به گزارش رصد روز، حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با یادآوری گذشت یک سال از ورود رسمی کرونا به کشور گفت: ما از اولین روزی که فهمیدیم ویروس وارد کشور شده تصمیم گرفتیم به مردم اعلام کنیم. برخی شبهه داشتند که چون نزدیک به انتخابات است بگوییم یا نه و من گفتم تردید نکنید. چه انتخابات باشد چه هر مراسم دیگری این را باید به مردم گفت؛ چرا که این ویروس شوخی ندارد.
وی افزود: ضدانقلابی که شبههافکنی میکند این دولت به مردم گزارش نداد و نگفت که ویروس وارد کشور شده است، این یک دروغ محض است و ما از همان روزی که متوجه شدیم این موضوع را به مردم اعلام کردیم.
روحانی تاکید کرد: از لحاظ ساختاری در کشور ما یک کار بسیار بزرگ صورت گرفت. یک ستاد مقابله با این ویروس شکل گرفت. ۵۸ جلسه تاکنون در این ستاد برگزار شده است و این غیر از جلسات کمیتههای تخصصی و سایر بخشهای مربوط به مقابله با کروناست.
رییس جمهور ادامه داد: شاید تشکیل این ستاد ناشی از تجربه دفاع مقدس بود که در همان زمان هم شورای عالی پشتیبانی جنگ به حکم امام شکل گرفت که مصوباتش همچون قانون بود و به مجلس اعلام میشد که البته فقط درباره جنگ بود و این شورای عالی یک ستاد پشتیبانی جنگ هم راه انداخت.
وی با تاکید بر اینکه در تجربه جدید هم شورای عالی امنیت ملی تصویب کرد که ستادی تشکیل شود که اختیاراتش در حد اختیارات شورای عالی امنیت ملی باشد، گفت: یعنی مصوبات آن برای همه لازم الاجرا و در حکم قانون باشد و به همین صورت رهبر انقلاب تایید کردند و این کار آغاز شد. این ستاد یک تجربه بسیار گرانقدر برای کشور است.
روحانی تصریح کرد: البته این مصوباتی که تاکنون گذرانیم مربوط به کرونا است و برای بعد از این شرایط نافذ نیست، اما در عین حال میشود برخی مقررات و مصوبات را در مراجع دیگر بعدا تصویب کرد و به صورت مقررات دائمی درآورد.
رییس جمهور با بیان اینکه یک تقسیم کار بنیانی برای مبارزه با یک ویروس بی سابقه بود، اظهار کرد: مردم ما در صدسال گذشته سابقه چنین ویروسی ندارند که تمام دنیا و کشور را تحت تاثیر قرار دهد و بر کسب و کار و آموزش و فرهنگ و همه چیز تاثیر بگذارد.
وی یادآور شد: روزهای اول فروردین در ستاد گفتم باید این ویروس را به صورت یک بلیه یک ساله مشاهده کنیم. بعضی از دوستان که بینشان پزشک هم بود به من گفتند که چرا گفتید یک ساله، این ویروس یک سال طول نمیکشد و در تابستان با گرما تمام میشود. من گفتم ما که مطمئن نیستیم و باید احتیاط کنیم و برای یک سال آماده باشیم و دیدیم که این ویروس خطرناک است و به سادگی کنار نرفت.
روحانی تاکید کرد: الان هم که یک سال از آن گذشته، نه تنها این ویروس تمام نشده بلکه با نوع آفریقایی و انگلیسی و انواعی که گفته میشود مواجه هستیم و مشخص هم نیست که بشر چه زمان از این ویروس خلاص شود؛ هیچکس نمیداند. اما باز هم باید برای سال آینده خود را آماده کنیم.
رییس جمهور با تقدیر از تلاشهای مدافعان سلامت، گفت: شاید در کشورهای دیگر هم کادر درمانی فعالیت و فداکاری زیادی کردند که من زیاد مطلع نیستم که بخواهم مقایسه کنم ولی کاری که کادر درمان ما انجام داد انصافا قابل تحسین و تعظیم است. آنان جان خود را فدا کردند و بیش از ۲۶۰ نفرشان شهید خدمت شدند.
وی با اشاره به اینکه صداوسیما انصافاً در این یک سال تلاش کرد و در کنار ستاد و مدافعان سلامت بود، افزود: نیروهای مسلح کار بسیار بزرگی انجام دادند و از روز اول بیمارستانها و نقاهتگاههای خود را تشکیل دادند، به برخی از آنها نیاز شد و از آنها استفاده شد و به برخی هم نیاز نشد. کاری که نیروهای مسلح، بسیج سپاه، ارتش و نیروی انتظامی انجام دادند خیلی ارزشمند بود.
روحانی یادآور شد: ما در مجموع یک سال به یک کلمه رسیدیم و آن این است که برای مقابله با این بیماری باید سبک زندگی تغییر کند. مردم باید بدانند شرایط امروز ما شرایط عادی و معمولی نیست. برای خرید، بازار، مسافرت، آموزش، رفتن به سینما، مراکز مذهبی، مسافرت خارج از کشور، شرایط ما غیر معمول است و در این شرایط ما باید سبک زندگیمان را تغییر دهیم.
رییس جمهور ادامه داد: راهحلش هم این است که باید ماسک بزنیم، دستهایمان را شوییم، فاصله را رعایت کنیم، دورهمی را تعطیل کنیم، تجمعات را کنار بگذاریم، ترددها را کم کنیم. همه اینها سبک زندگی جدید در این شرایط است و همین یک کلمه را با همه ابعادش باید مدنظر قرار دهیم تا بتوانیم به خوبی از این شرایط عبور کنیم.
وی با اشاره به پشت سرگذاشته شدن موج اول، دوم و سوم کرونا گفت: موج سوم موج سختی بود ولی به هر حال عبور کردیم و همه تلاش ما این است که وارد موج چهارم نشویم و امیدوارم موفق شویم تا اینکه در شب عید مردم راحت باشند و بتوانند به زندگی خودشان بپردازند.
روحانی با اشاره به اقدامات دولت و ستاد کرونا در یک سال اخیر، اظهار کرد: ما در این ستاد برخی از قوانین و مقررات را برای رفاه حال مردم و برای کمک به اقشاری که تحت فشار قرار گرفتند تغییراتی دادیم. وام اختصاص دادیم، یارانه ویژه را در نظر گرفتیم، وام در اختیار کسب و کارهایی قرار دادیم که در این مدت دچار مشکل شدید شده بودند، وام در اختیار خانوادههایی قرار دادیم که برای اجاره مسکن دچار مشکل شده بودند و همه جا کمکهای لازم را در حد توان انجام دادیم.
وی افزود: ما از قبل هم به دنبال دولت الکترونیک و اقتصاد دانشبنیان بودیم، اما در عین حال در این وانفسای کرونا ضرورت این مساله برای ما روشنتر شد و یک حرکتی که در این یکسال در دولت الکترونیک شروع و در اقتصاد دیجیتال شروع شده، قابل قیاس با سالهای قبل و با دهه قبل هم نیست، اگر ما یک دهه را با یک سال اخیر مقایسه کنیم، حرکت بسیار بزرگی انجام گرفته است.
رییس جمهور با اشاره به تلاشهای بخش تولید در یک سال اخیر، گفت: بخش تولید ما انصافا فداکاری کرد. در اسفند ماه سال گذشته در همان روزهای خطر و همان روزهایی که مردم دلهره داشتند که چه اتفاقی افتاده، تولید ما دست نخورد و همه دستگاههای تولیدی به تولید خود ادامه دادند پروتکلها را مراعات کردند.
روحانی تاکید کرد: شما دیدید خدمات هم یک لحظه قطع نشد؛ بهطور مثال اینکه آب و برق ۲ روز قطع شود، گاز سه روز قطع شود، به هیچعنوان چنین چیزی نبود. با همه این شرایط سخت همه آنهایی که ضرورت داشت پای کار بودند.
وی با اشاره به اینکه امروز در نیازمندیهای بهداشتی تقریباً به بیرون نیاز نداریم، اظهار کرد: اوایل شیوع کرونا درباره ماسک مشکلات زیادی داشتیم و امروز روزانه بیش از ۳۵ میلیون ماسک در کشور تولید و با قیمت ناچیز بین مردم توزیع میشود و این کار بسیار بزرگی است. امروز ۵۷۰۰ شرکت دانش بنیان در حال فعالیت است در حالی که کل این شرکتها در دولت یازدهم ۵۵ شرکت بود.
رییسجمهور با اشاره به راهاندازی دعواهایی تحت عنوان دوراهی دین و علم، جان و اشتغال، گفت: اینها فکر کردند فرصت طلایی برای شکاف و اختلاف پیدا کردهاند در حالی که هم ماه رمضان، قرآن به سرگرفتن مردم، هم محرم، هم عبادت و هم نماز و هم پروتکل بود و چقدر فضای مجازی و صداوسیما در این زمینه کمک کرد تا مردم از نعمات آن شبها و روزها استفاده کرده و در عین حال پروتکلهای بهداشتی را هم به طور کامل مراعات و اجرا کنند، این دوگانگیها از بین رفت.
روحانی با بیان اینکه نقش زیرساختهای فضای مجازی در بخش دانشآموزی و دانشجویی زیاد است، اظهار کرد: ۱۷ میلیون نفر از شبکه شاد استفاده میکنند این سامانه با این عظمت در کشور تشکیل شد. البته قبول داریم که آموزش مجازی جای آموزش حضوری را نمیگیرد اما آموزش صفر نشد و ۵۰ درصد انجام شد و تحصیلات و آموزش در کشور تعطیل نشده است.
وی یادآور شد: ایران تنها کشوری بود که در کرونا، تحریم را هم داشته و هیچ کشوری در دنیا چنین حالتی نداشته است. برای خرید واکسن کرونا و برای وارد کردن و پرداختن پول کواکس خریداری شده با مشکلات زیادی مواجه شدیم.
رییس جمهور با بیان اینکه مردم باید مراقب باشند تا دچار موج چهارم نشویم، تاکید کرد: باید سبک زندگی خود را بر مبنای شرایط جدید تغییر داده، پروتکلها را رعایت کنیم، و تردد و اجتماعات کمتر و مراعات و فاصلهگذاری اجتماعی داشته باشیم.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
ایسنا