به گزارش رصد روز، بازار ارز تهران در روز دوشنبه برای دومین روز متوالی با نوسانات قابل توجهی همراه بود؛ نوساناتی که در پی گپ منفی، وضعیت بلوکه ناشی از عوامل داخلی و خارجی و تغییرات نرخ درهم امارات رخ داد تا قیمت دلار کاهش قابل توجهی را تجربه کرد.
قیمت دلار در ابتدای معاملات روز دوشنبه، در سطح ۶۰ هزار و ۵۰ تومان بازگشایی کرد. اما با شروع بازار و افزایش فشار فروش، دلار به تدریج از کانال ۶۰ هزار تومان فاصله گرفت و به کانال ۵۹ هزار تومان وارد شد. این کاهش قیمت تا پلههای هفتم و هشتم کانال ۵۹ هزار تومان ادامه داشت. دلار فردایی هرات همچنان در کانال ۶۰ هزار تومان باقی ماند و تا ۶۰ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شد که نشاندهنده شکاف قیمتی بین دلار نقدی و فردایی است.
براساس پیگیری از معامله گران، یکی از عوامل تأثیرگذار بر کاهش قیمت دلار، نرخدهی بازار دبی بود. قیمت درهم امارات نیز با گپ منفی ۱۸۰ تومانی در سطح ۱۶ هزار و ۴۵۰ تومان بازگشایی کرد و در ادامه معاملات روزانه به ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان کاهش یافت. این تغییرات در نرخ درهم، تأثیر مستقیم بر بازار ارز گذاشت و موجب کاهش قیمت دلار در بازار هرات و تهران شد.
بازار ارزهای دیجیتال هم در روز دوشنبه شاهد عقبگرد قیمت ها بود و قیمت بیتکوین به کف ۵۰ هزار دلار رسید و بیش از یک میلیارد دلار در این بازار لیکویید شد. این کاهش قیمت، نوسانات تتر را هم تحت تاثیر خود قرار داد و این رمزارز افزایش قیمت را تجربه کرد و تا ۶۲ هزار تومان بالا رفت. در پی این افزایش شکاف تتر و دلار تهران به بیش از هزار تومان و با دلار هرات بیش از دو هزار تومان رسید.
با توجه به وضعیت فعلی و مرزهای حمایت و مقاومت موجود، معامله گران پیشبینی میکنند دلار در صورت مواجهه با فشار فروش بیشتر و عدم حمایت از سوی عوامل اقتصادی و سیاسی، به سطح حمایت ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان برسد. این سطح حمایت به عنوان یک مرز کلیدی برای تثبیت قیمت دلار در نظر گرفته میشود و در صورت شکسته شدن آن، احتمال کاهش بیشتر قیمت وجود دارد.
در مقابل معامله گران فنی معتقدند مرز مقاومت فعلی دلار در محدوده ۶۰ هزار و ۳۰۰ تومان تا ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان قرار دارد. در صورت افزایش تقاضا و بازگشت اعتماد به بازار ارز، دلار میتواند به سمت این سطوح حرکت کند و در صورت عبور از این محدوده مقاومتی، احتمال افزایش بیشتر قیمت دلار تا سطوح بالاتر نیز وجود دارد.
همچنین گروهی از فعالان بازار میگویند باید به تاثیرات خارجی مانند تغییرات در بازارهای جهانی، نوسانات قیمت نفت و وضعیت سیاسی و اقتصادی داخلی توجه داشت. در صورت بروز تغییرات مثبت در عوامل یاد شده، ممکن است شاهد تقویت ارزش دلار و حرکت به سمت سطوح مقاومتی بالاتر باشیم. اما در صورت ادامه روند نزولی، بازار ارز ممکن است با نوسانات بیشتری مواجه شود و مرزهای حمایتی جدیدی را آزمایش کند.