به گزارش رصد روز ، عوامل بازدارنده رشد بورس جدا از مسائل بین المللی و منطقه ای ریشه در مسائلی دارد که یکیاز مهمترین آنها تصمیمات دولت و اراده جدی برای رفع بحران موجود در بازار سرمایه است. وزارت اقتصاد از زمان روی کار آمدن تا کنون علیرغم وعده های زیاد هنوز موفق به انجام و تثبیت هیچ یک از برنامه های خود به نحوی که همه انتظار داشتند نشده و در این میان همه نگران این هستند که در سال آینده وضعیت به همین منوال باشد.
بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند بازار سرمایه در حال حاضر به دلیل ابهامات ناشی از مذاکرات وین درجا میزند و حجم معاملات نیز به سطح قابل توجهی نمیرسد. این دسته از تحلیلگران باور دارند که نوسانات قیمت دلار بازار را تحت تاثیر قرار داده و باعث شده بسیاری از فعالان بازار سرمایه چنین رفتاری را از خود نشان دهند.
اما عده دیگری از کارشناسان نیز معتقدند شرایط کنونی بازار علاوه بر آنکه تحت تاثیر مذاکرات هستهای قرار بگیرد، تاوان رفتار حقوقی های در هفته های آغازین زمستان را پس می دهد. این دسته از تحلیلگران اعتقاد دارند در آن دوران حقوقی های بازار تحت فشار دولت و سازمان بورس دست به ایجاد صف های خرید مصنوعی زدند ولی نوسان این خریدها باید در مقطعی گرفته میشد که در حال حاضر دقیقا در همان مقطع هستیم.
هرچند این اثبات پذیری این ادعا کار ساده ای نیست اما به نظر می رسد نشانه هایی از درست بودن این مدعا نیز وجود دارد. برای مثال یکی از کاربران مشهور بورسی در شبکه های اجتماعی می نویسد: نوسانگیران کمصبر شده اند و حتی به سودهای یک درصدی هم رضایت می دهند چرا که ریسک بازار بسیار بالا رفته و نوسانگیری هم طبیعتا ریسک به مراتب بالاتری خواهد داشت. به همین دلیل است که نوسانگیران به گونه ای رفتار میکنند که باعث شده بازار شرایط بسیار نامساعدی داشته باشد و در محدوده یک میلیون و ۲۸۰هزار واحدی مدام نوسان کند.
بیشتر بخوانید؛