دیدار اردوغان با هیئت تحریر الشام+ عکس

أسعد الشیبانی وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه در رأس هیأتی بلندپایه وارد آنکارا شد و با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دیدار کرد.

به گزارش رصد روز،  أسعد الشیبانی وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه در رأس هیأتی بلندپایه وارد آنکارا شد و با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دیدار کرد.

8 29

تلویزیون سوریه هدف از این سفر را تقویت روابط دوجانبه و بررسی پرونده‌های مربوط به همکاری منطقه‌ای عنوان کرد و افزود: نشست دو طرف در کاخ ریاست جمهوری ترکیه در آنکارا برگزار شد و در این دیدار همچنین مرهف ابوقصره وزیر دفاع و انس خطاب رئیس دستگاه اطلاعات سوریه و نیز هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه حضور داشتند.

پیشتر اردوغان گفته بود : ما از برادران سوری از نظر سیاسی و اقتصادی حمایت خواهیم کرد و هرکسی بخواهد به کشورش بازگردد، محترمانه بازخواهیم گرداند، سوریه به راهبردهای بلندمدت برای اصلاحات نیاز دارد و ما هر کاری را که لازم باشد برای حمایت از همسایه خود انجام خواهیم داد.

 

رجب طیب اردوغان (ترکی استانبولی: Recep Tayyip Erdoğan‎؛ زادهٔ ۲۶ فوریهٔ ۱۹۵۴) سیاستمدار اهل ترکیه است که از سال ۲۰۱۴ به‌عنوان دوازدهمین رئیس‌جمهور ترکیه فعّالیت می‌کند. او پیش‌تر از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ نیز نخست‌وزیر ترکیه و از سال ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۸ شهردار استانبول بود. وی همچنین رهبر و یکی از بنیان‌گذاران حزب عدالت و توسعه است.

اردوغان در سال ۲۰۱۴ رئیس‌جمهور ترکیه شد. دوران ریاست‌جمهوری او شاهد عقب‌نشینی دموکراتیک و مقدار بیشتری شیوهٔ اقتدارگرایی در حاکمیت بود و به سوءاستفاده از حقوق بشر، سرکوب مخالفان و سرکوب آزادی بیان متهم شده‌است.او بابت واکنشش به چندین مسئله از قبیل اعتراضات پارک گزی، کودتای نافرجام ۲۰۱۶، سیاست‌های اقتصادیش و درگیری‌های سوریه مورد انتقاد قرار گرفته‌است. اعتقاد بر این است که کارهای او در نتایج بد انتخابات محلی ۲۰۱۹ — که حزب او برای نخستین بار در ۱۵ سال گذشته قدرت را در شهرهای بزرگ به‌نفع احزاب مخالف از دست داد — نقش داشته‌است. اردوغان از همه‌پرسی ۲۰۱۷ پشتیبانی کرد، نظام پارلمانی ترکیه را به نظام ریاستی تغییر داد، و محدودیت دوره ریاست دولت (دو دوره پنج ساله کامل) را معرفی و اختیارات قوهٔ مجریه را به‌شدت بیشتر کرد. این سیستم حکومتی جدید پس از انتخابات سراسری ۲۰۱۸ که در آن اردوغان رئیس‌جمهور اجرایی شد، به اجرا درآمد. اما حزب او از آن هنگام اکثریت پارلمان را از آن زمان از دست داد و در حال حاضر با حزب حرکت ملی در ائتلاف است. او استقلال بانک مرکزی را (به‌ویژه در سال ۲۰۱۸) کاهش داده و نوعی سیاست پولی بسیار نامتعارفی را دنبال کرده‌است که منجر به نرخ تورم بالا و کاهش ارزش لیره ترک شده‌است. او از سال ۲۰۲۰ مسئولیت واکنش ترکیه به همه‌گیری کووید-۱۹ و توزیع واکسیناسیون را عهده‌دار بود. در زمینهٔ سیاست خارجی، در نتیجهٔ جنگ داخلی سوریه، ترکیه از سال ۲۰۱۴ به بزرگ‌ترین کشور میزبان پناهجویان تبدیل شد و عملیاتی را علیه دولت اسلامی، نیروهای دموکراتیک سوریه و نیروهای اسد به اجرا درآورد. به‌دنبال تصویب قرارداد دریایی لیبی و ترکیه، این کشور برای حمایت از دولت به رسمیت شناخته‌شده از سوی سازمان ملل، کمک‌های نظامی ارسال کرده‌است. در پاسخ به حملهٔ ۲۰۲۲ روسیه به اوکراین، او با بستن تنگه بسفر به روی نیروهای کمکی دریایی روسیه، میانجیگری در یک معامله میان روسیه و اوکراین در مورد صادرات غلات و میانجیگری در تبادل اسرا واکنش نشان داد.

تولد و کودکی
اردوغان متولد شهر استانبول است. خانواده او از مهاجران گرجی از شهر باتومی بوده‌اند (او این موضوع را در سفری به گرجستان در سال ۲۰۰۴ اعلام کرد). اردوغان در مدرسه مذهبی امام خطیب و مدرسه عالی اقتصادی و تجاری آکسارای که بعداً به دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مرمره تغییر نام داد، تحصیل کرده‌است. او مدتی نیز در یک باشگاه فوتبال محلی به شکل نیمه حرفه‌ای بازی می‌کرده‌است.

اردوغان سپس در اداره حمل و نقل شهر استانبول شروع به کار کرد. اما در سال ۱۹۸۰ با رد تقاضای رئیس خود برای تراشیدن ریش از ادامه کار امتناع کرد.

تحصیلات
اردوغان در نوجوانی به یک مدرسه «امام_خطیب» (مدرسه علمیه معادل دبیرستان برای تربیت امام جماعت و واعظ) می‌رفت. در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، فارغ التحصیلان این مدارس علمیه تنها می‌توانستند تحصیلات عالی خود را در رشته الهیات ادامه دهند. با این حال، اردوغان ظاهراً از دانشگاه مرمره و دانشکده اقتصاد و علوم اداری فارغ‌التحصیل شد. برای ثبت نام در آن دانشگاه او باید اثبات می‌کرد که دیپلم دیگری جدای از مدرک فارغ‌التحصیلی مدرسه علمیه دارد.

ورود به سیاست
در اواخر دهه ۱۹۷۰ اردوغان در شرکت حمل و نقل استانبول شروع به کار کرد. او در آن زمان به حزب رستگاری ملی به رهبری نجم‌الدین اربکان پیوست.

ترکیه در اواخر دهه ۱۹۷۰ شاهد درگیری‌هایی بین گروه‌های چپ‌گرا و راستگرا بود که منجر به کودتای ۱۹۸۰ ترکیه شد. پس از این کودتا احزاب سیاسی از جمله حزب رستگاری منحل شدند. اردوغان پس از این کودتا از شرکت حمل و نقل خارج شد و در یک شرکت خصوصی مشغول به کار شد. او در سال ۱۹۸۲ خدمت سربازی خود را آغاز کرد.

پس از آنکه سیستم حزبی دوباره در سال ۱۹۸۳ احیا شد، اعضای حزب رستگاری حزب جدیدی به نام حزب رفاه ایجاد کردند که اردوغان نیز به این حزب پیوست. اردوغان چندین بار کاندیدای انتخابات پارلمانی در اواخر دهه ۱۹۸۰ شد که تا سال ۱۹۹۱ در هیچ‌کدام آرای کافی را به دست نیاورد. در سال ۱۹۹۱ حزب رفاه با به دست آوردن ده درصد آراء توانست حداقل آراء برای عضویت در پارلمان را به دست آورد. اردوغان نیز از منطقه استانبول به عنوان نماینده انتخاب شد.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط