زمان ذوب در تاندیش ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه به ۱۲۱۵ دقیقه افزایش یافت

کامران مرادی، مدیر ریخته‌گری مداوم، با اعلام دست‌یابی به ثبت بالاترین رکورد عمر تاندیش به میزان ۱۲۱۵ دقیقه اظهار کرد: مهم‌ترین دستاورد این رکورد، کاهش مصارف و کاهش هزینه‌هاست که می‌تواند به کاهش بهای تمام‌شده اسلب منجر گردد. به گزارش رصد ...

کامران مرادی، مدیر ریخته‌گری مداوم، با اعلام دست‌یابی به ثبت بالاترین رکورد عمر تاندیش به میزان ۱۲۱۵ دقیقه اظهار کرد: مهم‌ترین دستاورد این رکورد، کاهش مصارف و کاهش هزینه‌هاست که می‌تواند به کاهش بهای تمام‌شده اسلب منجر گردد.

به گزارش رصد روز به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان، رکوردها به‌خودی‌خود غرورآفرین و حامل پیام‌های بسیاری نظیر همت والای کارکنان، افزایش بهره‌وری تجهیزات و نیروی انسانی، صرفه‌جویی اقتصادی و استفاده بهینه از منابع انرژی و سودآوری بیشتر را به همراه دارند و این بار در فولاد مبارکه همه این دستاوردها با ثبت رکورد بالاترین عمر تاندیش به دست آمده است. در متن حاضر چگونگی به بار نشستن این دستاوردهای باارزش را از زبان مسئولان این حوزه پی می‌گیریم.

کامران مرادی، مدیر ریخته‌گری مداوم
یکی از عوامل مؤثر در افزایش ظرفیت ریخته‌گری مداوم، تعداد ذوب ریخته‌شده با یک تاندیش است که باعث بالا رفتن سکوئنس ماشین ریخته‌گری می‌شود. عوامل مؤثر در افزایش زمان زیر ذوب تاندیش، به جرم نسوز و قطعات ویژه به‌کاررفته در آن از یک سو و از سوی دیگر به بهره‌برداری صحیح و کنترل و دقت در فرایند ریخته‌گری وابسته است.

در خصوص تاندیش‌های ۶۰ تنی مورداستفاده در ماشین‌های ۲ و ۵ ریخته‌گری طبق دستورالعمل موجود، زمان زیر ذوب تاندیش حداکثر ۷۵۰ دقیقه تعریف شده است. همکاران ریخته‌گری و نسوز، طی یک فرایند تدریجی و با نظارت و کنترل‌های مستمر، قبل از استارت ذوب و در حین تولید، به زمان‌های بالاتری نسبت به استاندارد تعریف‌شده رسیدند که آخرین رکورد در تاریخ ۱۳ آبان ماه با زمان ۱۲۱۵ دقیقه یعنی بیش از ۲۰ ساعت ریخته‌گری مداوم به دست آمد.

مهم‌ترین دستاورد این رکورد کاهش مصارف و کاهش هزینه‌هاست که می‌تواند به کاهش بهای تمام‌شده اسلب منجر گردد. دست‌یابی به این رکورد ارزشمند را به کلیه همکاران شاغل در ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم و واحد نسوز تبریک عرض می‌کنم. امید است در آینده شاهد دست‌یابی به رکوردهای ارزشمند بیشتری باشیم.

 محمدرضا صافی، کارشناس تولید ریخته‌گری
 افزایش زمان زیر ذوب هر تاندیش در ریخته‌گری علاوه بر افزایش تولید و همچنین کاهش زمان توقفات بین سکوئنس‌ها، منجر به صرفه‌جویی در مصرف قطعات ویژه و مواد نسوز نیز می‌گردد.

 یوسف شرافت، تکنسین تعمیرات نسوز
 رکورد به‌دست‌آمده ۱۲۱۵ دقیقه ریخته‌گری مداوم با یک تاندیش است که بر روی ماشین ۲ ریخته‌گری کسب شد، ضمنا آخرین رکورد در این زمینه ۱۱۶۰ دقیقه بوده است.

کوروش شفیعی، کارشناس دفتر فنی نسوز
استاندارد زمان زیر ذوب بودن تاندیش‌های ماشین ۲ برای ریخته‌گری با این گروه فولادی ۷۵۰ دقیقه تعیین گردیده است که با تلاش و همت تیم‌های کارشناسی واحدهای مربوطه این زمان رو به افزایش است.

مطالب مرتبط