به گزارش اختصاصی رصد روز ، بررسی صورتهای مالی فولاد مبارکه اصفهان در دوره های مختلف نشان می دهد که طی حداقل پنج سال گذشته همواره فعالیت فولاد مبارکه آلایندگی های زیادی برای محیط زیست به همراه داشته و گواه این موضوع درج هزینه جرائم محیط زیستی در صورتهای مالی این شرکت فلزی است. جرائمی که اگرچه نام آنها در صورتهای مالی فولاد مبارکه اصفهان به چشم می خورد اما مشخصاً معلوم نمی کند که این جرائم محیط زیستی در کدام بخش صورت گرفته است.
به همین منظور با تنی چند از کارشناسان محیط زیست در این باره گفتگو کردیم که متفق القول از تبعات فعالیتهای فولاد مبارکه ابراز نگرانی کردند. کارشناسانی مانند اسماعیل کهرم ، محمد درویش و هادی کیادلیری. ( در اینجا بخوانید )
فعالیت صنعتی آب بر در یک منظقه کویری و مسائلی که تقریباً هرساله در مورد زاینده رود شاهد هستیم یک ابهام ایجاد می کند و آن اینکه آیا بین وضعیت پیش آمده برای زاینده رود و فعالیتهای فولاد مبارکه ارتباطی وجود دارد یا خیر؟
دایره تحقیق درباره این موضوع را بیشتر می کنیم و نتایج بررسی نشان داد که شرکتهای مشابه فولاد مبارکه هیچ وقت در یک منطقه کویری به لحاظ اقلیمی و هزینه های سربار دایر نمی شوند بلکه در جایی فعالیت می کنند که به منابع دائمی آب دسترسی داشته باشند.
با ارسال گزارشات تهیه شده به همراه مستندات برای برخی از نمایندگان که در فراکسیون محیط زیست مجلس فعالیت می کنند سعی کردیم تا با شفافیت بیشتری در این باره تحقیق کنیم. در ابتدا به سراغ خانم سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس رفتیم. سمیه رفیعی که در ابتدا از موضوع استقبال کرد اما بعداً گفت بنا به دلایلی در این باره گفتگو نمی کند و ما را به پروین صالحی نماینده مردم مبارکه ارجاع داد ایشان نیز از هر گفتگویی در این باره امتناع کردند و حاضر به پاسخگویی در این باره نشدند.
سؤالی که مطرح می شود این است که آیا مسئله محیط زیستی که با سلامت افراد ساکن در منطقه مبارکه و اصفهان ارتباط دارد باید چنین رویکردی همراه باشد؟
نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظیفه پاسخگویی و در رأس آن شفاف سازی را دارند و اگر مسئله ای را خلاف منافع و منابع مردم در دوره نمایندگی دیدند باید به صورت شفاف بیان کنند نه اینکه با اظهارات ابهام برانگیزی مانند ” فعلا در این باره صحبت نمی کنم ” یا ” در این مورد چیزی نمی گویم ” پازل موضوع را پیچیده تر کنند.
با قبول این موضوع که هرکسی اعم از نماینده یا غیر نماینده حق دارد که در یک گفتگو شرکت کند یا نکند باید به این مسئله توجه کرد که موضوع مورد بحث یک مسئله عمومی است که می تواند تهدیداتی برای ساکنین منطقه به همراه داشته باشد و شانه خالی کردن از پاسخگویی در این مورد نه جایز است نه وارد است. در این موضوع که مستندات آن برای تمامی اعضای فراکسیون محیط زیست فرستاده شده آیا باید شاهد سکوت آنها باشیم یا اینجا دقیقاً جائیست که باید آستین همت خود را بالا زده و از هر کسی که می توانند در این موضوع مطالبه گری کنند.
هرچند که قضیه فولاد مبارکه و تبعات فعالیت این شرکت برای محیط زیست به اینجا ختم نخواهد شد و حتما از کانالهای دیگر قضیه را پیگیری خواهیم نمود اما باید در وصف نمایندگانی که ردای وکلای ملت را پوشیده اند و در این باره سکوت اختیار می کنند چه باید گفت؟
” با ما در رصد مهمترین اخبار و تحولات باشید “