به گزارش رصد روز، گرانی در حالی این روزها اوقات مردم و مسئولان مردمی را تلخ کرده است که عدهای علناً روی به ارائه آدرس غلط آوردهاند و کینه فوتبالی سران مرتجع کشورهای عربی را که در راستای جنگ ترکیبی (هیبریدی) قابل ارزیابی است، به کارگروه موسوم به FATF مرتبط میکنند اما هرگز از تعلل بیش از چهار ماهه در ابلاغ مصوبه ستاد تنظیم بازار درباره ممنوعیت صادرات مرغ سخن نمیگویند.
این قماش که به نظر میرسد دینشان سیاسی است تا آنکه سیاستشان دینی باشد، برای رسیدن به مقصود نه تنها هدفشان وسیله را توجیه میکند که حتی به امثال «ماکیاول» و «اسمیت» و «فریدمن» درس میدهند!
نپویستن ایران به فلان کنوانسیون و بهمان اتحادیه را در حالی عامل مشکلات ریز و درشت کشور عنوان میکنند که مصادیق فراوانی دلالت بر عمدی بودن یا بی تدبیری به عنوان منشأ مشکلات است.
صرفاً در یک مورد که این روزها نیز مورد توجه رسانهها قرار گرفته است، ستاد تنظیم بازار در مصوبهای ممنوعیت صادرات مرغ گوشتی را از ابتدای آبان ماه امسال ممنوع کرد و چند روز بعد نیز به وزارت صمت ابلاغ شد اما متأسفانه با بیش از ۴ ماه تأخیر به گمرکات کشور ابلاغ شد. یعنی در طول چهار ماه که مردم در صفهای طولانی برای تهیه مرغ آن هم با قیمتهای نجومی بودند، مصوبه ستاد تنظیم در کشوی مسئولی از دولت خاک میخورده است!
در این بخشنامه تاریخ اعمال ممنوعیت صادرات گوشت مرغ از اول آبان ۹۹ اعلام شده درحالی که این بخشنامه در تاریخ ۲۰ اسفند ۹۹ به گمرکات کشور ابلاغ شده است! به منظور شفاف سازی موضوع و وقفه ایجاد شده در خصوص ابلاغ بخشنامه، وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار باید توضیحاتی ارائه کنند هرچند گفته شد فراموش کردیم ولی مگر چنین ادعاهایی قابل پذیرش هست؟!
افزایش قیمت مرغ در روزهای پایانی سال و عرضه کم این محصول با نرخ مصوب باعث ایجاد آشفتگی در بازار شده است به طوری که افراد برای خرید این محصول پر تقاضا به نرخ مصوب در شرایطی که کرونا همچنان در کشور جولان میدهد باید در صفهای طولانی منتظر دریافت محصول مورد نظر خود باشند.
کمتر از یک هفته به تحویل سال ۱۴۰۰ مانده و تنظیم بازار شب عید هنوز نتوانسته آن طور که باید از سوی مردم به طور محسوس احساس شود و همچنان خبرهایی از تنظیم بازار شب عید و تامین کالاهای اساسی از روزهای آتی از زبان مسئولان شنیده میشود.
امسال قیمت مرغ با نوسانات بسیاری روبرو شد به طوری که نرخ مصوب از حوالی ۱۰ هزار تومان به کیلویی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان رسید.
البته موضوع به همین جا ختم نمیشود چرا که مرغ با نرخهای مصوب به دست همه مردم جامعه نمیرسد و افراد برای خرید باید صفهای طولانی را در شرایط کرونایی طی کنند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که روز جمعه ۲۲ اسفند در یادواره شهدای عملیات های خیبر و بدر در مشهد مقدس سخنرانی میکرد در بخشی از سخنان خود، به انتقادات یکی از جوانان در سفر به مشهد اشاره کرد و گفت: چند شب پیش در حرم مطهر جوانانی بهمن گفت بیایید ببینید صف مرغ تا کجاست؟ بنده همواره گفتهام با وجود تمام سختیها تا ۲۷ مهرماه این کشور با با تمام سختیها ۴.۲ میلیارد دلار در زمینه نهادههای کشاورزی که بخش عمده آن به حوزه مرغ و تخم مرغ مربوط میشود اختصاص داده پرداخت شده است و با این پول قیمت مرغ نباید به شکل امروز باشد، پس این نکته نشان میدهد مشکل ما پول نیست بلکه مشکل ما ناکارآمدی است و باورهایی وجود دارد که به دنبال حل این موضوع نیستند. امکان دارد مواضع ما از نظر سیاسی متفاوت باشد، ولی در حل مشکلات مردم در حوزه مسائل اقتصادی هرگز نگاه سیاسی نداریم و هر کاری از دستمان بربیاید برای این دولت انجام میدهیم، چون این وظیفه شرعی، اخلاقی و دینی ماست. جوانان عزیز! امروزما باید علاوه بر رفع تحریم به دنبال خنثی سازی اثر تحریم باشیم و خنثی سازی اثر تحریم مهمتر از تحریم است، زیرا با خنثی سازی اثر تحریم، تحریمها نیز خنثی میشود و این به دست جوانان اتفاق میافتد. در حال حاضر بازنشستگی به معنای کنار رفتن برای مجاهد بی معناست.
نبود مدیریت در عرضه این محصول پرتقاضا کار را به جایی رسانده که در خرده فروشیهای سطح شهر نرخ غیر مصوب هر کیلو مرغ برای مصرف کننده به بیش از ۳۰ هزار تومان میرسد و این موضوع در آستانه سال جدید که تقاضای خانوار برای خرید کالاهای اساسی افزایش مییابد مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.
آشفتگی بازار مرغ به حدی گسترده است که مرغ با قیمتهای بالاتر از نرخ مصوب نیز به سختی به دست مصرف کنندگان میرسد و درحال حاضر مسئولان اجرایی مشکل را به یکدیگر پاس میدهند.
به هر روی گرانی مرغ در حالی است که مردم واقف هستند عدم ابلاغ به موقع مصوبه ستاد تنظیم بازار اگر تلاش عمدی برای گرانی مرغ و سایر کالا نباشد حتماً خبر از غوغای بی تدبیری است.