بررسی ها نشان می دهد که اختلاف قیمت میوه در مغازه های شمال تا جنوب شهر در برخی مواقع به ۲ تا ۳ برابر می رسد، در حالی که مغازه داران طبق فاکتور حداکثر ۳۵ درصد باید روی اجناس خود لحاظ کنند. بسیاری از مسئولان بر این باورند که اختلاف قیمت میوه ناشی از عوامل کیفیت و درجه بندی، تفاوت اجاره بها و ساعات خرید متفاوت از میدان مرکزی امری طبیعی است، اما گاهی اوقات سودجویی عوامل واسطه و دلال در سایه کم نظارتی دستگاه های مسئول موجب شده که اختلاف قیمت به چند برابر برسد که عرضه مستقیم بدون دخالت واسطه ها می تواند راهگشای رفع این مشکلات باشد که انتظار می رود با گذشت چند سال از وعیده وعیدهای مختلف، مقدمات اجرایی آن فراهم شود تا در شرایط فعلی اقتصاد، بار مالی سنگینی بر خانوار تحمیل نشود.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از علل اختلاف چندبرابری قیمت میوه از شمال تا جنوب شهر و بی توجهی مسئولان به اجرای مقدمات عرضه مستقیم به منظور رهایی از وضعیت فعلی با خبر شویم:
وی افزایش اجاره بها را یکی از دلایل گرانی قیمت میوه از شمال تا جنوب شهر اعلامکرد و افزود: اگر قیمت میوه تحت تاثیر استاندارد مشخص در بحث درجه بندی ها عرضه شود و در چارچوبی برای افراد نوع ممتاز، درجه یک، دو و سه آن مشخص و روی کالا درج شود، قیمت آن به سبب برچسب مشخص قابل رصد و شناسایی است.
شادلو عرضه و تقاضا را یکی از مولفه های مهم و تاثیر گذار در بازار دانست و گفت: محصولات کشاورزی بر مبنای قیمت تمام شده و سود متعارف باید به مصرف کننده عرضه شود که متاسفانه این امر در برخی موارد مغفول می ماند.
نایب رئیس اتحادیه باغداران با انتقاد از گرانفروشی میوه در برخی مغازه ها بیان کرد: در مواقعی که قیمت میوه در مبدا افزایش می یابد، مغازه داران نرخ اقلام را بلافاصله افزایش می دهند، درحالیکه با کاهش قیمت در مبدا همچنان با نرخ های قبلی عرضه می کنند که این امر اجحاف در حق مصرف کنندگان است.
وی با بیان اینکه کمبودی در عرضه میوه نداریم، گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید انتظار می رود که نوسانی در بازار میوه رخ ندهد. علی رغم شرایط مساعد تولید، مصرف کنندگان نگران افزایش قیمت میوه در بازار هستند، در حالیکه با ساماندهی سیستم خرده فروشی سودجویی عوامل واسطه و دلال به حداقل می رسد.
مصطفی لو با تاکید بر این مسئله که وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مرکزی تعاون روستایی هر چه سریع تر مقدمات اجرای عرضه مستقیم میوه بدون دخالت تعاونی ها را باید فراهم کنند، بیان کرد: با توجه به اختلاف چندبرابری قیمت میوه از شمال تا جنوب شهر، حذف واسطه ها و عوامل دلال منجر به تعادل بازار میوه خواهد شد.
کارگر ادامه داد: در برخی ساعات به دلیل فراوانی عرضه، قیمت میوه در میدانمرکزی ارزانتر است. به عنوان مثال یک مغازه دار در ساعت ۹ صبح هر کیلو نارنگی را با نرخ ۴ هزار تومان و مغازه دیگر در ساعت ۱۲ همان نارنگی با کیفیت یکسان را به علت کمبود با نرخ ۶ هزار تومان خریداری می کند که همین امر منجر به اختلاف قیمت در بازار می شود.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی در پایان تصریح کرد: مغازه داران برمبنای فاکتور مجاز به احتساب سود منطقی و حداکثر۳۵ درصدی هستند که اختلاف قیمت از مغازه به مغازه دیگر ناشی از ساعات متفاوت خرید رخ می دهد که این هیچ ارتباطی به گران فروشی ندارد.