به گزارش رصد روز، شیر گرفتن از کودک همیشه یکی از نگرانی های مادران دارای کودک های ۱ تا ۲ ساله بوده است. بنا بر نظر متخصصان بهترین زمان برای از شیرگرفتن کودک 2 سالگی است.
یکی از بزرگترین دغدغه مادران هنگام از شیر گرفتن کودک نحوه خواباندن او است. برخی از کودکان هستند که با خوردن شیر به خواب می روند. برای این کودکان حذف شیر قبل از خواب به معنای برهم زدن خواب آنهاست. خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن به خصوص برای چنین کودکانی کار سختی است و باید قبل از هرچیز راههایی برای آرام کردن و خواباندن کودکتان یاد بگیرید.
روشهایی مثل خواندن کتاب، گوش دادن به آهنگ ملایم و یا صدای سفید، بغل کردن یک عروسک نرم و پشمالو و … همگی می توانند روش های خوبی برای خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن باشند.
البته گاهی ممکن است برخی از کودکان با این روش ها نیز آرام نشوند و نیاز به تکان های ملایم روی پا و یا گهواره داشته باشند.
در ادامه با ما در بیتوته همراه باشید تا شما را با سایر روش های خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن آشنا کنیم.
نکاتی در مورد خواب کودکان:
کتاب خواندن روش خوبی برای خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن هستند
قسمت هیپوتالاموس مغز مسئول تنظیم ساعات خواب در طول شبانه روز است. ساعات خواب کودکان در سنین مختلف متفاوت است مثلا از نوزادی شش ماهه انتظار می رود مدت زمان بیشتری مثلا تا ۱۶ ساعت در طول شبانه روز را بخوابد و همین طور که کودک بزرگتر می شود و به سن بلوغ می رسد باید حدود ۸ ساعت خواب شبانه داشته باشد. اگر الگوی ساعات خواب کودک با میزان ساعاتی که گفته شد تفاوت زیادی داشته باشد، دچار مشکل در خواب می باشد.
کم خوابی کودک یکی از مهم ترین دغدغه های پدر و مادرهایی است که برای اولین بار، طعم شیرین بچه دار شدن را چشیده اند. بنابراین این دسته از والدین باید اطلاعات خود را درباره علل بروز کم خوابی در کودکان افزایش دهند تا از بروز کم خوابی در کودکان خود پیشگیری کنند.
روش هایی برای خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن
برای خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن لازم است به اندازه کافی کودک خود را به غذا خوردن و نوشیدن مایعات عادت داده باشید. بهتر است برای کودک خود سرویس غذاخوری جداگانه ای با طرح های زیبا و کودکانه بخرید و از قمقمه های پلاستیکی به جای لیوان های شیشه ای که برایشان خطرناک است، استفاده کنید. این وسایل بچه ها را به خوردن غذا تشویق میکند.
۲. فرایند از شیر گرفتن را آهسته و کمکم شروع کنید:
از انجایی که از شیر گرفتن کودکان بخش مهم و تاثیرگذاری در رشد کودکان است و اغلب کودکان در این مرحله برای اولین بار به نوعی شکست عشقی را تجربه می کنند پس بهتر است خیلی با حوصله و آرامش این کار را انجام دهید.
برای از شیر گرفتن کودک بهتر است به تدریج این کار را انجام دهید. علاوه بر کمتر کردن وعده
هر شب، مدت کوتاهتری از هر سینه به کودک شیر بدهید یا مقدار کمتری شیر در شیشهشیر بریزید. سعی کنید با تسکین دادن کودک و ضربه به پشتش او را بخوابانید تا فواصل بین وعدههای شیردهی بیشتر شود.
۳. خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن با کتاب
یکی دیگر از راهکارهای خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن خواندن کتاب و قصه برای کودکان است. این کار آرامش بسیاری برای کودک به همراه دارد و همچنین موجب خواب آلودگی او می شود.
هنگامی که کودک خود را در تختخوابش قرار دادید برای او چندتا لالایی، موسیقی کلاسیک و آهنگ های بیکلام آرام پخش کنید تا به راحتی به خواب برود.
همچنین پخش صداهایی که به صداهای سفید معروفند میتواند در آرام کردن کودک به شما کمک کند. استفاده از دستگاههای تولید کننده صدا سفید یا فن یا پنکه باعث میشود که کودک بر اثر سرو صدا از خواب بیدار نشود و دیگر صداها را می پوشاند.
دکتر کندی میگوید: « دستگاه تولید صدای سفید میتواند همیار شما در خوابکردن نوزاد باشد. اگر روشنکردن این دستگاه تبدیل شود به برنامهی منظم قبل از خواب، کودک شما متوجه میشود که وقتی دستگاه روشن شده وقت آرامش و خوابیدن است.»
۵. از نور مناسب استفاده کنید
برای خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن باید دو ساعت قبل از خواب کودک نور چراغ ها را کم کنید. تاریکی باعث ترشح ملاتونین در مغز می شود و به خوابیدن ما کمک میکند. هنگامی که در طول روز کودک خود را در محیط روشن قرار دهید او شب ها با تاریک شدن محیط متوجه می شود که باید بخوابد. برای کاهش شدت روشنایی چراغ ها میتوانید از دیمر استفاده کنید.
۶. از همسرتان برای خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن کمک بگیرید
اگر هرشب شما از کودکتان را میخوابانید این احتمال وجود دارد که بوی شما یا بوی شیرتان باعث شود که کودک طلب شیر کند و ناآرامی کند. پس بهتر است از همسرتان برای خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن کمک بگیرید.
۷. هنگامی که کودک هنوز خواب آلود است او را در تختش بگذارید
قبل از اینکه کودکتان کامل به خواب برود او را در تختخوابش بگذراید تا خودش خوابش برود. بررسی ها نشان داده است کودکانی که خودشان به خواب میروند خواب عمیق و بهتری را در طول شب تجربه میکنند و مستقل تر عمل می کنند.
هنگام خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن اصلا از شیشه شیر به جای جایگزین استفاده نکنید. شاید شیشه شیر بتواند باعث آرام خوابیدن کودک شود ولی کودک به شیشه شیر عادت میکند و بعد گرفتن او از شیشه شیر سخت می شود و همچنین احتمال خفگی، عفونت گوش و خرابی دندان نیز برای کودکتان وجود دارد.
۹. شبها وعدههای تغذیهٔ اضافی به او بدهید:
هنگام خواباندن کودک پس از قطع شیردهی سعی کنید او را با شکم پر به رختخواب بروید تا دیگر در طول شب بر اثر گرسنگی از خواب بیدار نشود حتی میتوانید قبل از اینکه خودتان بخوابید اورا برای تغذیه اضافی آخر بیدار کنید.
۱۰. حمام کردن با آب گرم یا شستن دست ها و پاها
حمام کردن یا آب تنی کردن با آب گرم یکی دیگر از روش های خواباندن کودک بعد از شیر گرفتن است که میتوانید در هفته دو الی سه شب از این روش استفاده کنید. حمام و حتی آب بازی باعث آرامش و خستگی کودک میشود و کمک میکند که فرزند شما زودتر بخوابد. همسرتان نیز میتواند در این کار به شما کمک کند و اوقات خوشی را بعد از گذراندن یک روز کاری با کودک سپری کند. البته اگر کودکتان از حمام کردن میترسد و یا از آن لذت نمیبرد بهتر است این گزینه را حذف کنید.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
ایلنا