به گزارش رصد روز، حسن روحانی در جلسه امروز (چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت) هیات دولت، ادامه داد: امروز مردم ایران ثمره ایستادگی، صبر و مقاومتشان را در وین میبینند. اگر دغلکاری و جناحبازی نشود و گزارش درست به گوش مردم برسانیم این نشان عظمت ملت ایران و نشان این است که طرفهای برجام فهمیدهاند راهی جز بازگشت به قانون، تعهدات و قطعنامه ۲۲۳۱ وجود ندارد.
وی گفت: این پیروزی دولت در ماههای پایانی آن است. من به عنوان رئیس دولت به مردم اعلام میکنم تحریم شکسته شده و اگر همه با هم متحد باشیم به زودی تحریم برداشته میشود؛ چرا که طرف مقابل میداند راهی جز اینکه به قانون، مقررات و تعهدات در برجام بازگردد وجود ندارد.
رئیسجمهور همچنین یادآور شد: امروز همه در دنیا یک صدا میگویند راهی جز اجرای برجام برای صلح و امنیت منطقه و جهان وجود ندارد. حالا در این میان شاید در گوشهای صهیونیستها چیزی بگویند که البته آنها کسی نیستند.
روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به موضوع کرونا و تلاش برای مهار آن در کشور تاکید کرد: ما به راحتی میتوانیم در ماههای پیش رو میلیونها واکسن به کشور وارد کنیم و این واکسنها تزریق شود. حتما اگر همه دست به دست هم بدهیم و دست بخش خصوصی را برای واردات واکسن باز بگذاریم تمام افرادی که بخاطر سنشان و بیماریهای زمینهایشان در خطر هستند واکسن خواهند زد. یعنی گروه یک، گروه دو و بخشی از گروه سه تا پایان تیر واکسن میزنند.
وی اضافه کرد: ان شاءالله واکسن داخلی هم به میدان میآید، واکسن خارجی هم آماده است و ما امیدواریم دهها میلیون دز واکسن در هفتههای آینده در اختیار مردم قرار گیرد. ما در یک جا یک ۲۰ میلیون و در یک جا یک ۱۰ میلیون داریم و اگر همه دست به دست هم دهیم سریع وارد میشود. بانک مرکزی هم با وجود اینکه در تامین ارز مشکل دارد اما اعلام کرده است که در زمینه واکسن من بلادرنگ پول را پرداخت میکنم.
رئیسجمهور در ادامه تصریح کرد: بنابراین قولی که ما به مردم درباره کرونا و تحریم دادیم پای قولمان هستیم و تا امروز بوده ایم و تا روز آخر هم خواهیم بود. ما به مردم قول دادهایم که در این ماههای پایانی باقیمانده همچنان اهدافمان را دنبال میکنیم. هدف ما این است که تحریم را برداریم، کرونا را مهار کنیم، معیشت مردم بهتر شود و طرحهای نیمه تمام را تا آنجا که میتوانیم تکمیل و افتتاح کنیم.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی وظیفه مهمی بر دوش دارد و کار بزرگی انجام میدهد عنوان کرد: این روزها که میبینید قیمت دلار کاهش پیدا میکند، به معنای افزایش ارزش پول ملی و کاهش تورم است تا مردم راحتتر بتوانند اجناس مورد نیازشان را با قیمت عادلانهتر خریداری کنند. ما حرکتی را که این روزها شاهد هستیم در روزهای آینده هم این مسیر ادامه پیدا میکند و شاهد آن خواهیم بود.
روحانی با بیان اینکه امروز روز عزای صهیونیستها در روز قدس ۱۴۰۰ است تاکید کرد: امروز هم جنگ اقتصادی که صهیونیستها از طریق آمریکا راه انداختند و هم فاصلهای که میخواستند بین ایران و کشورهای منطقه به وجود بیاورند در مسیر شکست خوردن است و کشورهای منطقه دارند به این نتیجه میرسند که با ایران خوب باشند و حتی میگویند ما با برجام مشکلی نداریم. دو فتنه بزرگ صهیونیستها به خاطر مقاومت ملت ایران در این سه سال و نیم امروز در حال شکست نهایی است. توطئه علیه ملت ایران در برجام و توطئه علیه روابط خوب ایران با همسایهها هر دو در حال شکسته شدن است.
روحانی در ادامه عنوان کرد: مسیر هم برای پایان تحریم هموارتر است و امیدواریم طرف مقابل هر چه سریعتر در مقابل قانون سر فرود بیاورد. ما به کمتر از برجام راضی نمیشویم حتی اگر گوشهای از آن ساییده شود قبول نداریم و حقوق ملت ایران در توافق باید بطور کامل به جا بیاید.
رئیس دولت تدبیر و امید همچنین به گزارش روز یکشنبه سازمان برنامه و بودجه اشاره کرد و گفت: سال ۹۹ یکی از سختترین سالهای تاریخ ایران بود. فقط برای اینکه بدانید این سال چقدر سخت بوده باید بدانید که اتکای ما در بودجه به نفت و میعانات دو درصد و به نفت و فرآوردهها شش درصد بوده است. یعنی همه تکیه ما در بودجه به نفت هشت درصد بوده که این از زمان کشف نفت و ورود آن به اقتصاد ایران در تاریخ بیسابقه است که بودجه بدون اتکا به نفت اداره شود.
وی ادامه داد: آنها که دولت را مورد نقد قرار میدهند که اگر نقدشان درست باشد از آنها متشکریم، به این نکات هم توجه کنند. ما در سال ۹۹ با وجود بسته شدن مرزها و مشکلات صادرات و واردات و گردشگری و کسب و کار به خاطر کرونا در کنار تحریمها، اینگونه کشور را اداره کردیم. من دیدم در یکی از برنامههای صدا و سیما در اخبار کارشناسی میگفت که دولت هر زمان کم بیاورد از بودجه عمرانی بر میدارد و در بودجه جاری خرج میکند. البته ممکن است گاهی اینجور باشد اما ما در سال ۹۹ به بودجه عمرانی خود بیش از مصوب عمل کردیم که این هم در تاریخ کمسابقه است. یعنی در سختترین سال کشور، ۸۸ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی بوده ولی آنچه ما به آن عمل کردیم ۹۲ هزار میلیارد تومان بوده است. ما در بخش عمرانی بیشتر کار کردیم چون سال جهش تولید بود و میخواستیم به دستور مقام معظم رهبری عمل کنیم.
روحانی در ادامه گفت: وقتی شرایط سختتر میشود و تحریم و کرونا هم وجود دارد قاعدتا نباید بتوانیم به حقوقبگیران و بازنشستگان کمک کنیم اما با وجود اینها بیشترین کمک به حقوقبگیران و بازنشستگان در سال ۹۹ شد. اگر بهمن ۹۸ که آغاز کرونا بود را با اواسط ۹۹ مقایسه کنیم. میبینیم که چقدر به حقوق کارمندها اضافه شده است. به حقوق آنها که از چهار میلیون تومان کمتر میگرفتند ۵۳ درصد، به زیر شش میلیون ۴۵ درصد و به بین شش تا ۱۰ میلیون ۳۴ درصد در سال ۹۹ اضافه شده است.
وی با بیان اینکه در مورد بازنشستگان هم همین گونه بوده خاطرنشان کرد: درباره بازنشستگان هم همسانسازی انجام شد و هم مستمریاضافه شد، طبق گزارش تامین اجتماعی مستمری آنهایی که در سال ۹۸ یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده در فروردین ۱۴۰۰ به چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده یعنی برای آنها که ۳۰ سال خدمت بودهاند بیش از دو و نیم برابر حقوقشان اضافه شده و آنها که بین ۲۰ سال خدمت داشتهاند حقوق شان در فروردین ۱۴۰۰ سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان شد.
رئیسجمهور در ادامه گفت: ما در سال ۹۹ پولهایی به عنوان یارانه یا کمکمعیشتی یا کمک ویژه برای کرونا پرداخت کردیم که در کنار هم مبلغ ۱۰۸ هزار میلیارد تومان بوده که رقم بسیار بالایی است. به غیر از این وامهایی به مردم داده شد که بیش از ۲۸ هزار میلیارد تومان بود. از طرفی ۷۶ هزار میلیارد تومان وام برای کسب و کارهایی که در این مدت سختی بیشتری داشتند و یا مستاجرینی که در فشار بودند در نظر گرفته شد و نزدیک ۳۰ هزار میلیارد تومان برای کرونا پرداخت شد. این یعنی بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان آن هم در این سال سخت.
وی با بیان اینکه سهام عدالت هم در دو قسط ۳۰ درصدی حدود ۳۵۰ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است، گفت: یعنی در مجموع ۶۰۰ هزار میلیارد تومان وام، کمکهای بلاعوض و سهام عدالت پرداخت شد که در تاریخ بینظیر است و میتوانید این را در سالهای غیر تحریم و غیرکرونا حساب کنید. مثلا واگذاری سهام دولتی که بفروشیم ۱۲ هزار میلیارد تومان بود که به جایش ۳۵ هزار میلیارد سهام را فروختیم.
رئیسجمهور گفت: رشد اقتصادی در سال ۹۹ در اکثر نقاط جهان منفی بود و برای ما هم در مجموع منفی بود اما در صنعت و کشاورزی حرکت بزرگی شده و در خدمات یک بخش دچار مشکل بود و در بخش دیگری تلاش شده تا زندگی مردم بچرخد، این آمارهایی که گفتم و این کار عظیم در سال ۹۹ معنایش این نیست که همه مشکلات مردم حل شده اما به معنی این است که دولت در حد توان خود شبانهروز فکر و تلاش کرده و برای بهبود اوضاع مردم اقدامات مهمی انجام داده است.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
ایسنا