ناترازی تجاری به محصولات کشاورزی هم رسید

روایت دیگری از ناترازی تجاری

واژه "ناترازی" پر کاربردترین روزهای خود را در اقتصاد ایران می گذراند. ناترازی تجاری به محصولات کشاورزی هم رسیده و ارزیابی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر واردات محصولات این گروه دو برابر صادرات آن است.

به گزارش رصد روز، صدور بخش‌نامه‌های خلق الساعه در بخش صادرات یکی از مواردی است که معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی بروز ناترازی در این بخش را به آن نسبت می‌دهد. اکبر فتحی در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی در تبریز با اشاره به اینکه صادرات کشور تاکنون بر اساس مازاد تولید بود که این امر صدور بخش‌نامه‌های خلق‌الساعه را به همراه داسته است.

صدور بخش‌نامه‌های خلق‌الساعه در حوزه صادرات، به ویژه در صنایع کوچک و متوسط، باعث ایجاد بی‌ثباتی و افزایش هزینه‌های تولید می‌شود. این تصمیم‌گیری‌های آنی و بدون مطالعه کافی، نه تنها به صادرکنندگان آسیب می‌رساند، بلکه اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی را نیز سلب می‌کند و در برخی مواقع به از دست دادن‌ بازارهای صادراتی منجر می‌شود. به گفته فعالان این بخش تغییر ناگهانی در قوانین صادراتی محصولات کشاورزی هم نمومد داشته و مشکلات عدیده‌ای را برای کشاورزان به همراه داشته است.

به گفته معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی، مشخص نشدن برنامه کشور در خصوص صادرات که بر اساس تولید صادرات محور باشد یا بر اساس صادرات مازاد تولید موجب مشکلات در این عرصه شده است و در صورتی که صادرات بر اساس تولید صادرات محور باشد چنین مشکلی بروز نخواهد کرد و میزان صادرات در ابتدای سال مشخص می شود.

فتحی، ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی یکی از اولویت های خود را بر این اساس قرار داده و بر این اساس میزان صادرات محصولات کشاورزی در ابتدای سال مشخص خواهد شد.

وی رفع تعهدات ارزی را از دیگر مشکلات بخش صادرات اعلام کرد و یادآور شد: باید بین صادرات و واردات ارتباط برقرار کرد تا حجم واردات و صادرات مشخص شود و تجار بتوانند از این طریق، مشکل رفع تعهدات ارزی را رفع کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در بخش کشاورزی برای بهبود تجارت خارجی نیاز به همکاری تجار و صادرکنندگان وجود دارد چرا که این افراد در تامین امنیت غذایی کشور نقش بسزایی ایفا می کنند.

فتحی، افزود: برای تعیین تکلیف حوزه تجارت و صادرات باید به کشاورزی قراردادی روی آورد تا تولیدات کشاورزان بر اساس خواست و استاندارد تعیین شده از سوی تجار باشد.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار