به گزارش رصد روز، به نقل از «لیو استرانگ» نوشت: «کاهش وزن میتواند یک هدف درست باشد اما نباید تنها دلیل شما برای انجام ورزش باشد. در حقیقت زمانی که فعالیت بدنی را فقط ابزاری برای کاهش وزن در نظر میگیریم، روی شیبی لغزنده حرکت میکنیم که میتواند در نهایت به ضرر ما تمام شود. انجام ورزش فقط به این دلیل که قصد دارید وزن خود را کاهش دهید، میتواند دستورالعملی برای فاجعه باشد.
این طرز فکر نهتنها میتواند موجب ایجاد استرس، فشار و انتظارات غیر واقعی شود، بلکه با یک ضربالاجل داخلی نیز همراه است: زمانی که میزان وزن مورد نظر خود را کاهش میدهید، دیگر دلیلی برای ادامه ورزش ندارید. این شرایط میتواند در نهایت بازگشت وزن از دست رفته را موجب شده و این چرخه معیوب ادامه یابد. این الگوی مشکلساز شما را در معرض خطر افزایش وزن بیشتر و اختلالات غذاخوردن، اضطراب، افسردگی، بیماری قلبی و چاقی قرار میدهد.
شش راهبرد زیر میتوانند به جداکردن اهداف کاهش وزن از معادله ورزش و قرارگرفتن شما در مسیر ارتباطی سالمتر و جامع با ورزش کمک کنند.
اهداف سلامت خود و نه کالری سوزاندهشده را دنبال کنید
هدف نهایی در زندگی احساس شادی و رضایت است و هیچ ارتباطی بین خوشبختی و کالری وجود ندارد. به جای استفاده از کالری سوزاندهشده به عنوان معیار پیشرفت، ارتباط خود با موفقیت را دوباره ارزیابی کنید. موفقیت خود را با این که چه احساسی دارید، چقدر قویتر شدهاید، وضعیت سلامت روانی خود، تعداد تکرارهای یک تمرین و کیفیت خواب خود دنبال کنید. اگر میخواهید شادتر باشید، وضعیت خلق و خو و خواب خود را ثبت کنید. در واقع، بین فعالیت بدنی و خواب خوب، سطوح افزایشیافته انرژی و خلق و خوی بهتر، ارتباط مثبتی وجود دارد.
از انجام تمرینات ورزشی که لذتی از آنها نمیبرید، پرهیز کنید
آیا یک تمرین ورزشی را فقط به این دلیل که میزان کالریسوزی آن زیاد است، انجام میدهید؛ بدون این که از آن لذت ببرید؟ این رویکرد نهتنها ناسالم است بلکه ناپایدار نیز هست. در عوض باید بر تمرینات ورزشی که از آنها لذت میبرید متمرکز شوید زیرا عنصر مهمی در پایبندی به یک برنامه ورزشی است.
فعالیتهایی را انتخاب کنید که همسو با علایق شما هستند تا انگیزه لازم برای ادامه مسیر خود را داشته باشید. به عنوان مثال اگر فردی اجتماعی هستید، تمرینات گروهی را مد نظر قرار دهید. اگر تنهایی را بیشتر دوست دارید، میتوانید دویدن در طبیعت را مد نظر قرار دهید.
از ورزش برای کسب آرامش یا کاهش استرس استفاده کنید
گاهی اوقات، افزودن یک برنامه ورزشی به زندگی شلوغ ما میتواند استرسزا احساس شود. اما اگر ذهنیت خود را تغییر دهیم و در عوض از تمرینات ورزشی برای کاهش استرس استفاده کنیم، این میتواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. ورزش یکی از بهترین گزینههای ضد افسردگی است. فعالیت بدنی ترشح اندورفین در بدن را موجب میشود که این هورمون درک درد را کاهش داده و وضعیت مثبتی را در بدن ما ایجاد میکند. از این رو زمانی که احساس اضطراب، استرس یا آشفتگی دارید، فعالیت بدنی میتواند به ایجاد احساس خوب در شما کمک کند.
ورزش را یک امتیاز ویژه و نه یک کار روزمره در نظر بگیرید
در شرایطی که ممکن است گاهی اوقات از انگیزه لازم برای رفتن به باشگاه برخوردار نباشید، که کاملا طبیعی است، ورزش نباید همانند یک شغل که هر روز باید آن را انجام دهید، احساس شود. و اگر فکر میکنید ورزش برای شما به فعالیتی خستهکننده تبدیل شده و در آن گرفتار شدهاید، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد تا روتین خود را تغییر دهید. برنامه تمرینی جدید را امتحان کنید، یک فهرست از آهنگهای سرگرمکننده مورد علاقه خود تهیه کنید و به کتابهای صوتی یا پادکستهایی که میتوانند انگیزه و علاقه شما به ادامه مسیر را افزایش دهند، گوش دهید.
بر همه فواید سلامت ورزش متمرکز شوید
زمانی که موضوع فواید ورزش مطرح میشود، کاهش وزن تنها نوک کوه یخ محسوب میشود. ورزش میتواند خطر بیماریهای قلبی، سندرم متابولیک، دیابت نوع ۲ و برخی انواع سرطان را کاهش دهد. از این رو احتمال زندگی طولانیتر و با کیفیت بیشتر را افزایش میدهد. ورزش میتواند سلامت جسمانی و روانی انسان را تقویت کرده، به مدیریت استرس، اضطراب و افسردگی کمک کند. ورزش استخوانهای انسان را تقویت میکند، تعادل را بهبود میبخشد و خطر زمینخوردن با افزایش سن را کاهش میدهد. ورزش عملکرد مغز، خواب و سلامت جنسی را بهبود میبخشد.
ورزش را به عنوان یک سبک زندگی و نه یک هدف در نظر بگیرید
در شرایطی که تعیین اهداف میتواند ایجاد انگیزه کند، رابطه شما با ورزش برای ثمربخش بودن به ضربالاجل نیاز ندارد. به جای تمرکز بر کاهش وزن به این فکر کنید که چگونه میتوانید کل زندگی خود را از طریق سلامتی غنی کنید.
ذهنیت و طرز فکر ماراتنی رویکرد سالمتری است. به بیان دیگر، رابطه خود با ورزش را باید همانند یک دوی مارتن و نه یک دو سرعت با شدت بالا در نظر بگیرید. شما باید در بلندمدت ورزش کرده و به نیازهای بدن خود توجه داشته باشید.
به روزهایی که سرشار از انرژی و قادر به تحقق اهداف تمرینی خود هستید، خوشآمد بگویید اما روزهایی که بدن شما تمایل دارد فعالیتی سبکتر مانند یک پیادهروی طولانی یا حرکات کششی یوگا انجام دهید را نیز پذیرا باشید.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
عصرایران