به گزارش اختصاصی رصد روز، حاشیههای پیرامون پتروشیمی آبادان طی دو سال گذشته آنقدر زیاد بوده که قطعاً باید مدیران آن پاسخگوی این حجم از شائبهها و شنیدهها و اتفاقات در شرکتی با بیش از نیم قرن تجربه باشند.
از تصاویر منتشر شده برخی مدیران سابق در فضای مجازی که افکار و احساسات عمومی را جریحهدار کرد تا حاشیه های مجمع این شرکت که هزاران سوال و ابهام را برای سهامداران ایجاد نمود و در راس همه آنها تجمع پرسنل این شرکت در اعتراض به وضعیت مدیریتی و معیشتی همه و همه یک سیگنال را مخابره می کند و آن کیفیت مدیریت و نحوه گزینش افرادیست که تبعات و نتایج آن چنین مسائلی را ایجاد کرده است.
واقعیت این است که پتروشیمی آبادان در سالهای اخیر بیشتر درگیر حاشیه بوده تا متن که اگر اینطور نبود اوضاع وخیم مالی، سیر نزولی تولید و فروش و نمایش بسیار ضعیف در بازار سرمایه و هزار اما و اگر دیگر را در آن شاهد نبودیم تغییر مدیریت این شرکت که به نظر میرسد برای جلوگیری از افزایش حاشیهها در این شرکت بود هرچند که میتواند تا حدودی آرامش را به اردوگاه این واحد تولیدی برگرداند اما زیان انباشته شرکت و ظرفیتهای آن برای مرتفع کردن این مسئله همچنان نگرانیهای زیادی را مخابره میکند.
مدیرعامل سابق پتروشیمی آبادان در شهریور ۱۴۰۲ در گفتگو با رسانهها از کمبود نقدینگی و فرسودگی خط تولید در این پتروشیمی پرده برداشت تا آب پاکی را روی دست سهامداران ریخته باشد هرچند که بچاری به این سوال پاسخ نداد که چرا در مدت حضور در این شرکت نسبت به تجهیز منابع و رایزنی جهت اخذ نقدینگی اقدام شایستهای صورت نگرفته است؟
در این میان مهمترین مطالبه را باید از تصمیم گیرانی داشت که با روی کار آوردن و چهره کردن برخی افراد نه تنها درمانی برای وضعیت موجود پتروشیمی آبادان نداشتند بلکه با سوء مدیریت بحران روی بحران گذاشتند و برای خود رزومه سازی کردند.
پتروشیمی آبادان ۹ ماهه ۱۴۰۲ را با ثبت زیان خالص ۸ هزار و ۲۳۸ میلیارد ریالی به پایان رساند. در همین بازه زمانی زیان خالص هر سهم پتروشیمی آبادان به ۸۲۴ ریال رسید و زیان عملیاتی این پتروشیمی بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بود.
در پایان آذر ماه ۱۴۰۲ زیان انباشته این واحد نیز با افزایش ۲۰ درصدی به ۲۰ هزار و ۹۲۷ میلیارد ریال تکیه کرد و بازدهی و نقد شوندگی یکساله آن نیز منفی ۳۷.۲۸ درصد نشان میدهد تا این پرسش مطرح باشد که دستاورد مدیریتی در لایههای مختلف این شرکت چه گلی بر سر سهامداران و صنعت کشور زده و آیا وقت خانه تکانی آن فرا نرسیده؟
بررسی ها نشان می دهد که تناژ تولیدی پتروشیمی آبادان در سال ۱۴۰۲ تقریباً ۵۰ درصد ۱۴۰۱ بوده که باید این کاهش نگران کننده پاسخی شفاف از سمت مدیران فعلی و سابق داشته باشد. براساس این گزارش مقدار تولیدی شرکت پتروشیمی آبادان در پایان سال گذشته ۲۳ هزار و ۲۲۷ تن بود تا در مقایسه با تولید ۴۵هزار و ۲۲۸ تنی سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش حدوداً ۵۰ درصد باشیم. میزان فروش سال ۱۴۰۲ نیز ۶۲ درصد سال ۱۴۰۱ بود تا از هر حیثی نتایج برای پتروشیمی آبادان نا امید کننده باشد.
این مسائل نشان می دهد که پتروشیمی آبادان با موضوعاتی فراتر از نقدینگی و نوسازی تجهیزات روبروست و عمق مسائل رخ داده در آن را باید در جاهای دیگری جستجو کرد تا از تکرار آن جلوگیری شود. تصمیم گیران و تصمیم سازان حوزه های مدیریتی در این شرکت مهمترین ارکانی هستند که باید به جامعه بازنشستگان کشور و سهامداران توضیح دهند که چرا دستپخت مدیریتی در این شرکت باب میل نیست.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید