به گزارش اختصاصی رصد روز، سال ۱۴۰۳ برای صنعت فولاد از جهات مختلف چالشهای زیادی داشت که از جمله آنها می توان به اعمال محدودیت های انرژی، نوسانات ارزی، سرکوب قیمتها و مشکل همیشگی تأمین مواد اولیه در زنجیره فولاد اشاره کرد. این در حالیست که صنعت فولاد تنها ۵ درصد گاز مصرفی را به خود اختصاص داده است اما به باور بسیاری از کارشناسان این صنعت همواره اولین قربانی در پیاده سازی چنین تصمیماتیست.
اعمال محدودیت های زودهنگام در سال جاری بسیاری از واحدهای تولیدی را با مشکل تأمین انرژی روبرو کرد اما بررسی آمار تولیدی فولادسازان در مقایسه با سایر صنایع نشان از عملکرد مطلوب آنان دارد و نباید از این نکته غافل شد که در غیاب محدودیت ها نتایج حاصل شده وضعیت به مراتب بهتری داشت.
بررسی ها نشان می دهد که بین ۲۰ تا ۴۰ درصد محدودیت های اعمال شده برای صنعت فولاد بوده که این موضوع در بلند مدت و ادامه شرایط فعلی جایگاه فولاد کشور را در دنیا با تهدید جدی روبرو می کند. طبق آمار رئیس انجمن فولادسازان در سال جاری عدم انتفاع صنعت فولاد از محدودیت های اعمال ۸.۵ میلیارد دلار بوده که این رقم می توانست در چرخه تولید و ایجاد اشتغال اثرگذاری قابل توجهی داشته باشد.
صبا فولاد خلیج فارس از جمله واحدهائیست که بدون شک با تحمل هزینه های سربار یاد شده تناژ تولیدی خود را تعدیل کرد اما با این همه بررسی آمار تولید و فروش این واحد تولیدی آمار امیدوارکننده ای را ارائه می کند.
صبا فولاد خلیج فارس در ۹ ماهه سال جاری در مجموع ۱ میلیون و ۲۴۷ هزار تن تولید داشت که در مقایسه با آمار تولید مدت مشابه سال قبل ( ۱ میلیون و ۹۸ هزار تن) رشد ۱۳.۵ درصدی را ثبت کرد.
مجموع درآمدهای صبا فولاد در پایان پائیز ۱۴۰۳ به بیش از ۱۷۳ هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ درصد افزایش داشت.
بررسی ها حاکی از آنست که فروش صادراتی صبا فولاد در مقطع ۹ ماهه سال جاری با رسیدن به ۶۱۷ هزار و ۳۸۳ تن بهبود ۷۸ درصدی را رقم زده که با شرایط ویژه تولید رشد قابل توجهیست. گفتنیست درآمد صادراتی صبا فولاد در بازه زمانی یاد شده به بیش از ۸۲ هزار و ۳۵۸ میلیارد ریال تکیه زد تا شاهد افزایش ۹۰ درصدی این بخش از درآمدهای صبا فولاد نسبت به مدت مشابه سال قبل باشیم.