به گزارش رصد روز به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه، مهدی صبوری، رئیس کارگاه مکانیک تعمیرگاه مرکزی، ضمن اعلام این خبر گفت: با توجه به تنوع سیلندرهای هیدرولیکی در نواحی مختلف شرکت فولاد مبارکه از لحاظ طول، قطر و فشار کاری و همچنین جهت اطمینان از عملکرد سیلندرهای ساختی یا تعمیری، ایستگاه تست این سیلندرها از نظر ابعاد و پیچیدگی برای اولین بار در کشور طراحی، ساخته و نصب شد. یکی از مزایای ایستگاه تست سیلندر مربوطه، تست میانکورس است که از طریق آن میتوان میزان نشتی داخلی سیلندر را اندازهگیری کرد و کیفیت عملکرد و نیز آمادهبهکاری سیلندرها را تا میزان زیادی در نواحی بهرهبرداری ارتقا داد.
پیام نصیری تفرشی، سرپرست کارگاه تعمیرات هیدرولیک و جوش تعمیرگاه مرکزی، در این باره گفت: مستهلک شدن دستگاه تست کنونی و نبود امکان تأمین فشارهای هیدرولیکِ بیشتر از ۲۰۰ بار که موجب اثربخشی نامطلوب به دلیل عدم امکان تستهای مختلف بر روی سیلندرها شده بود، لزوم تأمین دستگاه تست جدید را توجیه میکرد.
دستگاه تست جدید ساختهشده یکی از پیشرفتهترین دستگاههای تست سیلندرهای هیدرولیک از نظر عملکرد، ایمنی کاربر و محدوده اطراف دستگاه است که با بهرهگیری از مدرنترین تجهیزات هیدرولیکی و ابزار دقیق قادر است انواع سیلندرهای هیدرولیکی را با دقت بالا تست کند و به این ترتیب، ضریب کیفیت تعمیرات مستقیماً تحت تأثیر قرار میگیرد؛ ضمن آنکه نقش دستگاه، علاوهبر کار عملیاتیِ تست و گزارشدهی نهایی به تحلیلگر و ارزیاب موقعیتِ اجزای سیلندر، با استناد به مدارک و گرافهای دستگاه ارتقا یافته است.
وی اعمال تغییرات روبهرشد در روند سیستم نرمافزاری دستگاه از زمان شروع پروژه تا تکمیل آن را حاصل اخذ کلیه دیدگاهها، بلوغ مجموعه و مشارکت کارکنان فولاد مبارکه در پروژههای نوین دانست و از تمامی همکاران تشکر و قدردانی کرد.
مسعود آزاد، کارشناس تعمیرات هیدرولیک و جوش تعمیرگاه مرکزی و مسئول پروژه، در این باره افزود: با توجه به لزوم همگامسازی روشهای تعمیراتی با تکنولوژیهای روز دنیا که ازجمله اهداف تعمیرگاه مرکزی است، سعی ما بر آن بوده که در تدوین شرایط خصوصی قرارداد، از استانداردهای بینالمللی در زمینه تست انواع سیلندرهای هیدرولیکی استفاده شود. ازجمله این استانداردها میتوان به استانداردهای ISO 10100، SAE J1334، SAE J1335، SAE J1336 که مربوط به استانداردهای عمومی فنی و ایمنی تست سیلندرهای هیدرولیک، طراحی و ساخت یونیت هیدرولیک است، استاندارد مربوط به تست پایان کورس هیدروسیلندرها، استاندارد مربوط به تست میان کورس هیدروسیلندرها و نیز استاندارد مربوط به تست اصطکاک پکینگ هیدروسیلندرها (DRAG TEST) اشاره کرد.
به گفته کارشناس تعمیرات هیدرولیک و جوش تعمیرگاه مرکزی پروژه طراحی، ساخت و نصب این دستگاه تست در مدتزمان حدود ۳ سال و با برگزاری قریب به ۵۰ جلسه مشترک با حضور شرکت پیمانکار بهعنوان مجری طرح، بهرهبردار، دستگاه نظارت، کارفرما و امور قراردادهای خرید انجام پذیرفت و هزینه صرفشده جهت این پروژه تنها به مبلغ ۱۵ درصد از نمونه خارجی است.
مسئول این پروژه از ویژگیهای زیر بهعنوان مواردی که موجب تمایز این دستگاه تست شده است، نام برد:
استفاده از پمپ پیستونی دبی متغیر با تأمین فشار ۳۵۰ بار به همراه یک پمپ پنوماتیک کمکی جهت تأمین فشار تا ۴۰۰ بار و المانهای گرمکن و سردکن روغن جهت امکان تنظیم دمای کاری سیستم، که امکان تست طیف وسیعی از سیلندرهای هیدرولیک موجود در فولاد مبارکه با ابعاد، اندازه و فشارهای کاری و موقعیتهای نصب متفاوت را ارائه میدهد. (سیلندرهای با قطر ۵۰ تا۶۰۰ میلیمتر، طول ۲۰۰ تا ۶۰۰۰ میلیمتر و تا ماکزیمم فشار تست ۴۰۰ بار)؛
طراحی و ساخت میز تست با طول ۱۲ متر و نیز ساپورت مدولار و مکانیزه جهت مهار سیلندر با ابعاد متفاوت؛
ایجاد دیوارکشی پیشساخته پیرامون دستگاه و نصب درب شفاف ضدضربه از جنس پنل پلیکربنات که بهصورت اتوماتیک باز و بسته شود و موجب افزایش ضریب ایمنی کار با دستگاه تست و کاهش مخاطرات احتمالی برای اپراتور دستگاه و سایر افراد کارگاه میشود.
استفاده از پاپت چک والوها در مدار فرمان هیدرولیک بهدلیل نشتی صفر در تستهای میان کورس با دقت بالا که امکان انجام تست دقیق میان کورس و تشخیص کوچکترین نشتی داخلی در سیلندر را فراهم میسازد؛
تعبیه خطکش لیزری در کنترلر ابزار دقیق دستگاه جهت تعیین اصطکاک پکینگها در تست Packing Drag و کنترل با PLC در مدار فرمان برق دستگاه که امکان کنترل مونتاژ اصولی سیلندرها (صحتسنجی مونتاژ صحیح پکینگهای پیستون و گلویی) را فراهم میسازد؛
استفاده از خط هوای فشرده جهت تخلیه سیلندرها پس از تست که موجب افزایش چشمگیر سرعت تخلیه سیلندرها و بهدنبال آن افزایش تعداد سیلندرهایی میشود که میتوان در یک بازه زمانی معین تست کرد؛
تعبیه Baffle در داخل مخزن دستگاه جهت ایجاد جریان آرام در خطوط برگشت روغن به مخزن برای جلوگیری از ایجاد پدیده کاویتاسیون در روغن و افزایش عمر کاری روغن و پمپ هیدرولیک؛
نصب صفحهنمایش و کنترلی HMI پرتابل جهت کاربری آسان دستگاه با امکان ارائه گرافهای تست بههمراه آموزش به افراد کارگاه؛
سیستم گیرهبندی (Clamping) و موقعیتدهی دقیق کلویز سیلندر با استفاده از مکانیسمهای پیچیده مکانیکی و سنسورهای نوری که محاسبه میزان نشتی داخلی سیلندر با دقت حرکت راد تا ۱۰ میکرون و جلوگیری از ایجاد کمانش در رادهای با طول بلند را فراهم میکند.
امکان چاپ نتایج تست سیلندرها با اتصال به چاپگر جهت ارائه مدارک و مستندات و نیز بایگانی نتایج که مستندسازی نتایج تست و تحلیل خرابی را تسهیل میکند.
مسعود آزاد، در پایان از حمایت مدیریت تعمیرگاه مرکزی و همچنین همکاری بیبدیل واحدهای امور مهندسی، قراردادهای توسعه و اجرای پروژههای توسعه جنبی و پشتیبانی و سایر واحدهای پشتیبانیکننده و در آخر از همکاری همهجانبه کارکنان کارگاه هیدرولیک تعمیرگاه مرکزی که در به ثمر نشستن این پروژه عظیم یاری کردند و برگ زرین دیگری به مجموعه افتخارات مجتمع فولاد مبارکه افزودند صمیمانه تشکر و قدردانی کرد.