به گزارش رصد روز، با وجود اینکه سخنگوی انجمن صنایع لبنی افزایش قیمت محصولات لبنی در روزهای اخیر را رد کرده است، اما این موضوع در سفره مردم قابل لمس است و با مراجعه به فروشگاهها این افزایش قیمتها مشاهده میشود. با وجود اینکه قیمت محصولات لبنی در سال جاری یک مرتبه افزایش یافته است، اما در روزهای اخیر شاهد تغییرات در نرخ این محصولات هستیم.
این درحالی است که با وجود پیگیریهای انجامشده از سازمان حمایت و وزارت جهاد کشاورزی تا به لحظه تنظیم خبر حاضر به اظهارنظر در این باره نشدهاند. گزارشهای میدانی نشان میدهد که خامه ۱۰۰گرمی که در تابستان امسال ۱۶ هزار و پانصد تومان تا ۱۹ هزار تومان بود، اکنون به قیمت ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۲۷ هزار تومان به فروش میرسد.
از ابتدای سال جاری کاهش چشمگیر سرانه مصرف لبنیات در کشور، نگرانیهای زیادی را به همراه داشته است. فعالان صنعت لبنیات و دامپروری، سال گذشته با مطالبه افزایش قیمت، به این نکته اشاره کردند که قیمتهای دستوری دولت به ضرر آنها تمام شده است.
لبنیات از ابتدای سال ۲ بار تغییر قیمت داشته و این امر موجب کاهش خرید و مصرف مردم شده است.
زهرا اولادی، کارشناس تغذیه در پاسخ به این پرسش که کاهش مصرف لبنیات چه تأثیری بر سلامت دارد، گفت: در شرایط اقتصادی کنونی، با توجه به افزایش قیمتها حتی برای جایگزینهای لبنیات باید بر اولویتبندی مصرف لبنیات تمرکز کرد تا سلامت خانوادهها حفظ شود.
اولادی ادامه داد: اگر لبنیات به طور کامل از رژیم غذایی حذف شود، لازم است رژیم غذایی به گونهای تنظیم شود که منابع کلسیم، پروتئین و ویتامین D از سایر مواد غذایی تأمین شود.
این در حالی است که گوشت و فرآوردههای آن به عنوان منبع این مواد مغذی، وضعیتی بسیار بدتر از لبنیات دارند.
وی هشدار داد: حذف لبنیات از رژیم غذایی مردم میتواند در آینده هزینههای سنگینی برای درمان بیماریهایی مانند پوکی استخوان به همراه داشته باشد و هزینهای بسیار بالاتر از حمایت قیمتی کنونی را به سیستم سلامت تحمیل خواهد کرد.
اولادی پیشنهاد داد ماست، دوغ و سپس پنیر جایگزین شیر شوند و افزود: حتی اگر مجبور شویم روزانه مقدار کمتری مصرف کنیم، ماست باید جزو برنامه غذایی باشد. ماست نه تنها حاوی کلسیم است، بلکه به سلامت دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی نیز کمک میکند.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید