به گزارش رصد روز، بخشی از برنامۀ طنز «خندوانه» به کارگردانی رامبد جوان را میبینید که نیما شعباننژاد علائم راهنمایی و رانندگی را بر اساس تصاویر، تفسیر میکند.
نیما شعباننژاد بازیگر اهل ایران است. شعباننژاد دانشآموخته رشته کارگردانی تئاتر از دانشگاه آزاد اسلامی است. وی فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۳۸۳ با کارگردانی تئاتر آغاز کرد. شعباننژاد متولد ۲۱ اردیبهشت ۱۳۶۶ در شهر کلن، آلمان است. زمانی که چهار سال داشت به همراه خانوادهاش در ایران ساکن شدند. او توسط محمد زیکساری که خود در برنامه تلویزیونی «خندوانه» نقش «استاد کهنمویی» را بازی میکرد به رامبد جوان معرفی شد. وی در برنامه خندوانه در شخصیتهای مختلفی به ایفای نقش پرداخته است. او توسط محمد زیکساری که خود در برنامه تلویزیونی «خندوانه» نقش «استاد کهنمویی» را بازی میکرد به رامبد جوان معرفی شد. وی در برنامه خندوانه در شخصیتهای مختلفی به ایفای نقش پرداخته است.
خندوانه برنامهای تلویزیونی به تهیهکنندگی سید علی احمدی و کارگردانی و اجرای رامبد جوان بود و پنج شب در هفته پخش میشد. مسابقههای مختلف ابداعی، بخشهای نمایشی، موسیقایی، استندآپ کمدی و… از اولویتهای جدی خندوانه بود. خندوانه مدتها یکی از پرمخاطبترین برنامههای تلویزیونی ایران محسوب میشد.این برنامه در اسفند ۹۸ مجدداً از شبکههای یک سیما و شبکه نسیم بازپخش شد. فصل هفتم خندوانه قرار بود از اواخر سال ۱۳۹۸ تولید شود که به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا ، رامبد جوان تولید آن را یکسال به عقب انداخت تا از ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ به مناسبت عید مبعث، خندوانه به آنتن شبکه نسیم برگشت. قرار بود پخش فصل هفتم تا ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ و تا قبل از شروع ماه محرم ادامه داشته باشد اما با ابتلای رامبد جوان به ویروس کرونا این فصل زودتر از موعد به پایان رسید. در ۱۸ آبان ۱۴۰۰ فصل هشتم این برنامه روی آنتن شبکه نسیم رفت و در ۶ مرداد ۱۴۰۱ این فصل به پایان رسید. خندوانه تا پایان فصل هشتم در ۹۲۲ قسمت پخش شدهاست و سازندگان آن قول داده بودند پس از محرم و صفر ۱۴۰۱ فصل نهم را آماده و پخش کنند. اما این قول میسر نشد و پس از پایان فصل هشتم، در زمان مدیریت سید محمدرضا خوشرو در شبکه نسیم تولید خندوانه دیگر ادامه نیافت.
ایده اولیه
ایدهٔ اجرای برنامه برای اولین بار در سال ۱۳۸۳ توسط رامبد جوان به شبکهٔ پنج داده شده بود، ولی به خاطر تأمین نشدن بودجه و مسائلی همانند آن ساخت این برنامه به تعویق افتاد.
از ۲۰۰۰ مقالهای که دربارهٔ خندیدن و خنده در جهان تألیف و نوشته شده بود، تقریباً ۹۰۰ مورد استخراج و بنمایه علمی برنامه شد. بارزترین بخش این مقالات توجه به اثرات حیرتانگیز خنده در انسانها بود.
محتوای برنامه
این برنامه از تماشاگرانی تشکیل شدهاست که با تست خنده و از میان افراد متقاضی به برنامه وارد شدهاند و در طول برنامه لبخند به لب دارند که به آنها «هیئت داورانِ خندوانه» گفته میشود. برنامه با مقدمهٔ رامبد جوان شروع میشود و پس از آن او و حضار، ترانهٔ شاد برنامه را میخوانند. بعد، مهمان برنامه را همراه با تشویق به داخل دعوت میکنند. در میان مصاحبه، گفتگویی با دوستان و همکاران وی نشان داده میشود. گفتگو با مهمان با شوخی و خنده همراه است. از مهمان برنامه خواسته میشود که پنج ثانیه به سمت دوربین لبخند بزند و مردم با فرستادن پیامک، در برنامهٔ پایانیِ هر هفته بهترین لبخند را گزینش میکنند. در طی برنامه، نیما شعباننژاد و جناب خان (فصلهای ۲ و ۳) نقش آفرینی میکنند.در فصل ۴ عروسک جناب خان از برنامه خارج شد و ۴ عروسک برادر به برنامه دعوت شدند که حضور آنها ناموفق بود و از این برنامه کنار گذاشته شدند. در فصل ۵ خندوانه که با بازگشت جناب خان نیز همراه بود، برای نخستین بار برنامه در سه شب آخر هفته (روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه) روی آنتن میرفت و زمان برنامه مقدار قابل توجهی افزایش یافته بود. این روند در فصل ششم هم ادامه یافت.
از بخشهای دیگر برنامه میتوان به استندآپ کمدی، مسابقه، میانبرنامه (مصاحبه با مردم)،[۷] انیمیشن و نماهنگ اشاره کرد. به گفته محمدرضا زائری «برنامه خندوانه یکی از بهترین الگوها در تجربههای رسانه ای است»