صعود قیمت طلا در آخرین روز هفته

قیمت طلا در روز جمعه تثبیت شد، اما برای پنجمین هفته متوالی به سمت افزایش پیش رفت، زیرا ضعف دلار و امید به کاهش رشد نرخ بهره آمریکا جذابیت فلز زرد را که نشان دهنده یک پناهگاه امن است، افزایش داد. به گزارش رصد روز،قیمت طلا همپای با افزایش د...

قیمت طلا در روز جمعه تثبیت شد، اما برای پنجمین هفته متوالی به سمت افزایش پیش رفت، زیرا ضعف دلار و امید به کاهش رشد نرخ بهره آمریکا جذابیت فلز زرد را که نشان دهنده یک پناهگاه امن است، افزایش داد.

به گزارش رصد روز،قیمت طلا همپای با افزایش دلار بالا می رود و امید است که کاهش قیمت دلار در روز های آینده انجام گیرد تا بازار وضع آرامی به خود ببیند. چند روزی بود که قیمت طلا افزایش داشت.نگرانی ها بابت افزایش قیمت طلا وجود دارد چرا که متاثر از آن قیمت کالاهای دیگر نیز افزایش پیدا می کند.قیمت طلا از ابتدای سال جدید نوسانات زیادی را داشته است.اما امروز خبرهای دیگری از وضع موجود به گوش می رسد. اخرین اخبار از قیمت طلا را در ادامه بخوانید.

قیمت طلا در روز جمعه تثبیت شد، اما برای پنجمین هفته متوالی به سمت افزایش پیش رفت، زیرا ضعف دلار و امید به کاهش رشد نرخ بهره آمریکا جذابیت فلز زرد را که نشان دهنده یک پناهگاه امن است، افزایش داد.

به نقل از رویترز؛طلا در معاملات لحظه ای به ۱۹۳۰.۰۴ دلار در هر اونس رسید که ۰.۵ درصد در طول هفته افزایش یافت. دیروز پنجشنبه ۱۹/۱/۲۰۲۳ قیمت ها ۱۹۳۵.۲۰ دلار ثبت شد که بالاترین سطح از آوریل ۲۰۲۲ است.

قیمت طلای آمریکا با ۰.۴ درصد افزایش به ۱۹۳۱.۵۰ دلار رسید.

بر اساس نظرسنجی رویترز، انتظار می رود فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده) پس از افزایش ۲۵ واحدی در هر یک از دو جلسه سیاست گذاری بعدی، به چرخه انقباض پولی پایان دهد، سپس احتمالاً نرخ بهره را حداقل برای بقیه امسال ثابت نگه دارد.

با نرخ بهره پایین‌تر، که به معنای بازده کمتر از دارایی هایی مانند اوراق قرضه دولتی است، سرمایه گذاران ممکن است طلا را ترجیح دهند.

برایان لان، مدیر عامل GoldSilver Central مستقر در سنگاپور گفت: نشانه هایی وجود دارد که نشان می دهد ایالات متحده احتمالاً به سمت رکود می رود و این به نفع طلا خواهد بود.

داده های روز چهارشنبه نشان داد که خرده فروشی ایالات متحده با بیشترین کاهش در یک سال گذشته، اقتصاد کلی را در مسیر رشد ضعیف تری قرار داده است.

شاخص دلار به سمت دومین کاهش هفتگی خود می رود و طلا را برای خریداران خارجی ارزان‌تر می کند.

در مورد سایر فلزات گرانبها، نقره نقطه ای با ۰.۵ درصد افزایش به ۲۳.۹۴ دلار رسید.

پلاتین با ۰.۱ درصد کاهش به ۱۰۳۲.۲۵ دلار و پالادیوم ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۱۷۴۸.۲۸ دلار رسید و هر دو فلز دومین هفته کاهش را ثبت کردند.

محمدرضا فرزین در نشست ماهانه مدیران عامل بانکها تصریح کرد: برای دستیابی به هدف کنترل تورم و افزایش قدرت خرید مردم، سیاست فعال پولی و بانکی را اجرا و کنترل تقاضا از ناحیه نقدینگی و خلق پول در کنار عوامل تاثیرگذار سمت هزینه را با جدیت دنبال می‌کنیم.

رئیس‌کل بانک مرکزی تاکید کرد: مدیریت انتظارات تورمی، کنترل مقداری ترازنامه و اضافه برداشت بانک‌ها به همراه نظارت قوی بر چگونگی مصرف اعتبارات در شبکه بانکی در دستور کار جدی بانک مرکزی قرار دارد.

رئیس‌ شورای پول و اعتبار در ادامه، اجرای موفق اصلاح نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی را مستلزم اجرای دقیق قوانین و بخشنامه‌های بانک مرکزی در این باره به منظور انسجام‌بخشی در شبکه بانکی و جلوگیری از تخلفات احتمالی برشمرد.

وی در ادامه بر ضرورت افزایش سرمایه بانک‌ها و همچنین فروش اموال مازاد شبکه بانکی به عنوان سیاست قطعی بانک مرکزی تاکید کرد.

فرزین با بیان اینکه حفظ ارزش پول ملی و کنترل تورم از جمله رسالت‌های اصلی تمام بانک‌های مرکزی است تصریح کرد: این بانک در چارچوب سیاست تثبیت، سیاستگذاری و اقدام می‌کند.

رئیس‌کل بانک مرکزی همچنین اجرای سیاست تثبیت با نرخ میانگین ۲۸۵۰۰ تومانی در سامانه نیما برای واردات کالاهای اساسی، مواد اولیه و ماشین آلات و تجهیزات تولید را به منظور ثبات بخشی به بازار ارز و کاهش انتظارات تورمی مورد تاکید قرار داد و گفت: در این زمینه حتما شبکه بانکی می‌تواند نقش آفرینی کند و کمک‌رسان این سیاست جدید ارزی بانک مرکزی باشد.

فرزین با تاکید بر اجرای دقیق این سیاست ارزی در بخش های مختلف گفت: در کنار این سیاست، نیمه اول بهمن بازار مبادله ارز و طلا را هم افتتاح خواهیم کرد تا بقیه نیاز‌های خدماتی و نیاز‌های مردم به ارز در این بازار تامین شود. همچنین تامین و تخصیص ارز در بانک مرکزی نیز هم اکنون به خوبی در حال انجام است.

رئیس‌کل ‎بانک مرکزی همچنین در ادامه این نشست و به دنبال مطالبه مدیران عامل شبکه باکنترل تورمنکی، درباره عواقب افزایش تسهیلات تکلیفی به بانک‌ها و آثار آن در تشدید ناترازی بانک‌ها و افزایش ‎پایه پولی گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ دولت این موضوع مورد تاکید قرار گرفته و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم می‌خواهیم تا در بررسی لایحه بودجه از تعریف تکالیف مالی مالایطاق برای بانکها پرهیز کنند.

مطالب مرتبط

آخرین اخبار