پرویز محمدنژاد قاضی محله با اشاره به ناترازی انرژی در کشور و عدم بهینهسازی مصرف باوجود داشتن قوانین متعدد در این حوزه، گفت: اگرچه قوانین متعددی ازسوی مجلس برای بهینهسازی مصرف انرژی به تصویب رسیده است، اما با این وجود به فراخور تغییر نوع رفتار جامعه به قوانین جدید نیز نیاز پیدا خواهیم کرد لذا باید در طول ایام قوانین را با توجه به نیاز روز اصلاح کنیم.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ناترازی کنونی انرژی در کشور یک شبه به وجود نیامده و حاصل چندین دهه بیتوجهی به مسئله بهینهسازی است، ادامه داد: با این اوصاف باید برای این ناترازی فکری اساسی کرد و صرفا یاد کردن از آن بهعنوان یک پدیده مضموم تغییری ایجاد نخواهد شد، به همین دلیل کمیسیون انرژی درصدد رفع نواقص قانونی برآمده و قوانینی مانند «مانعزدایی از صنعت برق» را به تصویب رساند که درصورت اجرای درست میتوان ناترازی در حوزه برق را طی یک روند ۵ ساله ترمیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه دولتی که نتواند مصارف دستگاههای تحت مدیریت خود را کنترل کند، بهیقین از پس مدیریت مصرف در سطح جامعه نیز بر نخواهد آمد، افزود: متاسفانه امروز ادارات و سازمانها بدون هیچ ضابطه منطقی انرژی مصرف میکنند و دولت که قدرت کنترل آن را ندارد، ناگزیر دست به تعطیلی ادارات زد که این اقدام به معنای اخلال در خدمترسانی به مردم است.
محمدنژاد اظهار کرد: جای تعجب است که دولت بهعنوان متولی انرژی توان کنترل مصرف خود را ندارد، بنابراین باید در ابتدا از خود شروع کرده تا بتواند به مرور صرفهجویی را در جامعه فرهنگسازی کند.
این نماینده مجلس با اشاره به ضرورت بهرهگیری از بخش خصوصی در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی، مطرح کرد: اگرچه تشویق مردم به مدیریت مصرف ضروری است اما این مصرف در میان تمامی اقشار جامعه عادلانه نیست، چراکه ۲۰ درصد مشترکین، معادل ۸۰ درصد دیگر مشترکین جامعه برق مصرف میکنند، بنابراین ارائه امتیازات خاص به مشترکین کم مصرف، منجر به فرهنگسازی و کاهش مصرف در مشترکین پرمصرف خواهد شد.
وی یادآور شد: همچنین اگرچه هوشمندسازی شبکه توزیع برق در قانون به دولت تکلیف شده است اما دولت تاکنون این مهم را اجرای نکرده است لذا این کوتاهی را باید یکیدیگر از دلایل عدم مدیریت مصرف در کشور دانست.
محمدنژاد با اعتقاد به اینکه باوجود تمامی این مشکلات اصلیترین مشکل در زمینه هدررفت انرژی، نبود مدیریت مصرف انرژی در کشور است، افزود: اکنون ما بیش از ۲.۷ دهم میانگین مصرف در جهان برق مصرف میکنیم که به معنای تولید دو برابری برق نسبت به دیگر کشورها نیز هست، اما با این وجود به دلیل عدم مدیریت مصرف با کمبود این انرژی رو به رو هستیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: اگرچه وضعیت ناترازی در کشور بحرانی است اما با نگاه به گذشته متوجه میشویم دولتها از برنامهها، افکار، اندیشهها، پیشنهادات و راهکارهای جدید برای تغییر شرایط استقبال نکرده و حتی از مجلس نیز تمکین نمیکنند لذا اگر دولت به این روند ادامه دهد شرایط تغییری نخواهد کرد.
منبع: خانه ملت