سهام عدالت کی تعیین تکلیف می شود؟

 آزادسازی سهام عدالت از اردیبهشت ماه سال جاری کلید خورد و ۴۰ مشمول این سهام حق انتخاب داشتند که یکی از روش های مستقیم یا غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کنند. در نهایت حدود ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب ...

به گزارش رصد روز ، درحالی که از توقف فروش سهام عدالت بیش از یک ماه گذشته، هیچ خبری از امکان فروش آن برای سهام دارانی که روش متسقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند نیست و مشخص نیست این حق تا چه زمانی از سهام داران گرفته شده است.

 آزادسازی سهام عدالت از اردیبهشت ماه سال جاری کلید خورد و ۴۰ مشمول این سهام حق انتخاب داشتند که یکی از روش های مستقیم یا غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کنند. در نهایت حدود ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کردند.

بر این اساس ابتدا امکان فروش ۳۰ درصد و پس از چند ماه سپس امکان فروش ۳۰ درصد دیگر (یعنی مجموعا ۶۰ درصد) از سهام عدالت برای مشمولین این سهام فراهم شد و از آنجایی که این اتفاق در روزهای صعودی بازار سرمایه اتفاق افتاد، برخی سهامداران اقدام به فروش سهام خود کردند.

اما ماجرا طبق انتظار سهام داران پیش نرفت و نه تنها سهام آن ها فروش نرفت بلکه به دلیل کاهش شاخص کل، روز به روز از ارزش واقعی سهام آن ها کاسته شد. در این میان تصمیم گیرندگان تصمیمات مختلفی برای مدیریت سهام عدالت و فشار فروشی که این سهام به کلیت بازار وارد می کرد اخذ کردند. از تغییر تابلوی سهام بگیر تا فروش بلکوی و حتی امکان لغو سفارش فروش. تصمیماتی که هیچ کدام موفقیت آمیز نبود و در نهایت قرعه به نام توقف فروش سهام عدالت افتاد و از امکان فروش سهام عدالت از ۲۵ آبان ماه برای مشمولانی که روش مستقیم را انتخاب کرده بودند متوقف شد.

االبته بر کسی پوشیده نیست که نحوه آزادسازی سهام عدالت و فشار فروشی که این سهام بر بازار تحمیل میکرد یکی از دلایل روند نزولی بازار بود. زمان فروش نخست سهام عدالت نقدیندگی در بازار زیاد بود در حالی که  قسمت دوم آزادسازی که در عید غدیر صورت گرفت همزمان با ریزش بازار بود و تعادل بازار را برهم زد.

باید گفت توقف فروش سهام عدالت به نفع کلیت بازار است اما نباید فراموش کنیم که بسیاری از مردم به پول خود نیاز دارند و درخواست فروش داده‌اند. نمی‌توان از این موضوع چشم پوشی کرد که بسیاری از مردم از سهام خود را در تاریخ ۲۰ مرداد که ارزش واقعی سهام عدالت حدود ۳۰ میلیون تومان بود به فروش گذاشتند اما درحال ارزش سهام آنها کاهش چشم گیری داشته است.

از سوی دیگر بازار بعد از تنها چند روز صعود و بازگشت به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد، باز هم روندی نزولی و پر نوسان به خود گرفت و به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد عقب گرد کرد. در این شرایط احتمالا رفع توقف فروش سهام عدالت، مجدد به روند نزولی بازار دامن بزند. اما به هر حال که ۱۹ میلیون نفر که روش مستقیم را برای زودتر فروختن سهام خود انتخاب کرده بودند، در انتظار فروش هستند اما مشخص نیست برنامه مسئولین که بارها به آزادسازی آن افتخار کرده اند برای سر و سامان دادن به این ماجرا چیست!

 

 

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار