به گزارش رصد روز، بیمارستان مفید ۵۰ سال پیش در مساحتی حدود ۱۲ هزار متر مربع به همت مرحوم شادروان حاج حبیبالله مفید ساخته و افتتاح شد. این بیمارستان پس از سالها به وزارت بهداشت واگذار شد و در تیرماه ۱۳۶۵، تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار گرفت.
اواخر مهرماه بود که در مورد وضعیت اسکان والدینی که فرزندانشان در بیمارستان مفید بستری بودند منتشر کرد. گزارشی که نشان میداد امکانات مناسبی در اختیار این افراد قرار نگرفته است.
اکثر خانوادهها از وضعیت اسکان خود راضی نبودند و همین مساله و انتشار این گزارش باعث شد مسئولان بیمارستان مفید فرصتی به ما بدهند تا بتوانیم از نزدیک با خدماتی که در این بیمارستان ارائه میدهند آشنا شویم.
هرچند ایرادهایی که در گزارش مطرح شده بود مستقیم متوجه بیمارستان نبود و سعی بر این بود تا وزارت بهداشت و درمان و البته شهرداری که مسئول ایجاد همراهسرا برای بیمارستانهاست وادار به پاسخگویی در این زمینه شوند اما در نهایت این مسئولان بیمارستان مفید بودند که با احساس مسئولیت، شفافسازی وضعیت این بیمارستان و توضیح مشکلاتی که خانوادهها بازگو کرده بودند، شرایط تهیه یک گزارش میدانی از بیمارستان را فراهم کردند.
در نشستی که با مسئولان بیمارستان مفید برگزار شد، دکتر شمسالله نوریپور رئیس، دکتر سیدمحمد تقی حسینی طباطبایی معاون آموزشی، دکتر خسرو رحمانی معاون درمان و مجتبی دهاقین مدیرعامل انجمن نیکوکاری بیمارستان کودکان مفید حضور داشتند. آنچه در ادامه میآید گزارشی از عملکرد بیمارستان و مشکلات موجود و البته خدماتی است که بیمارستان به بیماران عرضه میکند.
دکتر شمسالله نوریپور، رئیس بیمارستان کودکان مفید، قبل از هر چیز به تعداد تختهای موجود در بیمارستان اشاره میکند و میگوید: «بیمارستان مفید ۳۰۰ تخت مصوب دارد، به این معنی که بودجه تعلقگرفته به این بیمارستان بر اساس ۳۰۰ تخت تعیین میشود اما در حال حاضر نزدیک به ۴۱۰ تخت فعال در بیمارستان وجود دارد.»
او میافزاید: «در اورژانس بیمارستان و کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان روزانه نزدیک به یک هزار نفر مراجعهکننده داریم. از این تعداد بسته به فصل ممکن است بین ۵۰ تا ۱۰۰ بیمار را بستری کنیم و بقیه بعد از تعیین تکلیف و احتمالاً یکی دو روز نگهداری در اورژانس مرخص میشوند.»
دکتر نوریپور توضیح میدهد: «اورژانس بیمارستان در سه شیفت فعال است و معمولاً بهترین حالت این است که بیماران را زیر ۶ ساعت تعیین تکلیف و مرخص کنند و اگر نیاز به بستری دارند، به بخش منتقل شوند.»
رئیس بیمارستان کودکان مفید در بخش دیگری از توضیحات خود به طرح وزیر بهداشت دولت سیزدهم اشاره میکند و میگوید: «درمان کودکان زیر هفت سال طرحی بود که وزیر بهداشت قبلی ارائه داد. البته طرح خوبی بود اما مساله اینجاست که بهنوعی با اجرایی شدن این طرح درآمد بیمارستان به صفر رسیده و همین مساله هم مشکلاتی برای بیمارستان به وجود آورده چراکه پرداختی از سوی بیمهها و وزارتخانه بهموقع صورت نمیگیرد و بیمارستان با کمبود منابع مواجه میشود.»
دکتر نوریپور اضافه میکند: «باید در نظر داشته باشیم که هر طرحی دو سو دارد؛ یکی ارائهدهنده خدمت و دیگری گیرنده خدمت. طرح ارائهشده برای گیرندگان خدمت پزشکی بسیار خوب بوده اما برای ما که ارائهدهنده هستیم مشکلاتی به همراه داشته است. به این ترتیب که الان بعد از گذشت هشت ماه از اجرایی شدن این طرح سازمان برنامه و بودجه تنها یک بار منابعی بسیار محدود در حد هفت میلیارد تومان به بیمارستان داده است.»
او ادامه میدهد: «بخشی هم که مربوط به بیمههای پایه است- بهجز بیمه سلامت که خوشبختانه رئیس آن استاد هیات علمی بیمارستان مفید است- بقیه بیمهها پرداختی بهموقع و مناسبی ندارند و همین مسائل باعث بروز مشکلات بسیاری میشود. به هر حال قبل از اجرای این طرح ما تاحدی فرانشیز نقدی از مراجعهکنندگان دریافت میکردیم که خرج امور جاری بیمارستان میشد اما با اجرایی شدن این طرح همان حداقل هم قطع شده و بدحسابیها برای بیمارستان مشکل ایجاد کرده است.»
رئیس بیمارستان کودکان مفید توضیح میدهد: «بدهی بیمه تامین اجتماعی به بیمارستان سالهای گذشته کمتر بود اما با اجرایی شدن این طرح در حال حاضر بدهی تامین اجتماعی به بیمارستان مفید بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان است با اینکه در طرح اعلامشده قرار بر این بود که پرداختهای بیمه هر سه ماه یک بار انجام شود.»
دکتر نوریپور در ادامه به سختیِ ارائه خدمات بخش کودکان اشاره میکند و میگوید: «ارائه خدمات به کودکان قطعاً بسیار سختتر از بزرگسالان است اما همه پرسنل و کادر درمان از پزشک و پرستار و… تمام تلاش خود را میکنند تا این خدمات به شکل قابل قبولی به مراجعهکننده ارائه شود.»
او میافزاید: «وقتی ما از نارضایتی پرسنل صحبت میکنیم باید به این مسائل توجه کنیم زیرا اگر پرداختیهای بیمارستان بهموقع صورت بگیرد، قطعاً مساله نارضایتی پرسنل هم به طرز چشمگیری کاهش پیدا میکند. در حال حاضر وضعیت معیشت و اقتصاد برای اکثر افراد سخت شده و بخش عمدهای از هزینههای سبد خانوار به مساله مسکن اختصاص پیدا میکند و همین امر باعث میشود کادر درمان در این زمینه مشکلات فراوانی پیدا کنند.»
دکتر نوریپور در پایان صحبتهای خود به بحث کارانه پزشکان در بیمارستان مفید میپردازد و میگوید: «اکثر پزشکان ما کارانهای که دریافت میکنند زیر ۱۰ میلیون تومان است و به تبع آن، کارانه پرداختی به پرستاران هم اندک است. در واقع فاصلهای که بین کارانه پزشکان و پرستاران در بیمارستانهای دیگر مشاهده میشود در بیمارستانهای تخصص کودکان نیست.»
در بخش دیگری از این میزگرد دکتر سیدمحمد تقی حسینی طباطبایی، معاون آموزش بیمارستان کودکان مفید، با اشاره به مساله رایگان بودن خدمات درمانی بر اساس قانون اساسی میگوید: «شیروخورشید سرخ قبل از انقلاب این مقوله رایگان بودن درمان را بیش از هر زمان دیگری مد نظر داشت. این بیمارستانها با کمک خیرین اداره میشدند و افراد برای درمان در این بیمارستانها هیچ مبلغی پرداخت نمیکردند. همه شهرهای ایران هم یک بیمارستان شیروخورشید داشت.»
او اضافه میکند: «بعد از انقلاب این بیمارستانها به بهداری واگذار شد و بعد هم به دانشگاههای علوم پزشکی و هلال احمر و همه این بیمارستانها در حال حاضر تعرفهبگیر هستند. مساله اینجاست که الان با توجه به شرایط اقتصادی، میزان کمک خیرین به بیمارستانها هم تا حدودی کاهش پیدا کرده اما موضوع دیگر این است مسئولانی که در رأس امور بیمارستانها هستند تا چه حد در جلب حمایت و اعتماد مردم موفق عمل کردهاند.»
دکتر طباطبایی اظهار میکند: «قبل از انقلاب کسانی که ریاست بیمارستانهای شیروخورشید را بر عهده داشتند به سه دسته تقسیم میشدند. یا شخصیت موجه علمی بود یا شخصیت موجه بینالمللی یا پتانسیلی داشت که میتوانست اعتماد خیرین را جلب و آنها را به حمایت بیشتر از بیمارستانهای شیروخورشید ترغیب کند.»
او میگوید: «اما متاسفانه بعد از انقلاب اکثر افرادی که ریاست هلالاحمر را بر عهده داشتند غیر از تعداد اندکی که واقعاً صاحب جایگاه علمی و اجتماعی بالایی بودند، بقیه افرادی هستند که بیشتر درگیر مسائل جناحی و سیاسی شدهاند و چهره موجه یا شناختهشدهای در بین مردم ندارند. ضمن اینکه تحصیلات مناسبی هم ندارند و اصلاً زبان ارتباط برقرار کردن با مردم را بلد نیستند.»
طباطبایی توضیح میدهد: «الان سازمان هلالاحمر ما تا جایی که من خبر دارم هیچ مرکزی در هیچ یک از شهرهای کشور ندارد که بتواند در حوزه سلامت، خدمات رایگان به مردم ارائه دهد در حالی که قبل از انقلاب این وظیفه بر عهده شیروخورشید سرخ بود و در تمام شهرها یک مرکز خدمات درمانی رایگان فعال بود.»
معاون آموزش بیمارستان کودکان مفید در بخش دیگری از توضیحات خود میگوید: «بر اساس آخرین آمارهای اعلامشده سهم خیرین در سال گذشته تنها پنج درصد بوده در حالی که میانگین جهانی ۱۷ درصد است. جدا از مسائل اقتصادی که نقش بسزایی در این آمار دارد، مساله همان جلب اعتماد و حمایت است که متاسفانه مغفول مانده.»
او اضافه میکند: «مساله این است که ما پتانسیل قوی شیروخورشید قبل از انقلاب را بهراحتی از دست دادیم. در واقع الان مشکل افزایش دانشگاههای علوم پزشکی در سراسر کشور است. به طور مثال سیستان و بلوچستان که استان محرومی است چهار دانشکده علوم پزشکی دارد اما موضوع این است که مردم به دانشکده احتیاج ندارند، آنها نیازمند خدمات درمانی رایگان هستند. در واقع دانشگاههای پزشکی درمان مردم را گران میکنند.»
دکتر خسرو رحمانی، معاون درمان بیمارستان کودکان مفید، با اشاره به نحوه اداره بیمارستانها میگوید: «بیمارستانها اصولاً به سه شکل اداره میشوند. دسته اول بیمارستانهایی هستند که منابعشان را یک ارگان تامین میکند مثلاً دولت، هلالاحمر یا مثل گذشته که از سوی شیروخورشید اداره میشدند. این دسته از بیمارستانها از مردم پولی دریافت نمیکنند. ما اگر به صورت کلان بخواهیم به ماجرای سلامت نگاه کنیم، باید در هر شهری حداقل چند بیمارستان باشد که به این ترتیب، با توجه به نیازهای مردم فعالیت کند و وجهی هم از آنها دریافت نکند.»
او میافزاید: «از آنجا که درمان کالایی استراتژیک محسوب میشود، باید استفاده از آن برای همه قشرهای جامعه حتی آنها که هیچ منبع درآمدی هم ندارند امکانپذیر باشد. دسته دیگر بیمارستانهایی هستند که کاملاً خودگرداناند مانند بخش خصوصی. اما یک مدل بینابین هم هست که الان بیمارستانهای کشور ما در بخش دولتی همین مدل بینابینی هستند. یعنی بخشی از هزینه درمان را مردم پرداخت میکنند.»
دکتر رحمانی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به این مساله که از سال ۷۳ قانون خودگردان شدن بیمارستانها به تصویب رسید ادامه میدهد: «همان زمان بحثهایی با سازمان برنامه و بودجه صورت گرفت که در نتیجهی آن قانع شدند بخشی از هزینههای بیمارستانها را دولت باید پرداخت کند. هزینههایی مانند حقوق و مزایای پرسنل شامل دکتر، پرستار و کادر اداری را دولت باید بپردازد تا بیمارستان بتواند سایر هزینههایش را خودش تامین کند.»
معاون درمان بیمارستان کودکان مفید ادامه میدهد: «مساله اصلی که باعث شد بیمارستانهای دولتی نتوانند به طور کامل خودگردان باشند کافی نبودن تعرفهها بود. مشکلی که هنوز هم بعد از گذشت نزدیک به ۳۰ سال پابرجاست. در واقع اگر تعرفهها بهدرستی تعیین میشدند، بیمارستانها میتوانستند با دریافتی که از بیمهها داشتند تمامی هزینههای خود را پرداخت کنند.»
او اضافه میکند: «وقتی ما از مشکلات مالی در بیمارستانها حرف میزنیم مساله را نمیتوانیم به وزارت بهداشت ربط بدهیم چراکه این وزارتخانه خود منابعگیرنده است و اینجا سازمان برنامه و بودجه است که باید اعتبار واقعی متناسب با هزینهها را در اختیار این وزارتخانه قرار دهد.»
با این همه، موضوع اینجاست که علاوه بر بیتوجهی دولتها به اولویت داشتن سلامت در ساختار بودجه، از جایی به بعد حتی اعلام سرانه بهداشت و درمان هر فرد ایرانی هم جزو مسائل محرمانه به حساب آمد و دیگر اعلام نشد. آخرین بار سرانه بهداشت و درمان هر فرد در سال ۹۲ اعلام شد و بعد از آن سرانه به طور کلی و اینکه چه سهمی از بودجه را به خود اختصاص خواهد داد، اعلام میشد. همین مساله دست مسئولان را برای بیتوجهی بیشتر به حوزه سلامت باز گذاشت و کار به جایی رسید که نهتنها تعرفهها هم هر روز فاصله بیشتری با میزان تورم سالانه کشور پیدا کرد که برخی از پزشکان برای انجام خدمات ویژه از بیماران زیرمیزیهای کلان دریافت میکردند.»
دکتر رحمانی دراینباره اظهار میکند: «مساله اینجاست که وقتی ما هر سال تعرفهها را زیر میزان واقعی تعیین میکنیم یعنی فاصله مابهالتفاوت هزینهها و دریافتیهای بیمارستانها را افزایش میدهیم و هر سال میزان بیشتری کسری بودجه در بیمارستانها به چشم میخورد. به این ترتیب در بیمارستانهای نیمهخودگردان- که ما آن را به اسم دولتی میشناسیم- بیمارستانهایی که بیشتر خدماتشان به سمت جراحی است کسری بودجه کمتری دارند چون توانستهاند تعرفههایشان را به مبلغ واقعی نزدیک کنند. اما بیمارستانهای دیگر که خدمات درمانی ارائه میدهند با کسری بودجه چشمگیری مواجهاند و اگر مساله کمک خیرین نباشد، اداره بیمارستان واقعاً امکانپذیر نخواهد بود.»
او ادامه میدهد: «کسری بودجه در بیمارستان مفید هم افزایش پیدا کرده است. با اینکه این بیمارستان بیشترین ورودی بیمار را دارد و مردم اعتماد زیادی به این بیمارستان دارند و ما هیچ مشکلی در میزان بیمار نداریم و حتی بیمارستان نزدیک به ۱۰۰ تخت فعال بیشتر از میزان مصوب دارد، کسری بودجه در آن کاملاً مشهود است. چون اولاً تعرفه خدمات واقعی نیست؛ دوم طرحی که برای درمان رایگان کودکان زیر هفت سال اجرایی شده منابع مالیاش تامین نشده است. این کسریها عموماً به دست خیرین تامین میشود.»
دکتر رحمانی میگوید: «اگر تعرفهها واقعی بود بیمارستان مفید با این وضعیت مراجعه بیمار قطعاً به یک بنگاه سودآور تبدیل میشد و دیگر نیازی به دریافت اعتبار از دولت یا وزارت بهداشت نداشت. اما در این شرایط همین تعرفههای غیرواقعی هم از سوی بیمهها با تاخیرهای چندینماهه پرداخت میشود و این خود برای اینکه بیمارستان بتواند به عرضه خدمات ادامه دهد، مشکلاتی به وجود میآورد.»
معاون درمان بیمارستان کودکان مفید درباره میزان مراجعان و درصد مراجعان شهرستانی به این بیمارستان میگوید: «نزدیک به ۵۰ درصد مراجعان بیمارستان مفید شهرستانی هستند. مساله اینجاست که رسیدگی به این میزان از مراجعان که عموماً جایی برای ماندن ندارند و اغلب چون برای بستری کردن کودک خردسال به اینجا مراجعه میکنند تعداد همراهان بیشتر از معمول است، دشوار میشود.»
او اضافه میکند: «تامین جا و غذا و… برای این افراد جزو وظایف بیمارستان است اما مساله اینجاست که بیمارستان اعتبار لازم را در اختیار ندارد. محل اسکان این افراد که از سوی شهرداری تامین میشود و خانههایی به عنوان همراهسرا به بیمارستانهایی نظیر مفید تعلق میگیرد. البته محل مورد نظر فقط مختص یک بیمارستان نیست به همین خاطر برخی مواقع ممکن است ما نتوانیم تمام همراهان بیمار را در همراهسراها اسکان دهیم.»
دکتر رحمانی میگوید: «ما در امر خدمات درمانی و خدمترسانی به بیماران تمام تلاش خود را به کار میگیریم و در این زمینه هیچ کاستیای وجود ندارد هرچند ممکن است منابع مناسبی در اختیار نداشته باشیم اما تمام تلاش خود را میکنیم تا بهترین خدمات را ارائه دهیم.»
او میافزاید: «میزان بالای مراجعان هم خود بر این مساله که بیمارستان مفید ارائهدهنده بهترین خدمات به بیماران است صحه میگذارد. قطعاً پرسنل بیمارستان کودکان هم با مشکلاتی مواجهاند. با اینکه کار با کودکان بسیار سختتر است اما پرستاران در بیمارستان مفید تمام تلاش خود را میکنند تا بهترین خدمات را ارائه دهند؛ البته نارضایتیهایی هم هست که به هیچ عنوان در نحوه ارائه خدمات تاثیر نمیگذارد و به بحثهای مدیریتی مربوط میشود.»
معاون درمان بیمارستان مفید در ادامه توضیح میدهد: «مساله دیگر این است که بیمارستان مفید بیمارستان انتهای خط است. یعنی بیمارانی به ما مراجعه میکنند که شاید به چند بیمارستان دیگر مراجعه کرده و آنها امکان بستری نداشتهاند و پذیرش نکردهاند اما وقتی به بیمارستان مفید میآیند ما نمیتوانیم از پذیرش آنها سر باز بزنیم. حتی اگر بیمارستان برای پذیرش تخت خالی هم نداشته باشد باید تخت اکسترا بزنیم یا در اورژانس و حتی راهرو بیمارستان بیمار را بستری کنیم چون هیچ بیمارستان دیگری برای پذیرش آنها وجود ندارد.»
او میافزاید: «زمانی اورژانس بیمارستان مفید تنها پنج تخت داشت و الان بیش از ۳۰ تخت دارد و برخی روزها نزدیک به همین میزان هم بیمار منتظر بستری در اورژانس داریم و این شرایط ما را سختتر میکند اما هیچ بیماری بدون دریافت خدمات از این بیمارستان بیرون نمیرود. بیمارانی که خطر حیاتی داشته باشند فوراً با اضافه کردن تخت اکسترا بستری میشوند اما اگر خطر حیاتی نداشته باشند، ممکن است بین ۶ تا ۱۲ ساعت زمان ببرد تا تخت خالی شود و بتوانیم بیمار جدید بستری کنیم.»
دکتر رحمانی میگوید: «شاید اگر افرادی از بیرون بیایند و این وضعیت را ببینند فکر کنند خدمات بهدرستی ارائه نمیشود اما اگر قرار باشد به تمام بیماران بهموقع رسیدگی کنیم، نیازمند این هستیم که یک بیمارستان مفید دیگر در کنار این بیمارستان ساخته شود اما با همین امکانات هم سعی میکنیم بهترین خدمات را عرضه کنیم.»
مجتبی دهاقین، مدیرعامل انجمن نیکوکاری بیمارستان کودکان مفید، نیز درباره میزان فعالیت بیمارستان و نقشی که خیرین در اداره این بیمارستان دارند میگوید: «با توجه به اینکه ۵۰ سال از ساخت این بیمارستان میگذرد مشکلات عدیدهای در آن وجود دارد. چه از نظر ظاهر، چه تجهیزات و… ما همیشه با چالشهای عمدهای روبهرو هستیم و مسئولان بیمارستان همواره در تلاشاند با وجود تمام این چالشها بهترین خدمات را به بیماران ارائه دهند.»
او میافزاید: «ما ۱۱۰ عضو هیات عملی در این بیمارستان داریم که عاشقانه میکوشند بهترین خدمات را ارائه دهند و در این بین کمک خیرین به میزان زیادی ما را در این مهم یاری میکنند. به عنوان مثال بسیاری از بیمارانی که به اینجا مراجعه میکنند وضعیت مالی ضعیفی دارند و به همین دلیل آنهایی که بعد از ترخیص هم نیاز به مراقبت دارند تحت پوشش بیمارستان قرار میگیرند و حتی در بسیاری از موارد هزینه برگشت خانوادهها به شهرشان نیز از طریق همین انجمن نیکوکاری پرداخت میشود.»
دهاقین ادامه میدهد: «بر اساس آمارهای رسمی ۲۵ درصد کودکان بیمار این کشور از سوی بیمارستان مفید ساپورت میشوند و این آمار کمی نیست. ما اینجا بیمار از نوزاد یکروزه داریم تا کودک ۱۴ ساله. حتی بیمارانی هستند که با وجود سن بالای ۳۰ یا ۴۰ سال چون از ابتدا به بیمارستان مفید مراجعه و خدمات دریافت کردهاند هنوز هم برای دریافت خدمات درمانی به این بیمارستان مراجعه میکنند.»
مدیرعامل انجمن نیکوکاری بیمارستان کودکان مفید اظهار میدارد: «بحث دیگر تعداد مراجعان به بیمارستان است. چون بیماران ما کودک هستند، اغلب به همراه پدر و مادر به بیمارستان میآیند و در بسیاری از موارد به خصوص بیمارانی که از شهرستان مراجعه میکنند این تعداد تا هفت نفر هم افزایش پیدا میکند و بعضاً پدربزرگ و مادربزرگ، خاله، دایی و عمه هم به جمع آنها اضافه میشوند و مشکلات هتلینگ بیمارستان از همینجا شروع میشود. چون ظرفیتهای ما برای اسکان همراهان بیمار هم بسیار محدود است.»
او اضافه میکند: «در برخی مواقع مشکلات مالی افراد به قدری زیاد است که حتی پزشکان و دیگر پرسنل بیمارستان هم برای رفع این مشکلات دست به جیب میشوند چراکه امکانات بیمارستان محدود است و ما توان پذیرایی از تمام این افراد را نداریم.»
دهاقین در بخش دیگری از صحبتهای خود به دستورالعملی که از سال ۱۳۹۸ وزارت بهداشت و درمان در خصوص انجمنهای نیکوکاری در بیمارستانهای دولتی تهیه کرد اشاره میکند و میگوید: «این انجمنها در بیمارستان و زیر نظر مسئولان بیمارستان با مجوز وزارت کشور و استانداری فعالیت خود را آغاز کردند.»
مدیرعامل انجمن نیکوکاری بیمارستان مفید توضیح میدهد: «وظیفه انجمنها جلب حمایتهای مردم است. بر اساس اساسنامه تعیینشده، ما باید در چهار مسیر حرکت کنیم. مسیر اول کمک به بیماران بیبضاعت است که در سال گذشته انجمن معادل پنج میلیارد تومان به ترخیص بیماران بیبضاعت کمک کرده است. یعنی بالای یک هزار و ۱۰۰ بیمار از این بیمارستان با کمک خیرین مرخص شدهاند.»
او ادامه میدهد: «مسیر دوم خرید تجهیزات پزشکی و تامین نیازهای پزشکی بیمارستان است. که این مساله در بیمارستان کودکان نیازمند رسیدگی بیشتر است زیرا بیمارستانهای تخصصی کودکان به تجهیزات بیشتری نیازمندند. در سال گذشته بالای هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از طریق انجمن برای بیمارستان تجهیزات تهیه شده که این هم با کمک خیرین بوده است.»
دهاقین میگوید: «مسیر بعدی گسترش فضای فیزیکی، تعمیر فضای فیزیکی و تاسیسات بیمارستان است. و مسیر چهارم خدماتی است که بعد از ترخیص بیماران به آنها عرضه میشود؛ به خصوص برای بیمارانی که خاص هستند و نیاز به مراقبتهای بعد از ترخیص دارند و انجمن به عناوین مختلف در کنار آنها حضور دارد و کمکرسانی میکند.»
مدیرعامل انجمن نیکوکاری بیمارستان مفید در ادامه به بحث اعتمادسازی در بین خیرین اشاره میکند و ادامه میدهد: «مساله مهم جلب اعتماد است. ما در انجمن هر هزینهای که صرف میکنیم به افرادی که این هزینهها را در اختیار ما قرار دادهاند گزارش میدهیم. در واقع خیرین از ما گزارش عملکرد دریافت میکنند تا بدانند پولهایی که پرداخت کردهاند در کجا هزینه شده است.»
او میافزاید: «به عنوان مثال یکی از خیرین ۲۰۰ میلیون تومان در اختیار بیمارستان قرار داد و ما در نهایت کل گزارش هزینهکرد این پول را به او ارائه دادیم و همین مساله باعث شد ۵۰۰ میلیون تومان دیگر در اختیار انجمن قرار دهد. اعتمادسازی بخش مهم از کار ما است تا بتوانیم وضعیت کمکرسانی به بیمارستان را حفظ کنیم.»
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید