به گزارش رصد روز، دکتر جعفر آهنگران سرپرست این سازمان در نشست هم اندیشی جوامع صنفی برای بهره برداری از سامانه کار و اشتغال که صبح امروز چهارشنبه ۱۳ اسفند در سالن رازی مرکز همایشهای بین المللی کیش برگزار شد با اشاره به اهمیت سازمانهای مردم نهاد و جامعه مدنی به عنوان مهمترین عامل توسعه اقتصادی کشور گفت: توجه به جایگاه نیروی انسانی به عنوان سرمایه اجتماعی در کیش نیز قابل مشاهده است و عزم راسخ بخش خصوصی منطقه در توجه به این مقوله نوید بخش اتفاقات خوب در آیندهای نزدیک است تا در جزیره کیش بستر رقابت با مناطق همجوار بیش از پیش فراهم شود.
سرپرست منطقه آزاد کیش افزود: طبق تحلیل اقتصاد دانان یکی از موانع سرمایه گذاری در کشور، عدم وجود قانون کار بود که سالها پیش به همت معاونت کار و امور اجتماعی مقررات کار شکل گرفت و در پی آن برخی ضوابط تصویب و اجرای آن ضروری شد.
وی افزود: زنده یاد دکتر محسن نوربخش، معاون اقتصادی ریاست جمهوری نقش بسزایی در شکل گیری قوانین کار داشت و به همت او معافیت از قانون کار برای مناطق آزاد میسر شد که کاری بس دشوار بود.
آهنگران در ادامه با تاکید بر نقش مهم نیروی کار در سازمانهای خدماتی، یکی از مهمترین چالشهای ایجاد شده در نظریات مدیریتی را مقایسه جایگاه اهداف و منابع انسانی در سازمانها عنوان کرد و گفت: برای ما همکاران و نیروی انسانی از اهمیت بیشتری برخوردارند و در روشهای مدیریتی نوین انتخاب همکاران کارآمد از اهداف مهم سازمانها محسوب میشود.
وی افزود: در سازمانهای خدماتی جزیره کیش که قالب کاربری آن گردشگری است، نقش منابع انسانی بسیار بیشتر و پر رنگتر از بخشهای فنی، صنعتی و تولیدی است.
جعفر آهنگران سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش اظهار داشت: نیروهای یک سازمان در پایینترین سطوح هم نقش اساسی در شکل گیری روند توسعه و تعالی مجموعه دارند و پیشرفتها مدیون و رهین همه همکاران است و نقش هیچیک را نمیتوان نادیده گرفت.
سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش تاکید کرد: سازمانی که میخواهد پایلوت و پیشرو باشد باید به همه نکات خرد و کلان توجه کند، چرا که امروزه واژهای به نام نیروی کار در مباحث مدیریتی معنا ندارد بلکه اشخاص با کسب مهارت و تخصص به سرمایه اجتماعی تبدیل میشوند.
وی راه اندازی سامانه کار و اشتغال را فرصتی مناسب برای صیانت از حق کارگران برشمرد و گفت: باید به سمت و سویی حرکت کنیم که واژه نیروی کار حذف شود و آنها سرمایه تلقی شوند. ما نیز مهارت آموزی را به عنوان یکی از دستور کارهای اصلی سازمان عملی کنیم.
جعفرآهنگران در پایان بر اتصال سامانه کار اشتغال کیش به سامانه پنجره واحد خدمات آزاد و ویژه اقتصادی تا کید کرد و این حرکت بزرگ را راه ارتباط بین تمامی مناطق و کشور برشمرد.
حجت السلام حسن زاده امام جمعه کیش نیز در این مراسم ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن ایام فرخنده ماه رجب، گردآوری چنین جمعی با حضور مدیران عامل صنوف مختلف کیش را کاری بزرگ و مقدمهای برای ایجاد فضای مطلوب کار و اشتغال عنوان کرد.
وی ابراز امیدواری کرد سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش نیز با قوت و قدرت حرکت و پیشرفت کیش را هدایت کند و اجازه ندهد قطار روبه پیشرفت جزیره متوقف شود.
وی افزود: ما نیز با تمام توان برای ساختن کیش اسلامی در کنار شما خواهیم بود.
حجت الاسلام حسن زاده با تقدیر از غلامحسین مظفری مدیرعامل پیشین سازمان منطقه آزاد کیش که منشاء خدمات بزرگی برای این جزیره بود گفت: با تغییر مدیریتهای زودهنگام، بی مهری فراوانی نسبت به مسئولان و مردم کیش و همه جوامع میشود که در نماز جمعه مفصلتر به آن خواهیم پرداخت.
وی در تشریح شرایط کاری جوانان کشور و کیش تصریح کرد: ما در ایران عزیزهم فرصتهای شغلی فراوان و هم جوانان توانمند زیادی داریم، اما حلقهای که باید ارتباط این دو را برقرار کند مفقود شده و مسئله جستجوی کار و راههای کاریابی جوانان مسئله بسیار مهمی است که مسئولان باید با جدیت به آن توجه کنند.
امام جمعه کیش با اشاره به اینکه ایران کشوری غنی در تمامی حوزهها است بیان داشت: پرورش گیاهان دارویی در کشور یکی از بسترهای فراهم شده برای اشتغال بسیاری از جوانان است و موضوع معرفی بهینه راههای اشتغال باید به سرانجامی خوب برسد تا ریشه بیکاری و به دنبال آن معضلات اجتماعی و در نهایت گرایش به مواد مخدر از میان برداشته شود.
محسن قریب دبیر انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در آموزههای دینی بر کار و تلاش تاکید شده گفت: فعالیت و کار نقش مهمی در رشد معنوی، تربیتی و معیشتی افراد دارد و بی توجهی به آن نیز میتواند موجب فساد و بیماریهای روحی و روانی شود.
قریب افزود: نیروی انسانی سرمایه اصلی همه بنگاههای اقتصادی است و عدم وجود نیروی ماهر هم تباهی و انحراف در اهداف سازمانها را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه موضوع کار در کیش نیز به عنوان منطقه پیشرو در امر گردشگری، تجارت و بازرگانی از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و دغدغه همه فعالان اقتصادی است اظهار داشت: راه اندازی این سامانه از دو جنبه دغدغه کارگران و کارفرمایان تاثیرات بسزایی در احقاق حقوق قانونی طرفین خواهد داشت.
شیخ یعقوب شمس امام جمعه اهل تسنن کیش نیز در این نشست با قدردانی از راه اندازی سامانه اشتغال و کار، این سامانه را حافظ حقوق کارگر برشمرد و بر صیانت از حقوق آنها تاکید کرد.
امام جمعه اهل تسنن کیش افزود: این جزیره که در زمینههای گردشگری و بسیاری از حوزههای دیگر امن و با ثبات است باید برای کارگران و شاغلان نیز بستری مناسب و امن باشد.
همچنین محمدعلی جلایر مدیر اداره کار کیش در این نشست با بیان اینکه دکتر مجید آهنگران سرپرست جدید سازمان منطقه آزاد کیش خود از بنیانگذاران و تهیه کنندگان مقررات ۵۱ مادهای اشتغال است که براساس آن ماده ۱۲ قانون تاسیس مناطق آزاد تشکیل شده است، عملکرد سامانه کار و اشتغال کیش را تشریح کرد.
جلایر هدف راه اندازی این سامانه هوشمند را عمل به تبصره ۱ ماده ۱۰ مقررات اشتغال، دستیابی به اهداف دولت الکترونیک، کاهش مراجعات اداری و تسهیل دسترسی کارفرمایان و کارگران به قوانین کار عنوان کرد و افزود: کارگر یا کارفرما به محض ورود به سایت JOB.KISH.IR و وارد کردن شماره همراه، از سوی سامانه پیامکی سازمان منطقه آزاد کیش رمز عبور دریافت میکنند و هر دو میتواند با وارد کردن رمز عبور، قرارداد و اطلاعات خود یا کارکنان را در سامانه بارگذاری و ثبت کند. همچنین کارکنان و کارگران میتوانند قراردادهای خود را مشاهده و دریافت کنند.
گفتنی است در این نشست سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش، نمایندگان شرکتهای تابعه سازمان، نماینده نیروی انتظامی، مدیران عامل جوامع مختلف و صنوف کیش نیز حضور داشتند و در خصوص برخی مسائل و مشکلات کار و اشتغال در جزیره کیش گفتگو کردند.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
اقتصاد ۲۴