به گزارش رصد روز، پوران درخشنده با ابراز تاسف از درگذشت رئیس جمهور کشور و همراهان ایشان گفت حادثهای که برای رئیسجمهور اتفاق افتاد، بسیار هولناک بود و همه را در شوک فرو برد.
پوران درخشنده فیلمنامهنویس، کارگردان و تهیهکننده سینما و یکی از حامیان تئاتر، در پی شهادت آیتالله رئیسی و هیئت همراه، ابراز تاسف کرد.
کمردرد شدید داری؟ بدون دارو درمان شو! ((پرسشنامه رو پر کن))
◂پرسشنامه▸
پوران درخشنده گفت: «حادثهای که برای رئیسجمهور اتفاق افتاد بسیار هولناک بود و همه را در شوک فرو برد.»
درخشنده ادامه داد: «از شهادت شان متاثر شدم. شرایط پیش آمده اصلا خوب نیست. این اتفاق تاثیرات روحی زیادی روی افراد خواهد گذاشت. بابت این فاجعه متاسف و متاثر هستم.»
او در مورد نوع شهادت رئیسجمهور ادامه داد: «سالهای گذشته حوادث تلخی رخ داده که طی آن حوادث، ما برخی مسئولین را از دست دادهایم؛ اما این رخداد تلخ، ما را در بهت فرو برد.»
این کارگردان سینما در پایان گفت: «باورش سخت است. چگونه ممکن است بالگردی که رئیسجمهور کشور را منتقل میکند، ایمنی لازم را نداشته باشد. باید این سوال را مطرح کرد که کدام کمکاری باعث چنین فاجعهای برای کشور شده است. به هر حال بسیار متاسفم.»
پوران درخشنده (زادهٔ ۷ فروردین ۱۳۳۰) کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکنندهٔ ایرانی است. او فارغالتحصیل سینما با گرایش کارگردانی از مدرسه عالی تلویزیون و سینما و دارای لوح افتخار درجهٔ یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران است. او فیلمهای مانند هیس! دخترها فریاد نمیزنند (۱۳۹۱) و زیر سقف دودی (۱۳۹۵) را کارگردانی کردهاست.
زندگی
پوران درخشنده در ۷ فروردین ماه سال ۱۳۳۰ در شهر کرمانشاه به دنیا آمد، او تحصیل تکمیلی خود را در مدرسه عالی تلویزیون و سینما گذراند و در سال ۱۳۵۴ در سازمان صدا و سیما شروع به کار کرد و در همان زمان فیلم طاعون که دربارهٔ شیوع طاعون در کردستان به سال ۱۳۲۸ است را تهیه کرد. سال بعد نیز ۱۳۵۵ دربارهٔ چهارشنبه سوری و نیز فیلمی دربارهٔ مراسم سنتی نواحی مختلف ایران موسیقی نواحی ایران را سال ۱۳۵۶ تولید کرد. «موج، جانماز، سجاده»، تحقیقی دربارهٔ زنان، اشتغال و صنایع دستی در کردستان در سال ۱۳۵۷ فیلمهای مستند «چشمههای آب معدنی راه هراز»، به تصویر کشید و همان سال مستندهای سهگانه صنایع دستی را در کردستان تولید کرد.«موج، سجاده، جانماز»، «نازک کاری»، «گلیم». الیاف طبیعی و مصنوعی (۴ قسمت) مستندی تحقیقی دربارهٔ نخ، ابریشم و پشم و الیاف مصنوعی را ساخت.
سال ۵۹–۱۳۵۸ با ساخت فیلم مستند «چرخها میچرخند» را تولید نمود که نگاهی به مسایل رکود اقتصادی و تعطیلی کارخانهها بهخصوص ایران ناسیونال (ایران خودرو فعلی) را به تصویر کشاند. «شوکران» ۱۷ قسمت که از سال ۱۳۶۹ تا ۷۱ طول کشید مستندی است دربارهٔ پدیده اعتیاد در زنان، مردان و کودکان در ایران و مسئله قاچاق مواد مخدر و راههای پیشگیری آن که ۳ قسمت از آن بیشتر پخش نشد.
پوران درخشنده عضو انجمنهای فیلمسازان زن آمریکا (WIF)، کارگردانان مستقل آمریکا (IFP) و مرکز بینالمللی فیلم کودکان و نوجوانان یونسکو (CIFEJ) نیز هست.
کارگردانی پوران درخشنده
– زیر سقف دودی (۱۳۹۵)
– هیس! دخترها فریاد نمیزنند (۱۳۹۱)
حرفه ایها (فیلم ویدئویی، ۱۳۸۹)
– خوابهای دنبالهدار (۱۳۸۸)
– بچههای ابدی (۱۳۸۵)
– رؤیای خیس (۱۳۸۴)
– شمعی در باد (۱۳۸۲)
– عشق بدون مرز (۱۳۷۷)
– زمان از دست رفته (۱۳۶۸)
– عبور از غبار (۱۳۶۸)
– پرنده کوچک خوشبختی (۱۳۶۶)
– رابطه (۱۳۶۵)
فیلمهای مستند پوران درخشنده
– ببر دره عشق
– چشمههای دره سنگستان
– شوبو از غروب تا غروب
– رسول هرکول کوچک
– گردنبندی از قاصدک برای خواهر
– ۶ عروس برای آمنه
– صنایع دستی ایران
– موسیقی نواحی ایران
نویسندگی پوران درخشنده
– زیر سقف دودی (۱۳۹۵)
– رؤیای خیس (۱۳۸۴)
– شمعی در باد (۱۳۸۲)
– عشق بدون مرز (۱۳۷۷)
– زمان از دست رفته (۱۳۶۸)
– عبور از غبار (۱۳۶۸)
– رابطه (۱۳۶۵)
بازیگری پوران درخشنده
– خانه آقای حقدوست (۱۳۵۹)
تهیهکنندگی پوران درخشنده
– نمایش شغال (۱۳۹۷)
– زیر سقف دودی (۱۳۹۵)
– هیس! دخترها فریاد نمیزنند (۱۳۹۱)
– بیست (۱۳۸۷)
– رؤیای خیس (۱۳۸۴)
– شمعی در باد (۱۳۸۲)
– عشق بدون مرز (۱۳۷۷)
– زمان از دست رفته (۱۳۶۸)
– رابطه (۱۳۶۵)