دیدار عارف و بن سلمان+ عکس

محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان دیدار کرد.

به گزارش رصد روز، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان دیدار کرد.

 

محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور دوشنبه شب ۲۱ آبان ۱۴۰۳ در حاشیه دومین نشست اضطراری سازمان همکاری‌ اسلامی که به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در ریاض پایتخت عربستان برگزار شد، با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان دیدار کرد.

معاون اول رئیس جمهور عصر دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ در نشست سران کشورهای شرکت کننده در دومین نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب در ریاض سخنرانی کرد.

 

وی در این نشست با بیان اینکه بی‌تفاوتی جامعه بین‌الملل رژیم صهیونیستی را در کشتار فلسطینیان جری‌تر کرده است، خواستار اقدام جمعی کشورهای اسلامی و عربی برای تحقق سه هدف اصلی شامل توقف جنایات رژیم اشغالگر، انجام تدابیر لازم جهت اطمینان از عدم تکرار این جنایات و جبران مناسب خسارات وارده به مردم فلسطین و لبنان به واسطه جنایات رژیم اشغالگر شد.

عارف صبح دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ با بدرقه محسن حاجی میرزایی رئیس‌ دفتر رئیس‌جمهور و عبدالکریم حسین زاده معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور عازم ریاض پایتخت عربستان سعودی شد.

0 80

محمدرضا عارف (زادهٔ ۲۷ آذر ۱۳۳۰) سیاستمدار ایرانی است که از ۷ مرداد ۱۴۰۳ به‌عنوان‌ معاون اول رئیس‌جمهور در دولت چهاردهم فعالیت می‌کند. او همچنین عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو پیوسته و رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم ایران، رئیس بنیاد امید ایرانیان و رئیس هیئت مدیره بنیاد باران است.

عارف جوانترین و پیرترین معاون اول رئیس‌جمهور به ترتیب در دولت های هشتم و چهاردهم جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود.

عارف پیش‌تر نمایندهٔ تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و رئیس فراکسیون امید در دوره دهم مجلس شورای اسلامی بود و از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ در دولت هشتم نیز سمت معاون اول رئیس‌جمهور را برعهده داشت.

عارف پس از تحصیل مهندسی برق در دانشگاه تهران و دانشگاه استنفورد، کار خود را با معاونت طرح و توسعه و سپس سرپرستی شرکت مخابرات ایران آغاز کرد. او از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۵ استاد دانشگاه صنعتی اصفهان و از آن زمان استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف بوده است. در سال‌های دهه ۱۳۶۰ در سمت‌های معاونت‌های دانشجویی، آموزشی و هماهنگی و قائم مقامی وزارت فرهنگ و آموزش عالی مشغول به کار بود. او بین سال‌های ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶ به‌عنوان رئیس دانشگاه تهران فعالیت می‌کرد. با انتخاب سید محمد خاتمی به‌عنوان رئیس‌جمهور ایران در ۱۳۷۶، عارف به عنوان وزیر پست و تلگراف و تلفن به کابینه دولت هفتم راه یافت. در سال ۱۳۷۹ به‌عنوان اولین رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و معاون رئیس‌جمهور منصوب شد. در دولت دوم سید محمد خاتمی او سمت معاون اول رئیس‌جمهور ایران را تا سال ۱۳۸۴ برعهده داشت.

او در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ ایران با شعار «معیشت و منزلت و عقلانیت» کاندید و تأیید صلاحیت شد؛ اما پس از یک ماه مبارزه انتخاباتی و پس از دریافت نامه‌ای از خاتمی، چهار روز پیش از رأی‌گیری از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران به نفع حسن روحانی انصراف داد. عارف در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی سرلیست فهرست سی نفرهٔ ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان: گام دوم در تهران بود و توانست با کسب ۱٬۶۰۸٬۹۲۶ رأی، در رتبهٔ اول تهران، وارد مجلس دهم شود. در این انتخابات تمام سی کرسی تهران به فهرست اصلاح‌طلبان به سرلیستی وی رسید. عارف نیز بالاترین آرای تهران و سرتاسر کشور را به دست آورد. او در مرداد ۱۴۰۳ توسط رئیس‌جمهور ایران مسعود پزشکیان به معاون اولی وی منصوب گردید.

اوایل زندگی و تحصیلات
محمدرضا عارف در ۲۷ آذر ۱۳۳۰در خانواده‌ای مذهبی در یزد به دنیا آمد. پدرش حاج‌میرزا احمد عارف از بازاریان سرشناس یزد بوده است. عارف از کودکی در ریاضی موفق بود، گفته می‌شود در پنج سالگی به حساب سیاق تسلط داشته و در سال ۱۳۴۸ در مسابقات کشوری ریاضی در رامسر رتبهٔ نخست کشوری را به دست آورده است. در کنکور سراسری ریاضی ۱۳۴۹ رتبهٔ دوم کشوری را کسب کرد و در رشته مهندسی برق در دانشکدهٔ فنی دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد. عارف در قبل از انقلاب در زمینهٔ برگزاری جلسات مذهبی در دوران دانشجویی در دانشگاه تهران نقش داشته است. وی همچنین در سال ۱۳۵۴ توسط کمیته مشترک ضد خراب‌کاری ساواک دستگیر شده است. در سال ۱۳۵۴ با معدل ۳٫۹۱ از ۴ فارغ‌التحصیل گشت. در همین سال با استفاده از بورس تحصیلی دانشگاه صنعتی اصفهان به آمریکا رفت. او طی سال‌های تحصیل در ایالات متحده در انجمن اسلامی دانش‌جویان آمریکا و کانادا عضو رسمی بوده و فعالیت داشته است. در سال ۱۳۵۵ مدرک کارشناسی ارشد و در سال ۱۳۵۹ مدرک دکترای خود را در مهندسی برق با معدل چهار از چهار به سرپرستی تامس ام. کاور از دانشگاه استنفورد گرفت

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار