درج قیمت ۱۱۰۰ تومانی بر روی تخم مرغ الزامی شد

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ضمن اعلام درج قیمت بر روی تخم مرغ به منظور نظارت بر بازار و جلوگیری از گرانفروشی از خودکفایی ۸۵ درصدی در تولید کره خبر داد.

به گزارش رصد روز، مرتضی رضایی در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد در پاسخ به این سوال که تخم مرغ همچنان با قیمت بالا به دست مصرف کننده می رسد و وزارت جهادکشاورزی چه اقداماتی در راستای کاهش قیمت ها انجام داده است؟ اظهار کرد: تخم مرغ تا مرحله عمده  فروشی با وزارت جهادکشاورزی است و در سطح خرده فروشی و توزیع  خانوار با وزارت صمت و صنوف است.

وی ادامه داد: دو روز است طرحی را آغاز کردیم که قطعا با همکاری مرغداران و دستگاه های نظارتی به ثمر خواهد رسید. بر اساس این طرح قیمت تخم مرغ بر روی بسته بندی ها و هر دانه تخم مرغ درج خواهد شد تا مشخص شود که این تخم مرغ از کجا آمده است و با چه قیمتی به فروش می رود.

رضایی با بیان اینکه به هیچ وجه گرانی را نمی پذیریم و در حال حاضر نیز در تخم مرغ گرانفروشی رخ می دهد، اضافه کرد: قیمت مصوب تخم مرغ  درب مرغداری ها بسیار مناسب است و باعث ضرر مرغداران نمی شود. آنها نهاده ها را کامل دریافت کرده اند و  هر واحد مرغ تخمگذار که مدعی است نهاده نگرفته اعلام کند و پیگیری خواهد شد.

وی به نظارت بر بازار نیز اشاره کرد و گفت:اینکه گفته می شود قیمت مصوب در سطح خرده فروشی و در بسته بندی ها رعایت نمی شود نیازمند ورود دستگاه های نظارتی است. ما هیچ تعارفی نداریم. ارز تامین شده، نهاده تامین شده، کالا تولید شده و باید با قیمت مصوب به دست مردم برسد. بنابراین هرواحد از مرغداری، عمده فروشی، خرده فروشی که گرانفروشی کند  باید با آن برخورد قاطع شود تا کالا به دست مردم با  قیمت مصوب برسد.

کمبودی در تولید تخم مرغ نداریم

به گفته وی هیچ کمبودی در تخم مرغ نداریم. در ماه حدود۹۰ هزارتن تخم مرغ تولید می شود در حالی که مصرف کمتر است.

معاون وزیر اضافه کرد: قیمت هر شانه تخم مرغ بسته به وزن  آن ۳۱ تا۳۳ هزارتومان و قیمت هر دانه آن حدود ۱۱۰۰تومان است و اگر مرغداری امکان پرینت قیمت بر روی تخم مرغ را ندارد باید هنگام تحویل فاکتور ارائه دهد.

وی در ادامه گفت: امسال ۵۷۳ طرح در حوزه دام و طیور به بهره برداری رسید که  ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در این بخش سرمایه‌گذاری و برای ۶۶۵۰  نفر اشتغال ایجاد کرد.

رضایی به وضعیت صادرات دام طیور در سال ۱۳۹۸ اشاره کرد وگفت: ۷۹۰ هزار تن محصولات لبنی بر پایه شیر خام، ۳۱ هزار تومان گوشت مرغ، ۵۴ هزار تن تخم مرغ صادر شده که ارزش صادراتی آن ۶۸۰ میلیون دلار برآورد شده است.

وی با اشاره به اینکه از بزرگترین طرح‌های بخش طیور  طرح لاین آرین است، گفت: از سال ۱۳۹۸ برنامه ریزی برای احیای مرغ آرین شروع شد و در سال ۱۳۹۹ نیز پیش‌بینی شد که ۵۰ درصد اجداد گوشتی کشور از منشاء آرین تامین شود. همچنین پیش‌بینی می‌شود که در سال آینده ۱۰۰ درصد از اجداد مورد نیاز  گوشتی از لاین آرین تامین شود. باید گفت که اگر این بخش فعال نمی‌شد امسال با کمبود مواجه می‌شدیم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی همچنین به مرغ سایز نیز اشاره کرد و گفت: از آبان‌ماه امسال برای مرغ سایز برنامه‌ریزی شد. فعلا این طرح تشویقی است ولی به تدریج اجباری می‌شود که مرغ سایز به بازار عرضه شود، زیرا دور ریز مرغ سایز کمتر و مصرف نهاده هم کمتر می‌شود.

این مقام مسئول همچنین به طرح توسعه سایر ماکیان نیز اشاره و اظهار کرد: پرورش سایر ماکیان نیز در حال رشد است و پیش بینی می‌شود ۴۲ هزار تن گوشت بوقلمون صنعتی تولید شود.

خودکفایی در تولید کره

رضایی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به اینکه در کره به خودکفایی رسیده‌ایم تصریح کرد: سال گذشته ۵۰ هزار تن کره وارد کشور شد که  در ۹ ماهه سالجاری این عدد به ۷۰۰۰ تن رسیده است، یعنی ۸۵ درصد خودکفایی حاصل شده است.

وی در ادامه اظهار کرد: سال قبل ۱۷۰ هزار تن گوشت قرمز به کشور وارد شد که امسال این عدد به کمتر از ۳۰ هزار تن رسید و این نشان‌دهنده افزایش خوداتکایی در این بخش است به طوری که حتی می‌توانیم صادرات هم داشته باشیم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: در حوزه تولید تخم مرغ کمبودی وجود ندارد. در خصوص مرغ نیز برای بهمن‌ماه ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام شده که بر این اساس ۲۳۰ هزار تن گوشت مرغ تولید خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که سامانه بازارگاه برای تولیدکنندگان مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است آیا بهتر نبود که این سامانه برداشته می شد گفت: فرض کنید سامانه بازارگاه جمع شود چگونه می توان این نهاده ها را به دست تولیدکنندگان رساند چگونه مشخص شود که ۹ میلیون تن ذرت به دست چه کسانی می رسد؟ چه مشکلی دارد که در توزیع شفافیت ایجاد شود؟ سامانه بازارگاه چیزی جز حسابداری و تراکنش مالی نیست و در حال حاضر نیز شفافیت ایجاد کرده است و مشخص است که مرغداری‌ها به چه اندازه نهاده می گیرند و هیچ دغدغه‌ای از این جهت نداریم و تمام مسیر کنترل می‌شود. هرچه شفافیت بیشتر باشد فساد کمتر است. اگر چه این سامانه ایرادات نرم‌افزاری دارد اما وجودش باعث ایجاد شفافیت توزیع نهاده ها شده است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: نهاده‌های مورد نیاز صنعت مرغداری به طور کامل تامین شده است و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد. اما این‌که مرغداران با تاخیر نهاد ه های خود را دریافت می‌کنند به سامانه بازارگاه ارتباطی ندارد و تحویل آن با شرکت حمل و نقل است. در حال حاضر نیز پیگیر این موضوع هستیم که نهاده ها در کمترین زمان ممکن به دست تولیدکننده‌ها برسد.

رضایی در خصوص کمبود جو دامی در بازار نیز گفت: واردات جوی دامی حدود ۵۰ درصد نیاز کشور بود که به میزان کافی نبود، اما دامداران را در این بین رها نکردیم و با استفاده از دانه‌های ذرت جایگزینی انجام شده است یعنی ترکیبی از ذرت و جو به آنها داده شده است. همچنین به استان‌ها پیشنهاد کردیم که به دام هایشان خوراک آماده بدهند.

وی همچنین در پایان گفت که فعلا تخصیص ارز  ۴۲۰۰ تومانی در این بخش ادامه می‌یابد.

 

 

 

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید  

 

 

 

 

ایسنا

مطالب مرتبط