به گزارش اختصاصی رصد روز ، آگهی فروش اموال مستعمل و آزاد مؤسسه اعتباری ملل بهانه ای شد تا به وضعیت مالی آن نگاهی بیندازیم. اولین چیزی که در این بررسی مورد توجه قرار گرفت درصد افزایش قابل توجه زیان انباشته آن بود که از ۴۵۱ میلیارد و ۶ میلیون ریال در پایان سال قبل به ۴ هزار و ۱۲۴ میلیارد ریال رسیده است که رشد ۸۱۴ درصدی را نشان میدهد. این مقدار زیان انباشته شاید در مقایسه با سایر بانکها رقم قبال توجهی نباشد اما به این دلیل می توان از آن به عنوان فاجعه در مؤسسه اعتباری ملل نام برد که زیان ده ترین بانکهای کشور نیز زیان انباشته شان هرگز این مقدار رشد نکرده کما اینکه میزان تسهیلات آنها نیز به مراتب بیشتر از مؤسسه اعتباری ملل است.
گواه این ادعا بررسی وضعیت بانک آینده به عنوان زیان ده ترین بانک کشور است که میزان زیان انباشته آن در نه ماهه سال جاری نسبت به پایان سال قبل ۲۴ درصد رشد داشته این در حالیست که این بانک ۱ میلیون و ۴۸ هزار میلیارد ریال به بخش خصوصی تسهیلات داده که ۲۹۳ درصد بیشتر از تسهیلات ۲۶۶ هزار و ۷۲۲ میلیارد ریالی این مؤسسه اعتباری است. سایر بررسیها در بانکهای زیان ده کشور نیز تقریبا همین داده ها را تأئید می کند.
سایر بررسیها نشان می دهد که هزینه مطالبات مشکوک الوصول این مؤسسه اعتباری در نه ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۱۰۰ درصدی داشته این هزینه در نه ماه سال قبل صفر بوده لازم به ذکر است مطالبات غیرجاری این بانک در پایان ۹ ماهه سال جاری ۲۱ هزار و ۵۱ میلیارد ریال است.
نپرداختن به موضوع مؤسسه اعتباری ملل در رسانه ها شاید به دلیل کمیت اتفاقاتی باشد که در آن روی داده اما عمق فاجعه در مؤسسه اعتباری ملل با توجه به میزان رشد زیان انباشته و هزینه مطالبات مشکوک الوصول قابل توجه است .
این مؤسسه اعتباری که سالهاست علی مروجی را با تحصیلات فقهی به عنوان مدیرعامل خود می بیند با این وضععیت باید به فکر خانه تکانی باشد تا با آمدن نیروی تازه نفس شاید تدبیر دیگری در رگهای آن تزریق شود.