صحبت‌های خواهر مرحوم فردین در روز خاکسپاری برادرش+ ویدیو

صحبت‌های خانم جمیله فردین خواهر محمدعلی فردین در روز خاکسپاری سلطان قلبها به تازگی در فضای مجازی وایرال شده است.

به گزارش رصد روز، صحبت‌های خانم جمیله فردین، خواهر محمدعلی فردین در روز خاکسپاری سلطان قلبها به تازگی در فضای مجازی وایرال شده است. سام نوری (بازیگر) فرزند جمیله فردین است.

 

محمّدعلی فردین (۱۵ بهمن ۱۳۰۹ – ۱۸ فروردین ۱۳۷۹) بازیگر، تهیه‌کننده، کارگردان سینما و نایب قهرمان کشتی جهان بود. او که فعالیت سینمایی را از اواخر دهه ۱۳۳۰ شروع کرده‌بود، برای دو دهه از دهه ۱۳۴۰ به بعد، ستاره بزرگ سینمای ایران بود. او بیشتر برای به تصویر کشیدن مردانگی و جوانمردی در فیلم‌های فارسی مشهور بود. فردین که قهرمان بی‌چون‌وچرای گیشه در همان دوره بود، در ۲۵ سال کار حرفه‌ای خود میلیون‌ها تماشاگر را جذب خود کرد. بین سال‌های ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۵ در محبوب‌ترین فیلم‌های سال در سینمای ایران بازی کرد. او در ورزش کشتی فعالیت داشت و در قهرمانی جهان ۱۹۵۴ به مدال نقره دست یافت. او سپس با دعوت اسماعیل کوشان اولین حضور حرفه‌ای خود در سینما را با نقش‌آفرینی در چشمه آب حیات (۱۳۳۸) آغاز کرد. سلطان قلب‌ها، کوچه‌مردها، گنج قارون، فریاد نیمه‌شب، آقای قرن بیستم، راز درخت سنجد، ساحل انتظار، باباشمل، میعادگاه خشم، ناجورها، ایوب، برزخی‌ها، جهنم + من، و جبار سرجوخه فراری از فیلم‌های برجسته او هستند. محبوبیت فردین به‌عنوان بازیگر عمدتاً به دلیل شخصیت‌هایی است که او در فیلم‌هایش تفسیر کرده است.

توکیو ۱۹۵۴
۷۳ ک‌گ
فردین از بازیگرانی است که به او لقب سوپراستار داده‌اند. او در جشنواره سینمایی سپاس برای بازی در سلطان قلب‌ها بهترین بازیگر مرد ۱۳۴۸ شد و لوح سپاس را کسب کرد. او بعد از انقلاب ۱۳۵۷ به‌همراه سعید راد و ناصر ملک‌مطیعی در فیلم برزخی‌ها به کارگردانی ایرج قادری بازی کرد که سال ۱۳۶۱ روی پرده رفت و پس از مدتی توقیف شد. این فیلم آخرین حضور فردین در عرصه سینمای ایران بود و پس از آن اجازهٔ کار به او داده نشد.

زندگی
محمدعلی فردین، متولد ۱۵ بهمن ۱۳۰۹ در تهران و از خانواده‌ای هنردوست در محلی بین خیابان شهباز سابق و خیابان ری به اسم ادیب‌الممالک، کوچه صحت، به دنیا آمد. پدرش علی‌گل فردین، کارمند اداره تسلیحات و از بازیگران تئاتر، در کنار تقی ظهوری کارهای مولیر را اجرا می‌کرد. فردین دو برادر به نام‌های عباس و ایرج و یک خواهر داشت. او فرزند ارشد خانواده بود.

دوران ابتدایی را در دبستان ترقی در خیابان شهباز و دوره متوسطه را در دبیرستان آذر در خیابان شاه‌آباد گذراند و موفق به اخذ دیپلم گردید، در سن ۱۸سالگی به سربازی رفت و ۲ سال در نیروی هوایی ارتش شاهنشاهی خدمت کرد.

ازدواج
فردین در سال ۱۳۲۸ (۱۹سالگی) با مهری خمارلو ازدواج کرد، همسرش از آشنایی و ازدواج با فردین چنین می‌گوید:

فردین دوست برادرم بود، با هم ورزش می‌کردند و موجب آشنایی مختصر من و فردین شد، پیشنهاد ازدواج از طریق برادرم مطرح شد، او بسیار سر به زیر و محجوب بود، او با نوزده‌سال سن و من هم هفده‌ساله در همان سال ازدواج کردیم.
فردین تا پایان عمر به همسرش وفادار ماند و حاصل این ازدواج ۴ فرزند به نام‌های: سعید، سیاوش، عاطفه و آمنه بود.

دوران ورزشی
در سن پنج‌سالگی علی‌رغم مخالفت‌های پدر به شکل حرفه‌ای به ورزش‌هایی چون: فوتبال، ژیمناستیک، شنا و هالتر پرداخت، و با تغییر پی‌درپی رشته‌های ورزشی سرانجام از دنیای کشتی سر درآورد.

او به باشگاه نیرو و راستی رفت و زیر نظر کیومرث ابوالملوکی به فراگیری فنون کشتی پرداخت. ابوالملوکی در مورد فردین می‌گوید: «بسیار باهوش بود. فنون کشتی را به‌راحتی یادمی‌گرفت و راحت‌تر از آن اجرا می‌کرد بیش از آن که از زور بازو و قدرت خود استفاده کند، از هوش و ذکاوت خود بهره می‌برد».

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار