به گزارش رصد روز، پای ساخت مسکن حمایتی همیشه در ایران میلنگد؛ طرح نهضت ملی مسکن نیز که ابتدا بهعنوان شعار دولت سیزدهم مطرح شد از این قاعده مستثنی نیست.
دولت سیزدهم که به دولت قبل انتقادات بسیاری در زمینه ساخت و ساز وارد کرد و متعهد شد سالی یک میلیون مسکن حمایتی در قالب طرح نهضت ملی مسکن بسازد، چندان در این زمینه موفق نبوده و تا امروز پس از گذشت دو سال حتی یک واحد مسکونی نیز در قالب این طرح، به مردم تحویل نداده است.
این در حالیست که مسئولان و نهادهای فعال در این بخش هر از چند گاهی وعدههای جدیدی در این زمینه مطرح میکنند و در تلاشند تا با سبک کردن بار وظایف دولت، توجیه تازهای برای این اهمالکاری داشته باشند. البته به نظر میرسد دولت نیز مدتی است شکست خود را در این زمینه پذیرفته و سعی میکند واقعبینی بیشتری نسبت به این پروژه داشته باشد.
تحویل واحدهای طرح مسکن ملی در دولت بعدی
در این راستا نیز محمدرضا میرتاجالدینی، رئیس فراکسیون راهبردی مجلس با اشاره به سخت بودن روند ساخت چهار میلیون مسکن در دولت سیزدهم توضیح داده است: ساخت چهار میلیون مسکن در دولت سیزدهم قطعاً آسان نخواهد بود و انتظار میرود دو میلیون مسکن در ابتدای دولت سیزدهم و دو میلیون هم در دوره دوم دولت ساخته شود و نیازمند کمک دستگاهها و نهادهای دولتی دیگر است.
هر چند این وعده نیز با توجه به عملکردی که دولت سیزدهم تا کنون داشته است به نظر نمیآید چندان معتبر باشد و از سوی دیگر دوره بعدی ریاستجمهوری نیز منوط به رای آوردن در انتخابات بعدی در سال ۱۴۰۴ است!
سال گذشته بحث ورود چینیها و تهاتر نفت در مقابل ساخت واحدهای مسکن ملی مطرح شد و در سال جاری نیز وزارت راه و شهرسازی گفتگویی با انبوهسازان انجام داد تا اشتیاق آنها برای ورود به پروژه را برانگیزد.
تاجالدینی در این موارد و نیز تهاتر نفت در مقابل ساخت واحدها توضیح داده است: یکی از راهکارهای ساخت مسکن تهاتر زمین است که شرکتهای مختلف، سازندگان مسکن، انبوه سازان و برخی از کارخانههای مرتبط با ساخت و ساز مسکن میتوانند در این تهاتر توافقی کنند که در ازای پول واحدهای مسکونی به عنوان دستمزد به آنها تعلق گیرد.
وی در ادامه تاکید کرده است: با سازندگان طرح نهضت ملی مسکن زمین تهاتر نمیشود بلکه در ازای دریافت دستمزد به آنها واحدهای مسکونی بر اساس قرارداد صورت گرفته اهدا میشود و در بحث تهاتر نفت خود وزیر راه و شهرسازی باید تصمیمگیری کند تا با فروش نفت شرکتهای خارجی به پای ساخت و ساز طرح نهضت ملی مسکن بیایند و البته اجرای این طرح نیازمند تاییدیه از سوی دولت و کمیسیون تلفیق و بودجه است.
وی در ادامه گفته است: البته ساخت یک میلیون مسکن در طی سال فقط به عهده دولت نیست و بخشهای خصوصی نیز برای تکمیل این وعده باید پای کار بیایند.
حالا باید دید با وجود موانعی که تا به امروز وجود داشته و عملکرد دولت در این زمینه در آینده روند تحویل واحدهای مسکن ملی چطور پیش خواهد رفت.