به گزارش رصد روز، به همین مناسبت جمعی از مسئولان نورد گرم فولاد مبارکه در مصاحبه با خبرنگار فولاد چنین گفتند:
علی حاجیاننژاد، مدیر ناحیه نورد گرم:
سالروز تولید اولین کلاف گرم فولاد مبارکه در ۲۴ دیماه ۱۳۷۰ و سایر دستاوردهای فولاد مبارکه را که مایه مباهات صنعت کشور است به همه همکاران و ذینفعان شرکت تبریک میگویم.
نورد گرم فولاد مبارکه در حال حاضر علاوه بر اینکه با تولید گریدهای متنوع و با ارزشافزوده بالا میتواند بهخوبی نیازهای صنایع مختلف کشور را پاسخ دهد، توانسته است درآمدزایی قابلملاحظهای برای شرکای تجاری و سهامداران فولاد ایجاد کند و این امر خود پشتوانه محکمی برای توسعههای موردنیاز کشور و فولاد مبارکه است.
در چند سال گذشته توسعههای انجامشده در ناحیه نورد گرم باعث شده وضعیت ناحیه از نظر کمیت و کیفیت و همچنین نگهداری و تعمیرات در حالت باثباتی قرار گیرد و این موضوع ارزش بسیار بزرگی برای فولاد مبارکه است. بررسی آمارهای تولید نورد گرم در سالهای گذشته بهخوبی نشان میدهد که علاوه بر اینکه این ناحیه رشد قابلملاحظهای در تولید کمّی و کیفی و تنوع محصولات داشته، توسعههای موردنیاز را در همین مدت انجام داده و این امر نشاندهنده توان مدیریتی و سرمایه انسانی موجود در نورد گرم است. به یاری خداوند این ناحیه برای سه سال آینده، برنامههای توسعه تجهیزاتی و فنی قسمتهای مختلف خط نورد گرم را بهمنظور ارتقای کیفیت محصولات و تنوعبخشی به سبد محصولات در دستور کار خود قرار داده و امید است که با اجرای آنها، همانند گذشته ارزشی خارقالعادهای برای فولاد مبارکه و کشور ایجاد کند.
تمامی این دستاوردهای مهم نتیجه همدلی و تلاش جمعی همکاران در ناحیه نورد گرم اعم از امانی و پیمانکار است که در سایه حمایتهای مدیریت عالی شرکت و سایر مدیریتهای سازمان به دست آمده است. در پایان، این موفقیتهای غرورآفرین را به کلیه همکاران، ذینفعان و شرکای کسبوکار گروه فولاد مبارکه تبریک میگویم و برای تمامی همکاران توفیق روزافزون مسئلت دارم.
مسعود نصیری، مدیر خط نورد گرم:
در سال جاری نیز همانند سالهای گذشته، همکاران سختکوش ناحیه نورد گرم با همدلی و تلاش مستمر موفق به تولید حداکثری با کیفیت بالا شدند. پس از راهاندازی خط نورد گرم، طرحها و پروژههای متعددی نظیر نصب و راهاندازی کورههای پیشگرم ۱ و ۲، نصب قفسه F7 نورد نهایی، رفت و برگشتی کردن قفسه R3 نورد مقدماتی، تعویض سیستمهای کامپیوتر کنترل پروسس، توسعه کورههای ۳ و ۴ و همچنین پروژههای بهبود مستمر فراوانی اجرا شد که زمینه افزایش ظرفیت نامی خط نورد گرم از ۲.۴ میلیون تن در سال به ۴.۶ میلیون تن در سال را فراهم ساخت. این موفقیتها علیرغم مشکلاتی نظیر تحریمها، کمبود آب، بحران انرژی و… به دست آمده است. انگیزه بالای نیروی انسانی در درجه اول، برنامهریزی مناسب و دقیق تولید، انجام عملیات تعمیراتی با دقت حداکثری در حداقل زمان ممکن، افزایش آمادهبهکاری تجهیزات، پشتیبانی حداکثری و بسیار خوب واحدهای پشتیبانی تولید، برنامهریزی و آمادهسازی بهینه تعمیرات در شاتدانهای هفتگی، کاهش گیرها و توقفات ناشی از آن و… از مهمترین عواملی بودند که سبب تحقق این ظرفیت و حتی فراتر از آن شدند.
این موفقیتهای غرورآفرین که نتیجه همت و تلاش جمعی همکاران در ناحیه نورد گرم اعم از امانی و پیمانکار است، در حالی محقق شد که همواره شاخصهای ایمنی سرلوحه فعالیتهای ناحیه نورد گرم بوده است. در سالروز تولید اولین کلاف گرم، این موفقیتهای ارزشمند را به همه همکاران تبریک عرض میکنم و از زحمات شبانهروزی کارکنان ناحیه نورد گرم و پشتیبانی مؤثر مدیریت عالی و سایر نواحی و شرکتهای پیمانکار نورد گرم صمیمانه تشکر و قدردانی میکنم.
فرزاد فرهادی آمینه، رئیس گروه فنی ناحیه نورد گرم:
نورد گرم فولاد مبارکه بهدلیل بهرهمندی از ویژگی تنوع بالای تولید ابعادی (ضخامت و عرض) و امکان تولید گریدهای مختلف، از خطوط منحصربهفرد در کشور و منطقه است و با انعطافپذیری لازم توانسته بیشتر نیازهای بازار داخلی را پاسخگو باشد.
ناحیه نورد گرم از ابتدای راهاندازی با مدیریت فرآیندهای تولید و تعمیرات و همچنین سرمایههای انسانی باانگیزه و متعهد، علیرغم مشکلاتی نظیر تحریمهای ظالمانه، محدودیتهای انرژی و… همواره در راستای بهبود مستمر گام برداشته و از ظرفیت ابتدایی حدود ۲.۴ میلیون تن در سال، اکنون به تولید بیش از ۵ میلیون تن کلاف گرم در سال رسیده است. ناحیه نورد گرم در سال جاری نیز هم گام با سایر نواحی، در دو ماه متوالی ابتدایی سال موفق به ثبت رکوردهای ماهیانه جدید گردید، درحالیکه علاوه بر ثبت رکوردهای کمی تولید، کیفیت محصولات نورد گرم نیز همواره موردتوجه ناحیه بوده، بهطوریکه بازده کیفی محصولات گرم در سال جاری به بیش از ۹۹.۷ درصد ارتقا یافته و تثبیت شده است.
مصارف محصولات نورد گرم فولاد مبارکه
مهمترین مصارف محصولات نورد گرم در ساخت لولههای انتقال سیالات (آب، نفت و گاز)، پروفیل و لولههای ساختمانی، صنایع خودروسازی، صنایع لوازمخانگی و صنعتی، مخازن تحت فشار، اسکلت فلزی و صنایع سولهسازی، صنایع کشتیسازی و سازههای دریایی، صنایع فلزی سبک و سنگین، تولیدکنندگان ورقهای گالوانیزه و رنگی و… است که به یاری خداوند متعال، بیشتر نیازهای کشور در این موارد به همت ناحیه نورد گرم فولاد مبارکه برطرف شده است. در ناحیه نورد گرم، علاوه بر اهتمام به تحقق اهداف کمّی و کیفی محصولات، همواره توجه ویژهای به تولید محصولات جدید و استراتژیک کشور شده است و با همکاری واحد متالوژی و روشهای تولید، در این سالها طراحی و تولید دهها محصول ویژه و جدید امکانپذیر شده است. همچنین از ابتدای راهاندازی تاکنون، در زمینه کاهش مصارف آب و انرژی و کاهش مصرف غلتک، پروژهها و اقدامات مؤثر فراوانی انجام گرفته که در نوع خود کمنظیر بوده و ما را در کاهش مصارف و ضایعات به استانداردهای جهانی بسیار نزدیک کرده است.
مسعود مهدیه، رئیس کنترل کیفی نورد گرم:
فولاد مبارکه از بدو تولید، با توجه به اینکه تمامی خطوط آن بر اساس تحقق محصولات منطبق بر استانداردهای جهانی طراحی شده، به آخرین تجهیزات و روشهای تولید و کنترل کیفیت آن زمان مجهز شد.
تعهد مدیریت طی سالهای اخیر جهت حفظ این جایگاه، با مجهز شدن به تکنولوژیهای جدید و استفاده از نیروی انسانی مجرب و متعهد، به افزایش تولید به همراه ارتقای کیفیت منجر شده و دستاورد آن، علاوه بر تکمیل سبد محصولات تخت فولادی جهت رفع نیازهای بازار داخلی کشور، صادرات به کشورهای همسایه و اروپایی بوده است.
نقطه عطف ناحیه نورد گرم در کنار تولید بیش از ۵ میلیون تن کلاف در سال با بیشترین تنوع، ارتقای بسیار مطلوب کیفیت و کاهش عیوب و قراضه درونناحیهای محصولات است که نمونه بارز آن ثبت رکورد بازدهی کیفی سهم نورد گرم ۹۹.۸۶ درصد در تیرماه سال جاری (کمتر از دو کلاف معیوب در هزار کلاف) است که رکورد قبلی این عدد در آذرماه سال قبل و به مقدار ۹۹.۸۴ درصد بوده است. این افزایش کیفیت باعث افزایش رضایت مشتریان، افزایش بهرهوری، کاهش ضایعات، سودآوری بیشتر و تحویل بهموقع محصول به مشتریان میشود که دستیابی و حفظ این نتایج حاصل تلاش و همافزایی ناشی از کارگروهی مؤثر بین همکاران تولید، پشتیبانی و کنترل کیفی بوده است.
مهدی طالب، رئیس تعمیرات خط نورد گرم:
خط نورد گرم از مجموعه سه زون نورد ابتدایی، نورد نهایی و کلافپیچها تشکیل شده است. در سالهای گذشته با بهینهسازیهای انجامشده و اجرای مناسب تعمیرات و نگهداری در تمام سطوح (پیشگیرانه، روتینها و اضطراری) که منجر به کاهش توقفات اضطراری و افزایش بیسابقه IU شده، خط نورد گرم به تولیدی بیش از ظرفیت اسمی خود یعنی به بیش از ۵ میلیون تن در سال دست یافته است. برنامهریزی و آمادهسازی بهینه تعمیرات در شاتدانهای هفتگی، اجرای عملیات تعمیرات با دقت بالا، افزایش آمادهبهکاری تجهیزات و… از مهمترین دلایل دستیابی به این موفقیتها به شمار میرود. این دستاوردهای مهم با همت و تلاش تمام کارکنان نورد گرم ازجمله تیم نگهداری و تعمیرات و همچنین حمایت و پشتیبانی خوب واحدهای پشتیبانی و ستادی تحت مدیریت بسیار خوب نورد گرم محقق شده است.
علی عسکریزاده، سرپرست تعمیرات کورههای پیشگرم نورد گرم:
سیوسه سال از تولید اولین کلاف گرم فولاد مبارکه میگذرد. این افتخار ارزشمند را به همه همکاران تبریک میگویم. تولید کنونی ناحیه نورد گرم ۵.۲ میلیون تن در سال است که بیشتر از ظرفیت اسمی این ناحیه است. این دستاورد مهم حاصل تلاش جمعی همکاران در ناحیه نورد گرم است. بدون شک، رسیدن به این رکورد غرورآفرین تولید، مستلزم بهرهمندی از نیروی انسانی توانمند است. در سالهای اخیر تیم تعمیرات کورههای پیشگرم با تلاش شبانهروزی و دلسوزانه با کاهش توقفات اضطراری، افزایش آمادهبهکاری تجهیزات و انجام پروژههای بهینهسازی نقش بسزایی در این دستاورد بزرگ داشته است. گفتنی است که واحد کورههای پیشگرم با حمایت و درایت مدیریت نورد گرم توانسته تمامی شاخصهای تولیدی، تعمیراتی و ایمنی را بهبود بخشد.
بهرام فاضلی، سرپرست تعمیرات کلافپیچها:
شرایط اقتصادی نامناسب کشور پس از جنگ تحمیلی، ناامیدی حاکم بر کشور، مسیرهای سخت و چالشبرانگیز و در ادامه تحریمهای ظالمانه، رؤیای تولید محصولات نورد گرم با کیفیت بالا را تیرهوتار ساخته بود. اما آن رؤیا با وجود تعهد، تخصص، همدلی و همکاری همه همکاران در گذشته و حال در تیمها و نواحی مختلف، به این روزهای طلایی تبدیل شد. همکاری همگان باعث شد فرایندها بهگونهای طراحی و بهینه شوند تا امروز پس از پشت سر گذاشتن آنهمه سختی با سربلندی و افتخار بر خود ببالیم که محصولاتی با کیفیت مناسب در حد برندهای جهانی تولید کنیم و امروز سالگرد این موفقیت بزرگ را جشن بگیریم.
در سال جاری در قسمت کلافپیچ ناحیه نورد گرم، رکوردهای تولید در فروردین و اردیبهشتماه و همچنین تولید با اینکالیای صفر (بدون گیر) در خردادماه ثبت شد. این موفقیت در ماههای بعدی هم ادامهدار بود؛ به گونهای که در بیشتر ماهها، تعداد گیرها به صفر و یک عدد در ماه رسید که رکوردی بینظیر از بدو تأسیس فولاد مبارکه بود. از مهمترین عواملی که باعث خلق این موفقیت بزرگ شد، برنامهریزی درست، بازرسیهای دقیق، نگهداری و تعمیرات چابکانه و همچنین تغییرات و بهینهسازیها و انجام چندین پروژه نوآورانه در سیستمهای اتوماسیون صنعتی بود که باعث افزایش آمادهبهکاری تجهیزات و بهینهسازی فرایند تولید شده است.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید