جزئیات مجوز مصرف داوطلبانه واکسن کرونا
وی درباره مجوز مصرف داوطلبانه واکسن کرونا گفت: وزیر بهداشت خبر مجوز مصرف داوطلبانه واکسنهای ایرانی برکت و پاستور را اعلام کرد و باید دانست که واکسن پاستور در کوبا فاز سه بالینی را به خوبی سپری کرده و به مردم این کشور تزریق شده است.
وی افزود: در هفته آینده فراخوان برای تزریق داوطلبانه واکسن برکت و پاستور اعلام میشود و در مرحله نخست ۱۰۰ هزار و بعد ۲۰۰ هزار و ۳۰۰ هزار داوطلب واکسینه میشوند و در واقع قرار است فاز سه با داوطلبان بیشتری سپری شود و به زودی هم میتوان به نتایج فاز سه دسترسی پیدا کرد.
آخرین آمار تزریق واکسن کرونا در ایران
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: چهار میلیون و ۱۳۷ هزار دز واکسن تزریق کردهایم و ما دو هدف را دنبال میکنیم که هدف اول کاهش مرگ و میر است و باید دانست که ۷۴ درصد مرگ و میر در بالای ۶۰ سال است. کادر بهداشت و درمان را در فاز یک واکسینه کردهایم و هیچ پزشک و پرستاری نمیتواند ادعا کند که واکسن نزده است. پایان دی ماه امسال تمام گروه هدف دز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند و ما آبان واکسن از کوواکس، چین و هند دریافت کردهایم. یکی از گلایههای یونیسف این است که تعهدات کوواکس عملی نشد و واکسنسازها به تعهدات عمل نکردند.
وی افزود: ما ۶۰ میلیون دز واکسن از اسپوتنیک روسیه خریداری کردهایم و ظرفیت تولید پنج میلیون دز است و یادمان باشد میزان عرضه و تقاضای واکسن با هم متفاوت است و کانادا سه برابر جمعیت واکسن خریده اما واکسن به میزان کافی دریافت نکرده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ما ۵۰۰ هزار دز واکسن از بهارات هند خریداری کرده بودیم و ۱۲۵ هزار دز پارت اول بارگیری و تحویل شد، پارت دوم هم بارگیری شد اما دادستانی هند مانع ارسال به ایران شد و باید دانست بخش خصوصی هم به راحتی نمیتواند واکسن بخرد مگر اینکه از طرف دولت معرفی شده باشد.
وی افزود: قراردادهای واکسن مانند معاهده ترکنمانچای است و هیچگونه تعهدی برای تحویل واکسن و حق فسخ وجود ندارد و واکسنسازها میگویند تعهدی درباره عوارض واکسن نداریم البته قراردادهای واکسن برای بیشتر کشورهای دنیا این گونه است و تنها برای ما این گونه نیست.
انتشار نتایج فازهای تحقیقاتی واکسنهای بومی
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: فاز سوم واکسن برکت شروع شده است و مقرر شد نتایج فاز اول و دوم واکسن به زودی منتشر شود.
وی افزود: وقتی وارد تولید انبوه واکسن میشویم ماجرا فرق میکند و یکی از زیرساختهای بزرگ با تولید ۱۵ میلیون دز راهاندازی شده است. ماه آینده ما به تولید ماهیانه پنج میلیون دز رسیدهایم و مرداد به هشت میلیون دز میرسیم و با واکسنهای وارداتی ماهیانه ۱۰ میلیون دز خواهیم داشت.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تا پایان خرداد یا نهایت هفته اول تیر ماه بالای ۶۰ سالهها یک دز واکسن دریافت خواهند کرد و سپس بیماران هموفیلی، دیالیزی، پیوند اعضا و سرطانی واکسینه میشوند.
آغاز واکسیناسیون عمومی کشور از شهریور
وی افزود: در فاز سه رانندهها، خلبانها، زندانیان و زندانبانها، مراکز تجمعی، خبرنگاران و سایر مشاغل پرخطر تا اول مرداد واکسینه میشوند و فاز چهارم، واکسیناسیون عمومی کشور است و از شهریور شروع میشود و تا دی طول میکشد. اکنون ظرفیت واکسیناسیون تا ۵۰۰ هزار دز در روز است و میتواند بالاتر برود.
وی افزود: ما روزانه ۱۲۰ هزار تست انجام میدهیم و این تعداد تست با توجه به شیوع بیماری کافی است. پیشبینی ما این است ۱۲ روز دیگر مرگ و میر زیر ۱۵۰ میرسد و مرگ و میر ۱۵ تا ۲۰ روز آینده (از اوایل تیر) ۲ رقمی شود.