روند نزولی میزان باروری در ۸ سال اخیر

بررسی نمودارهای منتشره مرکز آمار ایران، گویای نزولی بودن میزان باروری در هشت سال اخیر است که کمترین آن مربوط به سال گذشته با تولد ۱.۲ کودک بود.

به گزارش رصد روز ، میزان باروری در واقع تعداد فرزندانی است که یک زن در طول دوران باروری خود (معمولا از ۱۵ تا ۴۹ سال سن) به دنیا می‌آورد.

مرکز آمار اطلاع‌نگاشت (اینفوگرافی) از میزان باروری طی سال‌های ۹۰ تا ۹۸ منتشر کرد.

بررسی نمودارهای منتشر شده این مرکز نشان می‌دهد میزان باروری کل ایران بین سال­‌های ۹۰ تا ۹۸ افت و خیزهایی را تجربه کرده است. این شاخص در نیمه نخست دهه ۹۰ با شیب ملایمی رو به افزایش گذاشته، به گونه­‌ای که از ۱.۷۵ فرزند در سال ۹۰ به حدود ۲.۰۷ فرزند در سال ۹۶ رسیده است. سپس این شاخص رو به کاهش گذاشته و در سال ۹۸ به میزان ۱.۸ فرزند کاهش یافته است.

براساس داده‌های سازمان ثبت احوال کشور، تعداد ولادت‌های ثبت شده در سال ۹۰ برابر با یک میلیون و ۳۸۲ هزار و ۱۱۸ تولد بوده که در سال ۹۵ به یک میلیون و ۵۲۸ هزار و ۵۳ تولد افزایش یافته است، اما تعداد ولادت در کل کشور از سال ۹۵ تا ۹۸ روند کاهشی داشته و پارسال تعداد موالید به یک میلیون و ۱۹۶ هزار و ۱۳۵ ولادت کاهش یافته است.

الگوی سنی باروری نشان‌دهنده کاهش میزان باروری کل در همه سنین از جمله گروه‌­های سنی ۲۴-۲۰ و ۲۹-۲۵ و ۳۴-۳۰ ساله در سال ۹۸ است.
این تغییر بیانگر کاهش باروری به‌ویژه در بین گروه سنی جوان است که به نوبه خود سهم بسزایی در کاهش میزان باروری کشور داشته است.
157708606

کاهش سطح باروری یکی از چالش‌های مهم کشورهاست و نگرانی‌های اقتصادی، جمعیتی (کاهش جمعیت و سالخوردگی)، ژئوپلیتیکی و هویتی، نقش زیادی در تدوین و اجرای سیاست‌های حمایت از افزایش باروری و فرزندآوری داشته است. جمهوری اسلامی ایران نیز همانند بسیاری از کشورهای با باروری پایین، سیاست‌های جدید جمعیتی را به‌طور رسمی در ۳۰ اردیبهشت ۹۳ با ابلاغ رهبر معم انقلاب آغاز کرد.

همچنین براساس آمار، حداقل میزان باروری کل در سال‌های ۹۸- ۱۳۹۶ مربوط به استان گیلان (برای کل جمعیت) به ترتیب با ارقام ۱.۴، ۱.۳ و ۱.۱ فرزند و حداکثر آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان با مقادیر ۳.۷، ۳.۵ و ۳.۴ فرزند است.

 

 

 

 

 

 

 

ایرنا

مطالب مرتبط

آخرین اخبار