راه‌اندازی پروژه سیستم تهویه خشک‌کن پاتیل مدول B فولادسازی

پروژه EPC سیستم تهویه خشک‌کن پاتیل مدول B فولادسازی بدون هیچ‎گونه توقف، حادثه یا شبه‌حادثه و بدون تأخیر در مدت‌زمان قرارداد، با ایمنی و کیفیت مطلوب، تحت نظر واحد توسعه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم و با نظارت شرکت فنی مهندسی به بهره‌برداری ...

به گزارش رصد روز، به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه؛ محمد حسین خرمی، مدیر طرح و توسعه ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم، ضمن اعلام این خبر و با بیان مزایای غیرمستقیمِ اجرای این پروژه گفت: پیش از این ورق موردنیاز ساخت سیستم تهویه خشک‌کن پاتیل مدول B فولادسازی و موتور آن عمدتاً باید از خارج از کشور تأمین می‌شد؛ اما امروز به‌منظور حمایت از تولید داخل، برای تأمین ورق کارتن A وارداتی و موتور سیستم، به‌جای استفاده از ورق و موتور خارجی از توان تولیدکنندگان داخل کشور استفاده شد. این امر به جلوگیری از خروج مبلغ قابل‌توجه ارزی از کشور و ایجاد اشتغال با استفاده از ظرفیت نیروهای انسانی کشور منجر شد.

در همین زمینه، جمال دهقان، کارشناس طرح و توسعه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم نیز در تبیین اهداف اصلی اجرای این پروژه گفت: هدف اصلی جمع‌آوری صددرصدی ذرات معلق حاصل از خشک‌کن پاتیل مدول B و تخلیه رقیق‌شده این ذرات معلق به بیرون از سالن تعمیرات نسوز در ارتفاع ۳۴ متری و بهبود شرایط کاری کارکنان بود.

وی در تشریح طراحی این سیستم تهویه گفت: طراحی هود به ابعاد ۶*۵*۵ مترمربع بر مبنای پاتیل و خشک‌کن MPCO است که پیش از این در هیچ‌یک از فولادسازی‌های داخل کشور سابقه نداشته و فقط در مدول A فولادسازی فولاد مبارکه به‌صورت آزمایشی استفاده شده است.

دهقان تصریح کرد: قبل از دست‌یابی شرکت فولاد مبارکه به تولید ورق کارتن A برای ساخت هود می‌بایست از طریق مبادی خارج کشور ورق موردنیاز تأمین می‌شد؛ اما در حال حاضر با توجه به دست‌یابی فولاد مبارکه به دانش و توان فنی تولید این قبیل ورق‌ها در این پروژه به‌منظور جلوگیری از خروج ارز و سهولت در تأمین، برای ساخت بدنه داکت‌ها و قسمتی از بدنه و گلویی خروجی هود از ورق کارتن A تولیدشده در شرکت فولاد مبارکه استفاده شد.

 وی گفت: سرعت ورودی هوا به داخل هود مطابق با استاندارد EPA در نظر گرفته شده است که قطعاً هیچ هوایی از داخل هود به بیرون آن نفوذ نمی‌کند.

کارشناس طرح و توسعه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم خاطرنشان کرد: از نکات قابل‌توجه در این پروژه، طراحی، ساخت و نصب مسیر خروجی این ذرات است که ساختار آن به‌صورت مجوف (دومحفظه‌ای) بوده که در مقابل زلزله و ارتعاشات مقاوم و آلاینده‌های گازی خروجی به جهت ارتفاع ۳۴ متری که بالاتر از سقف سالن تعمیرات نسوز قرار می‌گیرد، بازگشتی نخواهد داشت.

نتایج اجرای پروژه

وی درباره نتایج اجرای این پروژه نیز اضافه کرد: بهینه‌سازی سیستم تهویه خشک‌کن، بهبود فضای کار برای کارکنان، جلوگیری خروج ارز و حمایت از تولیدکنندگان داخل کشور بخشی از دیگر مزایای اجرای این پروژه بوده است. این پروژه تحت نظر طرح و توسعه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم در مدت‌زمان معین ۱۲ ماه با پیمان شرکت بهسازان خاورمیانه به‌عنوان پیمانکار، با ۵۰۰۰ نفر ساعت و به‌کارگیری مکانیسم‌های موردنیاز اجرا شد و در تاریخ ۰۴/۰۸/۱۴۰۳ به بهره‌برداری رسید.

 خرمی مدیر طرح و توسعه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم در خاتمه از تمامی واحدهای بهره‌برداری فولادسازی، ایمنی و آتش‌نشانی، قراردادها، پشتیبانی قراردادی توسعه، امور مالی، بازرسی فنی، حفاظت فیزیکی، شرکت مهندسی فولاد مبارکه، شرکت بهسازان خاورمیانه و شرکت آذین فولاد که در اجرای این پروژه همراهی و همکاری کردند، تشکر و قدردانی کرد.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط