به گزارش رصد روز، نیره پیروزبخت امروز در نشستی در خبری با اشاره به اینکه خودروهای خارجی باقیمانده در گمرک، حتی اگر استاندارد باشند، بهدور از قوانین و مقررات موجود نمیتوانند وارد کشور شوند و استاندارد فقط یکی از دلایل عدم ورود این خودروهاست، اظهارداشت: ورود این خودروها به کشور مستلزم عمل به قوانین و مقررات موجود است، حتی اگر استانداردهای ۸۵گانه مد نظر سازمان ملی استاندارد را پاس کنند.
وی افزود: بسیاری از این خودروها در زمان ممنوعیت ثبت سفارش خودرو وارد کشور شده یا قوانین گمرکی را طی نکرده، یا با حجم موتور بیش از ۲۵۰۰ سی سی است و یا برخی خودروها آمریکایی است و مطابق فرامین رهبر معظم انقلاب اجازه ورود ندارد.
پیروزبخت اظهارداشت: این سازمان آمادگی دارد تا نسبت به ورود خودروهایی که محدودیتهای یاد شده را نداشته و در عین حال استانداردهای ۸۵گانه را پاس میکنند، با همکاری سایر دستگاههای ذیربط اجازه دهد.
وی در ادامه، درخصوص واردات نهاده های دامی بی کیفیت به کشور، خاطرنشان کرد: پس از محموله ۱۴۰ هزار تنی ذرت دامی در سالهای قبل که به دلیل اهمیت موضوع سلامت مردم از ورود آن جلوگیری شد، جلوی تخلفات بعدی گرفته شد و واردکنندگان جرات واردات چنین محصولاتی را به خود ندادند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران ادامهداد: در زمینه رسوب کالاها در گمرکات، سازمان ملی استاندارد ایران از جمله دستگاههایی است که کمترین مشکل را داشته و آزمایشهای مربوطه را به سرعت انجام میدهد. البته عمده دلایل رسوب طولانیمدت کالاها در گمرکات به مشکلات ثبت سفارش، عدم تخصیص ارز یا مشکلات بانکی برمی گردد.
وجود ۲۶ تلهکابین بدون مجوز در کشور
پیروزبخت با اشاره به وجود ۴۴ دستگاه تلهکابین در کشور، تصریحکرد: از این تعداد فقط ۱۱ دستگاه مجوز داشته، هفت دستگاه در مراحل بازرسی است و ۲۶ دستگاه دیگر بدون مجوز بوده و نباید فعالیت کنند. برخی تلهکابینها پیش از اینکه تاییدیه استاندارد بگیرند، با دستور برخی مقامهای استانی بازگشایی شده که در بعضی موارد حوادث ناگواری را به دنبال داشته است.
این مقام مسوول از مسوولان خواست تا برای جلب گردشگر به این مناطق، جان مردم را به خطر نیاندازند و تا زمانی که استاندارد تاییدیه مربوطه را صادر نکرده، اجازه استفاده از آنها را صادر نکنند.
پیروزبخت خواستار آن شد تا افراد به مطالب منتشر شده در فضای مجازی بهویژه درباره مواد غذایی اهمیت ندهند، زیرا عمده آنها دروغپردازی یا به منظور تخریب تولیدکنندگان داخلی است. در یکی از این موارد که بهتازگی مطرح شده بود، استاندارد کلوچههای تولیدی یکی از شرکتهای داخلی در آلمان زیر سوال برده شد، در حالی که مشخص شد این کشور قرار است از سال ۲۰۲۱ تغییراتی در استاندارد برخی مواد غذایی خود بدهد که کلوچه مشمول آنها نیست.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: از ۳۴ هزار فقره استاندارد تدوین شده در طول عمر این سازمان، چهار هزار و ۲۳۰ فقره درخصوص مواد غذایی است و بیش از یک سوم از مجموع یکهزار فرآورده مشمول استاندارد اجباری را نیز محصولات مرتبط با صنایع غذایی تشکیل میدهد.
وی گفت: برای نخستین بار، طی دو سال اخیر شرکتهای گواهی کننده سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی از سوی این سازمان تایید صلاحیت گرفتند تا گواهیهایشان در ۸۰ کشور جهان قالب قبول باشد و در این زمینه تاکنون هشت شرکت تایید صلاحیت گرفتند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به شیوع ویروس کرونا، خاطرنشانکرد: در زمینه بهداشت مواد غذایی، گوشت، کنترل سیستمهای واردات و بازرسی واردات مواد غذایی، استانداردهایی در کدکس وجود است و این سازمان برنامهریزی کرده تا در سریعترین زمان ممکن با کمک وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، استانداردهای مربوطه را تدوین کند.
پیروزبخت در ادامه این نشست خبری تصریح کرد: در حوزه هوای پاک و مقابله با آلودگی هوا نیز چندین استاندارد برای سوخت گاز طبیعی و روغن موتور در دست تهیه بوده، همچنین تدوین استاندارد ملی راهبری و نگهداری ایستگاههای پایش آلودگی هوا تدوین شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه مصالح ساختمانی خوبی در کشور تولید میشود، تاکید کرد: این مصالح بیکیفیت نیستند و نباید تولیدات داخلی را سرکوب کنیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران ادامهداد: در ۹ ماهه امسال، نزدیک به ۷۷ هزار دستگاه نازلهای سوخت مایع در کشور مورد بازرسی قرار گرفتند، همچنین بیش از ۹۸ هزار دستگاه وسایل توزین سبک در واحدهای صنفی بازرسی شد.
وی اضافهکرد: همچنین در این مدت چهار هزار و ۱۲۷ دستگاه نازلهای سی. ان. جی و ۱۰ هزار و ۱۰۰ دستگاه باسکولهای جادهای سنگین بازرسی شدند.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
تسنیم