به گزارش رصد روز، روند معاملات ارزی برای دومین روز متوالی صعودی بود. قیمت دلار که در راستای افت قیمتهای صورت گرفته در بازار روز شنبه در انتهای کانال ۶۵ هزار تومانی معامله میشد، در روز گذشته مجددا در کانال ۶۷ هزار تومانی قیمت خورد. کارشناسان معتقدند که این امر نشانگر عدم تخلیه کامل ریسکها از فضای بازار است. پس از صورت پذیرفتن عملیات موشکی ایران علیه سرزمینهای اشغالی در دهه نخست مهر ماه، انتظارات نسبت به واکنش رژیم صهیونیستی سبب رشد نرخ ارز شد.
تحلیلگران پیشبینی میکردند چشمانداز بازار تاحدودی به سرانجام این رویدادها بستگی دارد. درصورتی که واکنش رژیم صهیونیستی موجب اقدام متقابل ایران شده و چرخه تبادل آتش ادامه یابد، بازار نیز به روند صعودی ادامه خواهد داد.
اما درصورتی که واکنش مذکور در مقیاس اندک باشد، سیگنال عدم گسترش درگیریها به بازار مخابره شده و موجب افت ارزش شاخصها میشود. به نظر میرسد بازار در روز اول سناریوی دوم را در پیش گرفت، اما با گذشت زمان و مطرح شدن زمزمههایی از پاسخگویی مجدد ایران بخشی از ریسکها به معاملات برگشت. درنهایت میتوان پیشبینی کرد که با وجود رشد قیمت صورت گرفته در بازار دو روز اخیر، درصورتی که معاملهگران به جمعبندی واحدی نسبت به از بین رفتن ریسک درگیریهای نظامی برسد، بازار ارز با کاهش دما مواجه خواهد شد.
دیروز دوشنبه ۷ آبانماه، روز بازگشت شاخصهای ارزی به بازههای قیمتی حساس بود. اسکناس دلار آزاد که در معاملات روز یکشنبه در رقم ۶۶ هزار و ۴۰۰ تومان معامله میشد، فعالیت خود در صبح روز گذشته را حوالی کانال ۶۷ هزار تومانی آغاز کرد. در ادامه بازار دیروز نرخ این ارز رشد ۲۵۰ تومانی دیگری را نیز تجربه کرد تا در نهایت با ۸۵۰ تومان رشد نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۷ هزار و ۲۵۰ تومان معامله شود.
علاوه بر آن یورو و پوند نیز در معاملات روز دوشنبه رشد قیمتهای چشمگیری داشتند. یورو با حدود هزار و ۵۰ تومان رشد به رقم ۷۲ هزار و ۹۵۰ تومان رسید. پوند نیز حدود هزار و ۲۵۰ تومان گرانتر از نرخ روز پیشین در رقم ۸۷ هزار و ۵۰۰ تومان داد و ستد شد. قیمت سکه طلا طرح جدید در بازار دیروز یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومان گران شد و به رقم ۵۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان رسید. نیم و ربعسکه نیز با رشد نرخهای یکسان ۱۰۰ هزارتومانی به ترتیب در ارقام ۲۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان معامله شدند.