فصل جدید ناترازی‌ها رسید

معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد که از الان مشخص است که زمستان با ناترازی گاز روبه‌رو خواهیم شد. بعد از آن هم در تابستان ناترازی برق خواهیم داشت.

به گزارش رصد روز، کشور با کاهش دمای هوا از بحران ناترازی برق عبور کرد. اما در آستانه ورود به فصل پاییز و زمستان به نظر می‌رسد ناترازی جدیدی به سراغ خانه‌های مردم می‌آید. محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور،‌ امروز ۲۶ شهریور ۱۴۲ در مراسمی اعلام کرد که از الان مشخص است که زمستان با ناترازی گاز روبه‌رو خواهیم شد. بعد از آن هم در تابستان ناترازی برق خواهیم داشت. این شرایط نمی‌تواند دوام پیدا کند.

وضعیت تولید گاز در ایران
آمار نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۲ حدود ۷۹۵ میلیون مترمکعب گاز طبیعی تولید شد که پس از کسر فلر و سوخت پالایشگاه‌ها نهایتا ۷۳۰ میلیون مترمکعب گاز قابل مصرف باقی ماند. از این میزان نیز بخشی برای مصرف مجدد و در ماه‌های گرم سال ذخیره‌سازی شده (۹ میلیون مترمکعب در روز) و بخشی نیز صرف تزریق شده یا سایر مصارف عملیاتی (۳۶ میلیون مترمکعب در روز) گشته است. نهایتا ۶۸۵ میلیون مترمکعب در روز صرف امور گازرسانی شده که از این مقدار نیز ۴۷% سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده بوده است. سهم صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ از مصرف گاز طبیعی حدود ۷۲ میلیون مترمکعب در روز بوده است.

اما این احتمال نیز وجود دارد که تولید گاز در سال جدید به اعداد ذکرشده در سال گذشته نرسد. چندی پیش، برق حرارتی گزارش داد که تابستان امسال نیروگاه‌ها با مشکل کمبود گاز مواجه بودند و سرجمع گاز تامین شده برای نیروگاه‌ها شش درصد کاهش یافت. در واقع با این شش درصد کسری تولید گاز می‌شد، برق شهری ۱.۵ میلیون نفری را تامین کرد.

البته به نظر می‌رسد که دولت در این باره راه‌حل‌هایی را نیز درنظر گرفته است. تیرماه سال جاری بود که مهدی حیدری، مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، گفت: با توسعه ۱۵ میدان گازی جدید در کشور روزانه ۱۲۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می‌‌شود.اما نکته مهم در نهایت آن است که دولت و سیاست‌گذاران در مواجهه با این کسری چگونه اقدام می‌کنند؟ آیا ممکن است که دولت‌مردان در زمستان و پاییز دوباره انگشت اتهام را به سوی مصرف‌کنندگان خانگی بگیرند و گاز مردم را قطع کنند؟

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار