سیروس مؤتمن: کوره بلندها سخت ترین تغییر تکنولوژی در موضوع فولاد سبز را خواهند داشت

سیروس مؤتمن از کارشناسان برجسته صنعت فولاد که خیلی ها او را پدر کوره بلند ایران می دانند در گفتگو با رصد روز از شرایط سخت تغییر تکنولوژی در کوره بلندها در موضوع فولاد سبز گفت.  به گزارش اختصاصی رصد روز، تغییر تکنولوژی و فرایندهای تولید در...

سیروس مؤتمن از کارشناسان برجسته صنعت فولاد که خیلی ها او را پدر کوره بلند ایران می دانند در گفتگو با رصد روز از شرایط سخت تغییر تکنولوژی در کوره بلندها در موضوع فولاد سبز گفت. 

به گزارش اختصاصی رصد روز، تغییر تکنولوژی و فرایندهای تولید در موضوع فولاد سبز که این روزها یکی از مباحث اصلی صنعت فولاد کشورست به مهمترین مبحث سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۱ تبدیل شد. برخی ها بر این اعتقادند که هیچ نیاز به تغییر فرآیندها نیست و در پایان مرحله تولید تنها باید با استفاده از فرآیند carbon capture دی اکسید کرین را جذب و مانع از انتقال آن شد و برخی دیگر از کارشناسان این مسئله را کافی نمی دانند و معتقدند که باید فرآیندهای تولید تغییر کند. در این باره سعید مؤتمن کارشناس صنعت فولاد در گفتگو با خبرنگار رصد روز گفت: در ابتدا باید گفت که سخت ترین تغییر فرآیند تولید را در کوره بلندها در موضوع فولاد سبز شاهد خواهیم بود.

وی گفت: اساس فرآیند تولید در کوره بلندها کک است و همه چیز را این ماده تعیین می کند. در مسیر حرکت به سمت تولید فولاد سبز باید کک حذف شود و جایگزین این ماده را به روایتی هیدروژن در نظر گرفته ایم که به صورت گازست. یکی از شرایط نقش آفرینی کک در فرآیند تولید در کوره بلند نفوذپذیری آن است. حال با در نظر گرفتن جایگزینی هیدروژن باید شرایطی ایجاد کرد که سوخت و تأمین انرژی را انجام دهد و احیای اکسید آهن را ایجاد نماید. عبور از این توده با کک خیلی راحت بود اما با این شرایط ما با مشکلاتی روبرو خواهیم بود که نیاز به کار مطالعاتی وسیعی دارد. با توجه به اینکه ۷۰ تا ۷۵ درصد تولید فولاد در اروپا به روش کوره بلندست سیر تحقیقاتی گسترده ای انجام خواهد شد و باید به این نکته تأکید داشت که با پروژه دشواری روبرو هستیم.

سیروس مؤتمن با اشاره به عقب ماندگی کشور در برنامه ریزی جهت دستیابی به فولاد سبز گفت: براساس آخرین آمار و اطلاعاتی که از آلمان دارم این کشور ۶ میلیارد یورو بودجه تحقیقاتی برای تهیه چدن به روش سبز در نظر گرفته است. شرکت تی سن که یکی از معتبرترین کارخانه های تولید فولاد در دنیاست جهت مشارکت در این پروژه اعلام آمادگی کرده و ما اگر کوتاهی کنیم غیرقابل جبران است ما باید یگ کارگروه تخصصی ایجاد کنیم که کارش منحصراً تحقیق و ارزیابی در این زمینه باشدزیرا ما نمی توانیم فولاد را از زندگی مردم جدا کنیم.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار