به گزارش رصد روز، گفتهاند که این پنجشنبه و جمعه خیلی گرم خواهد بود، گفتهاند که بین ساعات ۱۰ تا ۱۴ بیرون نیایید که آفتاب نسوزاند! کل جهان روزهای گرمی دارد اما ایران به دلیل ساختار فرسوده تصمیمگیری و عقب ماندگی مفرط در حوزه محیط زیست روزهای گرمتری نسبت به دیگر نقاط جهان دارد. اینجا خیلی کوتاه نگاهی علمی داشتیم به آن چه که دارد رخ میدهد و بعد البته به شکلی فانتزی، حرفهای یک مدافع سرسخت تابستان را در انتهای مطلب آوردیم، چند عکس نوستالژیک هم لابهلای متن گذاشتیم که خیلی مکدر نشوید. آهان، در ضمن این را هم بدانید که ۱۰ مرداد ماه که بلند ترین روز سال و چهلمین روز از فصل تابستان است که ایرانیان باستان این روز را جشن می گرفتند و آن را جشن چله تابستان یا چله تموز می نامیدند. با این مطلب همراه باشید
عجب پنجشنبه و جمعهای در راه است
گرما و تابش خورشیدی ایران در مرز بحران ایستاد و طبق پیشبینیها میانگین دمای هوا چهارشنبه پیش رو به ۴۰درجه میرسد. وزارت بهداشت و درمان نیز درباره گرمازدگی هشدار داد. طبق اعلام رسمی اداره کل هواشناسی استان تهران، تا پنجشنبه (۱۲ مرداد) با افزایش تدریجی دما در سطح استان روبهرو خواهیم بود.
همه جا گرم است
هر سال ماه ژوئن بهعنوان گرمترین ماه تاریخ یکصدساله کره زمین معرفی شده است و هر سال این ماه رکورد گرم شدن کره زمین را در نیمکرهشمالی میشکند. به همین ترتیب در نیمکره جنوبی نیز این اتفاق رخ میدهد. در حال حاضر به همین دلیل شاهد مؤلفهای هستیم که موج گرما هزاران نفر را در اروپا زمینگیر کرده است.
ایران اما گرمتر از همه جا است!
محمد درویش به هممیهن گفته: «روش دفع زباله در کشور ما روشی بدوی است به این معنا که بخش عمدهای از زباله جایی انباشته میشود و در معرض تجزیه قرار میگیرد. این فرایند در لندفیلهای بزرگی (محل نگهداری زباله) مانند کهریزک (آرادکوه) منجر به انتشار متان میشود و طبیعی است که این اتفاق رخ دهد. در ردهبندی سال ۲۰۲۲ ایران از نظر تمهیداتی که برای مهار انتشار گازهای گلخانهای اعمال کرده است، از بین ۱۸۰ کشور مورد بررسی کشور ۱۷۱ شده است. یعنی تنها ۹ کشور وضعیتی بدتر از ایران دارند. یکی از مؤلفههای این ردهبندی میزان مصرف سوختهای فسیلی است و یکی هم مدیریت زباله. از طرف دیگر سدسازیهای افراطی و دامداریهای صنعتی نیز از جمله مهمترین عوامل تولید گازهای گلخانهای از جمله متان هستند»
ارتباط گرمای زیاد با احتمال وقوع زلزله
اینها را هم محمد درویش به هممیهن گفته: ««فرایند گرم شدن زمین ممکن است باعث تحریکپذیری گسلها شود. اصل ماجرا این است که باید حرکت تکتونیکی انجام شود، گسل باید فعال شود. عملیات تکنوژنیک مانند برداشت بیرویه ازسفرههای آب زیرزمینی، عملیات سازهای بزرگ مقیاس و… میتوانند تعداد لرزهها، پسلرزهها و پیشلرزهها را قبل از وقوع زلزله اصلی افزایش دهد یا زمان لرزهها را افزایش دهد اما مسلماً تا به حال این موارد باعث ایجاد زلزله نبوده است و اگر شده است هم دانش بشری موفق به اثبات آن نشده است.»
دفاع سرسخت از تابستان؛ خورشید مهربان مرا در آغوش بگیر!
این روزها که چپ و راست در حسابهای کاربریتان به تابستان فحش میدهید، احتمالا زمستان بدعهد را فراموش کردهاید، صبحهای مملو از ترافیکش که بچه مدرسهایها نفس خیابان را گرفتهاند، فراموش کردهاید که وقتی دو قطره باران میزند، رانندههای تاکسی اینترنتی چگونه پوست مسافران را میکَنَند. آن حجم سنگین لباس پوشیدن صبحهای سوزناک زمستان را از یاد بردهاید که کیلو کیلو باید کاپشن و کلاه و دستکش به تن کنید که فقط دوام بیاورید، وارونگی هوای دی ماه را به خاطر ندارید، وقتی همه ماسک زدهاند و آلودگی باز راه خودش را به ریهها پیدا میکند، مسافر سرماخورده بغل دستی در تاکسی را فراموش کردهاید، متروی مملو از ویروس را به یاد ندارید. شبهای محنتزده و غمبارش که از پنج عصر شب است تا ساعتها بعدش همچنان شب است و شب است، حتی صبح که بیدار میشوید همچنان شب است. به یاد ندارید چون حالا با ۲۰۰ گرم لباس(البته اگر برخی دوستان بگذارند!) به شوق بستنی وسط روز، در آغوش خورشید مهربان هستید، قدر تابستان را بدانید و بدانیم واز نالههای ناآگاهانه پرهیز کنید، قدر دشت و دمن و سبزهزار را، قدرآبتنی و سفر، قدر این دنیای زرد و قرمز مهربان را… آه از این سه ماه که کاش ۱۲ ماه بود.