیر شبکه یک عزل و به دستور دادستان تهران ۴ نفر از عوامل اصلی پخش این برنامه با دستور قضایی بازداشت شدند. همچنین پرونده قضایی تشکیل شده و تحقیقات تا رسیدن به نتیجه نهایی ادامه خواهد داشت.
بسیاری از فعالان رسانهای، سیاسی و مقامات رسمی با انتشار توئیتهایی خواستار برکناری، پیمان جبلی، رئیس صداوسیما شدند.
علی قلهکی در توئیتی نوشت: بودجه صداوسیما در سال جاری، ۳۵۰ هزار میلیارد تومان است! این میزان از مالیات و پول فروش نفت ایرانیها خرج تشکیلات رسانهای میشود که خروجیاش “توهین به مقدسات اهل سنت” و “توهین به مسئولان کشوری” ست که اخیرا با تیم ۷۰ نفری به ایران سفر داشتند؟! اگر گزارشهای دقیق مبتنی بر ناکارآمدی تیم فعلی صداوسیما برای گرفتن “تصمیم موثر” جمع بندی نمیشود، خب تعطیل کنید این تشکیلات پرهزینهی عریض و طویل را. هم صرفهجویی میشود و هم ملت از اختلافافکنی آن خسارت نمیبینند!
وحید خاتمی طی توئیتی نوشت: توهین به مقدسات اهلسنت در برنامه سیمای خانواده، ضربهای سنگین به اتحاد ملی و انسجام اسلامی است؛ با توجه به بیدقتیهای اخیر #صداوسیما، تکرار چنین خطاهایی دیگر نمیتواند صرفاً یک اشتباه تلقی شود؛ این روند مشکوک و نیازمند بررسی جدی نهادهای مسئول است.
امین رجبخواه نیز در توئیتی نوشت: «توهین آشکار #صدا_و_سیما به #اهل_سنت آن هم در زمانیکه نیازمند وحدت حداکثری هستیم اشتباه مهلکیست که باید در ابتدا از #جبلی ریاست آن سازمان خواست تا برای این اشتباه با یک خداحافظی همه را خوشحال کند.»
هاتف صالحی در توئیتی خود نوشت: «در راستای حفظ انسجام اجتماعی، کمترین اقدام، عزل، مدیر شبکه یک سیما است.»
حامد عاقل نیز پیامی در حساب شخصی خود در ایکس نوشت: «تابوی ۴۶ سالهی جمهوری اسلامی توسط صدا و سیمای جبلی شکسته شد توهین به مقدسات اهل سنت در برنامه تلویزیونی چخبره تو صدا و سیما؟»
محمدرضا مهاجر در توئیتی نوشت: اتفاقاتی که اخیرا در صداوسیما افتاد اگر در یک روزنامه، خبرگزاری یا پایگاه خبری یا حتی در اکانت یک فعال رسانهای افتاده بود چه نتیجهای برای مالکین آن داشت؟ احتمالا کمترین اتفاق، توقیف رسانه بود!
به گزارش اقتصاد آنلاین، سازمان صداوسیما نیز نسبت به حذف ویدیو از پلتفرمهای رسمی، عزل مدیران مسئول و معرفی هشت نفر از عوامل تولید به مراجع قضایی اقدام کرده است. همچنین پخش مستندهایی با محوریت وحدت اسلامی در ساعات بعد از حادثه، تلاشی در جهت کنترل تبعات اجتماعی و مذهبی این خطا بوده است.
پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما طی رشته توئیتی به توهین به مقدسات اهل سنت در سیمای خانواده واکنش نشان داد. او با ذکر اینکه «خطای جبهه افراطی نابخشودنی است.» نوشت: «فتنه افکنی در جامعه اسلامی هیچ مدافعی در بین مسلمانان واقعی اعم از شیعه و سنی ندارد. در شرایطی که حماسه غزه عالی ترین جلوه های همبستگی و خون شریکی بین سنی و شیعه را به نمایش گذاشته است و نصرالله و نیلفروشان و سنوار پرچم اتحاد اسلامی را بالاتر از همه دورانها به اهتزاز درآورده اند.»
محمدمهاجری و فیاض زاهد در روزنامه اعتماد نوشتند: در مقطعی که یکی از سرنوشتسازترین رخدادهای سیاسی ایران در حال رقم خوردن است صداوسیما با حاشیهسازیهای متعدد، به پرت کردن حواس مسوولان به موضوعات متفرقه مشغول است.
سالهاست که دلسوزان جامعه به نقد رفتار رسانه ملی میپردازند و نسبت به تسلط یک گروهک سیاسی تندرو که ماسک انقلابی بر چهره دارد هشدار میدهند اما چون این جریان خودش را به دروغ پشت آرمانهای مقدس پنهان میکند و از آن نان میخورد، برخی از دست اندرکاران سیاسی و فرهنگی کشور، شاید به خاطر ترس از اینکه آماج فحاشی تندروها قرار بگیرند حاضر نشدهاند با این مفسده مقابله کنند.
چند سال پیش یکی از چهرههای مثلا فرهنگی که الان از دست اندرکاران صداوسیماست گفته بود کی گفته تلویزیون باید برای ۸۰ میلیون ایرانی برنامه داشته باشد؟ ما باید مخاطبمان را فقط ۸ تا ۱۰ میلیون نفر فرض کنیم! این سخن ظاهرا در دوره فعلی مدیریت صداوسیما جدی گرفته شده و سرمایهای به نام مخاطب، مفقود شده است.
همین نوروز امسال اگر سریال پایتخت ۷ به داد رسانه ملی نرسیده بود قطعا فاجعهای برای تلویزیون رقم میخورد که آن سرش ناپیدا بود.
موج سلبریتیستیزی در این رسانه و جایگرین کردن آنها با کسانی که طبق نظرسنجیهای خود صداوسیما – که علمی بودن آن به شدت زیر سوال است – حتی یک تا ۳ درصد بیننده نداشتند، معنایی جز سرمایهسوزی نداشت.
نمیتوان منکر تک و توک برنامههای مفید صداوسیما شد اما همین برنامهها نیز نه از قاب تلویزیون بلکه از طریق فضای مجازی است که وایرال میشود و به اطلاع مردم میرسد و عجیب اینکه تلاش برای دیده شدن این برنامهها در فضای مجازی را خود تهیهکنندههای برنامهها انجام میدهند. گافها و برنامههای بیثمر نیز توسط مخاطبان مستقیم تلویزیون دیده نمیشوند بلکه باز هم همان فضای مجازی است که به دیده شدنش کمک میکند.
به عنوان مثال مدتها بود برنامهای که کفن به مهمانانش هدیه میداد در حال پخش بود اما فقط وقتی دیده شد که یک گزارشگر ورزشی آن را از طریق یک پلتفرم در فضای مجازی منتشر کرد. چنین صداوسیمای کم بینندهای که صدها هزار میلیارد تومان از پول مردم خرجش میشود در شأن ملت نیست و قطعا باید فکری برایش کرد.
عزل چند مدیر دونپایه در دو، سه روز اخیر را باید نوعی تمسخر مخاطب دانست. این اتفاق اگر برای نخستین بار پدید آمده بود چنین مجازاتی قابل قبول مینمود اما سیاهه برنامههای مسالهدار هر داور منصفی را به این نتیجه میرساند که مجازاتها باید بسیار سنگینتر و آن هم برای مدیران عالی باشد. این تشکیلات بزرگ را مقایسه کنید با رسانههای حرفهای منطقه از جمله الجزیره و العربیه. نه بودجه و امکانات سختافزاری و نه تعداد پرسنل صدا و سیما با آنها قابل مقایسه نیست. صداوسیما گویا رسالت خود را تخریب روحیه تماشاگران خود میداند. به یک نمونه ساده توجه کنید؛ به نظر شما آیا میتوان در جهان رسانهای را دید که برنامهای چون نود و مجری توانمندی چون عادل فردوسیپور را حذف کند؟!؟ این سازمان در حوزه سیاسی هم مخل امنیت اعصاب و روان ملت ایران است. تشکیلاتی که گاهی احساس میشود عامدانه درصدد مخالفت با انتخابهای ملت ایران است.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید