وی افزود: حدود ۸۰ درصد از محصولات ما وارداتی است و دولت، ارزی برای واردات کاغذ اختصاص نمیدهد.
نیکدل تصریح کرد: با وجود اینکه دولت برای واردات کاغذ ارزی اختصاص نمیدهد و سود زیادی در این حوزه وجود ندارد، واردکنندگان همچنان به فعالیت میپردازند و قیمت یک بند کاغذ از حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده و کاهش داشته است. این در حالی است که قیمت بسیاری از محصولات همراه با تورم افزایش یافته است.
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا اظهار داشت: واردکنندگان با مشکلات گمرکی نیز مواجه هستند و زمان تخصیص ارز از سوی دولت بهطور مداوم به تعویق میافتد. از سوی دیگر مباحث مالیاتی نیز، یکی از موانع فعالان این حوزه است.
نیکدل با اشاره به عدم افزایش قیمت کاغذ طی ماههای اخیر خاطرنشان کرد: برای مثال، قیمت یک بسته کاغذ A۴ در ابتدای سال حدود ۱۷۰ هزار تومان بوده و در حال حاضر به حدود ۱۳۰ هزار تومان رسیده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا گفت: کاهش قیمت دو دلیل عمده دارد؛ یک اینکه قیمت جهانی کاغذ طی ماههای اخیر، به ازای هر تن حدود ۱۵۰ دلار کاهش یافت. در سه ماه گذشته به دنبال نامهنگاریهایی با بانک مرکزی، تخصیص ارز صورت گرفت و قیمت کاغذ و بازار متعادل شد، اما اگر واردکنندگان با مشکلات ارزی برخورد کنند، به طور حتم شاهد افزایش قیمت کاغذ خواهیم بود.
وی تأکید کرد: این در حالی است که واردکنندگان و فعالان این حوزه حتی خواستار ارز ۲۸۵۰۰ تومان نیستند و تنها انتظار تخصیص به موقع ارز را دارند؛ حتی اگر ارز ۳۸ هزار تومانی باشد.