به گزارش رصد روز، در این نشست با اشاره به غیرعادی بودن امسال در تاریخ جمهوری خلق چین به این نکته اشاره شد که با توجه به اوضاع بین المللی وخیم و پیچیده و ماموریتهای بزرگ و سنگین در جهت توسعه، اصلاح و ثبات داخلی و به ویژه رویارویی با ضربههای ناشی از شیوع کرونا، چین نخستین اقتصاد عمده جهان بوده که توانسته به رشد مثبت اقتصادی برسد. چین در این جبهههای سهگانه توانسته بر مشکلات غلبه کند و دستاوردهای سرنوشتساز حاصل کند، پیشبرد روند اجرای سیاست اصلاحات و درهای باز نیز با موفقیتهای مهم همراه بوده و وضعیت زندگی و رفاه عموم مردم نیز با قدرت تضمین شده است. اهداف عمده سیزدهمین برنامه توسعه پنج ساله چین به زودی محقق می شود و توانایی اقتصادی، علمی و فنی، نیروی ملی و سطح زندگی مردم چین به میزان بسیار ارتقاء یافته است.
در این نشست همچنین مشخص شد چین در سال آتی همچنان سیاستهای اقتصادی کلان پایدار و باثبات را اجرا خواهد کرد.
در این نشست هشدار داده شد با توجه به اپیدمی کرونا و تحولات در خارج از کشور، شرایط اساسی احیای اقتصاد کشور هنوز کاملاً مهیا نشده است.
در این نشست مطرح شد اجرای سیاستهای مالی فعالانه و سیاستهای پولی باثبات و پشتیبانی قاطع از احیای اقتصادی ادامه خواهد یافت و در این راستا، اقدامات دقیقتر و موثرتری به عمل در خواهد آمد.
در این جلسه همچنین پیشنهاد شد بازار اوراق قرضه قانونمندتر و نرخ یوان در یک سطح منطقی و متعادل حفظ شود.
حاضران نشست همچنین اعلام کردند چین در سال آینده به مسائل اصلی پیشِ روی توسعه و امنیت ملی خود رسیدگی و آنها را حل می کند.
در این کنفرانس تاکید شد باید با استفاده از مزایای ناشی از نظام سیاسی کشور، بهینه سازی استفاده از نیروهای تحقیقاتی کشور و اشتراک گذاری منابع را تحقق بخشید.
همچنین با تاکید بر لزوم تدوین برنامه عملیاتی برای امور اقتصادی در دهه آتی و ایجاد مراکز تحقیقاتی متمرکز بر علوم پایه، مطرح شد که باید از نقش شرکتها در تحقیقات علمی استفاده حداکثری کرد و تبادلات و همکاری های علمی و فنی بین المللی را افزایش داد.
در این جلسه یادآوری شده است که چین در سال ۲۰۲۱ زنجیره تامین صنایع را تحت کنترل بهتر قرار خواهد داد و در مورد حلقه های ضعیف خود در این زنجیره، تلاشهای بیشتری برای دسترسی به فناوری های کلیدی انجام خواهد داد.
در این نشست اعلام شده است در سال آینده، چین پیشبرد همه جانبه اصلاحات و درهای باز را ادامه خواهد داد و این دو سیاست نیز همچنان به یکدیگر مساعدت متقابل خواهند داشت. در این نشست تأکید شد که علاوه بر اجرای برنامه سه ساله اصلاحات شرکتهای دولتی، فضای توسعه اقتصاد خصوصی نیز بهینهسازی شود. تسهیل دسترسی به بازار، کمک به رقابت عادلانه، حفظ حقوق مالکیت معنوی و ایجاد محیطی برای گرایش به بازار، مبتنی بر قانون و بینالمللی از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود. همچنین در این نشست به لزوم تکمیل مدیریت موسسات مالی، کمک به رشد سالم بازار سرمایه، تلاش برای پیوستن به توافقنامه جامع دو سوی اقیانوس آرام و حفظ امنیت ملی با استفاده از قوانین بینالمللی نیز اشاره شد.
در این نشست تأکید شد که چین باید مشکل بذر و زمینهای قابل کشت را حل کند. باید با قدرت خط قرمز زمینهای قابل کشت با مساحت ۱.۸ میلیارد مو (۱.۲ میلیون کیلومتر مربع) حفظ و نوار صنعتی امنیت غلات در چین ساخته شود. باید توانایی تضمین عرضه غلات و محصولات مهم کشاورزی و حاشیهای ارتقاء و کنترل آلودگی منابع غیر متمرکز کشاورزی تقویت شود.
در نشست فوق اشاره شد که چین به زودی به طور همهجانبه جامعهای با رفاه نسبی را ایجاد میکند و باید دستاوردهای خود در فقرزدایی را حفظ و با غلبه بر مشکلات مربوط به فقر با تمام توان از پدیده بازگشت نسبی فقر جلوگیری کند و همچنین رونق روستاها محقق سازد.
در این نشست پیشنهاد داده شد که در سال ۲۰۲۱ چین بیش از پیش از شکلگیری و تقویت انحصار و گسترش بی نظم سرمایه جلوگیری کند.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
خبر آنلاین